26 Mayıs 2023, Cuma 15:06:28

Temel Kotil yerli yolcu uçağı için tarih verdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl uçuş yapması beklenen Milli Muharip Uçağın ardından yeni bir müjdeyi duyurarak Türkiye'nin 5 yıl içerisinde kendi yolcu uçağını üreteceğini belirtti.
  • Bütün uçakları yerli olsun! Boink ve Ayirbas ile uçmak istemiyoruz!
  • Yaw o aldığınız milyar dolarlardan biz neden nasip olmuyor, ben neden sürekli fakirleşiyorum, aldığım peynir zeytin et yoğurt domates soğan neden sürekli hergün zamlanıyor? Ben neden size güvenemiyorum, sürekli yalan söylediğiniz halkı kandırdığınız için mi , yoksa bizde mi bir anormallik var, kendi uçağımızı yapacaksak tabii ki de yapalım ama aç da kalmayalım.
  • Yahu....Hay Allahım....Ne yazacağımı bilemedim. Ne ise şu seçimleri atlatalım da, bunlar hep değişecek.
  • Tam seçime 2 gün kala iktidarın enstürmanı olarak Müjde modasına uymak hiç şık değil. Müjde vermek için pazartesiyi bekleyemediniz mi.? Tusaş gibi saygın bir kuruluşumuza zarar veriyorsunuz. Umarım bu güzide kuruluş yakın zamanda yönetiminde ki siyasi aktörlerden kurtulur.
  • Hayatın palavra,seçim öncesi koltuk için tribüne oynama,göz boyama derdindesin yine. Hangi eğitim sistemi ve kalitesi, yetişmiş insan,bütçeyle neyi nasıl yaparsın? Boeing ve Airbus sadece ar ge'ye onlarca milyar dolar,euro ayırıyor koskoca Türkiye 2-3 milyar dolar,euro kredi için kapı kapı dolaşıyor. Üstelik liyakat yok mobbing desen kralı var,torpil vs de cabası. Anca dışardan destekle yaparsın ki o da bir yere kadar.
  • Temenni ederiz. Bunu açıklamak için neden bu güne kadar beklediniz ki?
  • Sizi çok seviyorum Temel Bey . Thy de bulunduğunuz sürece yaptıklarınız ortada. Bütün Kalbim ve gönlüm sizlerle.Size Güvenim Sonsuz Allah sizden razı olsun
  • İnanmak isteyene masallar
  • Yapamazlar ,biz daha önce de gördük bu filmi.
  • Salın bizi artık ya, sürekli sahte vaatler vermeyin aldınız oyunuzu işte. Oynayıp durmayın insanların aklıyla. Yorulduk artık bu cehaletten...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl uçuş yapması beklenen Milli Muharip Uçağın ardından yeni bir müjdeyi duyurarak Türkiye'nin 5 yıl içerisinde kendi yolcu uçağını üreteceğini belirtti.

Dünyanın gözü, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojileriyle havacılık ve uzay sanayi alanında attığı adımlarda...

Hayata geçirilen projeler büyük yankı uyandırıyor.

Böylelikle dünyanın en büyük 100 havacılık şirketi arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, dünyada bir 'marka' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Türk mühendislerin hummalı çalışmaları sonucu başarıyla otaya çıkan projeler adeta göğüs kabartıyor.

Havacılık ve uzay sanayiiden müjde

Bu kapsamda Türkiye'nin hava filosunu güçlendiren projelerden ihracat atağı da gelmeye devam ediyor.

Yapılan projelere ilişkin fabrikada kaydedilen videoları sosyal medyada paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni bir müjdeyi daha duyurdu.

Yolcu uçağı geliyor

Dev projelerin başında gelen Milli Muharip Uçak'ın ardından yeni hedef yolcu uçağı oldu.

Kotil'in heyecanla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 5 yıl içerisinde kendi yolcu uçağını da üreteceğini belirtti.

Uçağın parçalarını tanıtan Kotil, "Çok büyütmek istiyoruz. Bu işten yarım milyar dolar alıyorduk ya, hedefimiz 2 milyar dolar almak." ifadelerini kullandı.

Temel Kotil yerli yolcu uçağı için tarih verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

THY’NİN ~ 11 ay önce
Bütün uçakları yerli olsun! Boink ve Ayirbas ile uçmak istemiyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toksik bakanlık ~ 11 ay önce
Yaw o aldığınız milyar dolarlardan biz neden nasip olmuyor, ben neden sürekli fakirleşiyorum, aldığım peynir zeytin et yoğurt domates soğan neden sürekli hergün zamlanıyor? Ben neden size güvenemiyorum, sürekli yalan söylediğiniz halkı kandırdığınız için mi , yoksa bizde mi bir anormallik var, kendi uçağımızı yapacaksak tabii ki de yapalım ama aç da kalmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 11 ay önce
Yahu....Hay Allahım....Ne yazacağımı bilemedim. Ne ise şu seçimleri atlatalım da, bunlar hep değişecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kel Ali ~ 11 ay önce
Tam seçime 2 gün kala iktidarın enstürmanı olarak Müjde modasına uymak hiç şık değil. Müjde vermek için pazartesiyi bekleyemediniz mi.? Tusaş gibi saygın bir kuruluşumuza zarar veriyorsunuz. Umarım bu güzide kuruluş yakın zamanda yönetiminde ki siyasi aktörlerden kurtulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy temel ~ 11 ay önce
Hayatın palavra,seçim öncesi koltuk için tribüne oynama,göz boyama derdindesin yine. Hangi eğitim sistemi ve kalitesi, yetişmiş insan,bütçeyle neyi nasıl yaparsın? Boeing ve Airbus sadece ar ge'ye onlarca milyar dolar,euro ayırıyor koskoca Türkiye 2-3 milyar dolar,euro kredi için kapı kapı dolaşıyor. Üstelik liyakat yok mobbing desen kralı var,torpil vs de cabası. Anca dışardan destekle yaparsın ki o da bir yere kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah. ~ 11 ay önce
Temenni ederiz. Bunu açıklamak için neden bu güne kadar beklediniz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 11 ay önce
Sizi çok seviyorum Temel Bey . Thy de bulunduğunuz sürece yaptıklarınız ortada. Bütün Kalbim ve gönlüm sizlerle.Size Güvenim Sonsuz Allah sizden razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masallar ~ 11 ay önce
İnanmak isteyene masallar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya bırak ~ 11 ay önce
Yapamazlar ,biz daha önce de gördük bu filmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine başladık... ~ 11 ay önce
Salın bizi artık ya, sürekli sahte vaatler vermeyin aldınız oyunuzu işte. Oynayıp durmayın insanların aklıyla. Yorulduk artık bu cehaletten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000