14 Ekim 2016, Cuma 09:22:39

Teknoloji devinin İHA'sı uçuşa hazır

Birçoğumuzun adını genellikle bilgisayar işlemcileri aracılığı ile duyduğu Amerika’lı teknoloji üreticisi Intel kendi drone’unu hazırladı. Falcon 8+ adı verilen cihaz profesyonellerin yeni gözdesi olacak gibi görünüyor.
  • Biz drone u "durun" olarak anlıyoruz ve duruyoruz. Merak etmeyin, herşey planlandığı gibi - duruyoruz.
  • Millet neler icat ediyor biz neler yapıyoruz...Bizi yöneten iktidarın tapeleri ve görevini yapan güvenlikçi dövmesiyle meşhur bakanı da Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu, “konumu itibariyle” mucitler ve “kalem efendileri” çıkaramayacağını ama bir “ara eleman ülkesi” olmak için çabalayabileceğini söyler bu millet de bu zihniyete durmadan oy verir,sorgulamadan,sormadan,biat ve şükür ederek ! Bu kafayla daha çook elin adamına muhtaç oluruz, icatlarını tonla para döker alır onlarla birbirimize hava atarız!

İnsansız Hava Aracı (İHA), genel olarak bilinen adıyla drone  uzaktan kumanda edilen bir tür uçaktır. İHA’lar iki sınıfa ayrılır: İlki uzaktan kumanda edilerek uçan, diğeri ise kendiliğinden belli bir uçuş planı üzerinden otomatik olarak hareket edebilen uçaklardır.

Günümüzde çok farklı şekil, ebat, konfigürasyon ve karakterde araçlar üretilmektedir. Tarihsel olarak bakıldığında basitçe İHA’lar birer “drone”dur. Ancak bağımsız kumanda sistemleri çok geliştirilmiştir.

Günümüzde bir çok firma bu araçlardan profesyonel düzeyde faydalanıyor. Hatırlayacağınız üzere yakın bir tarihte UPS firması da kargo taşımacılığı konusunda droneları aktif olarak kullanmaya başladı.

Intel’in profesyonel ve ticari kullanım düzeyinde hazırladığı AscTec Falcon 8+ drone , yüksek stabilite, hassas GPS ve uçuş kontrol elektroniği ile ön plana çıkıyor. V şeklini andıran tasarıma sahip olan drone 1.1kg ağırlığa sahip. Ayrıca 800 gram yük taşıma kapasitesi bulunan drone sağlam bir yapıya sahip.

8 adet pervanesi bulunan drone sahip olduğu RealSense kameralar ile 3D haritalama yaparak çarpışmaların önüne geçebiliyor. Böylece güvenilir bir uçuş sunan drone profesyonel bir kontrol kumandasına sahip.

Kontrol panelinde yer alan ekrana 1km mesafeden 1080p çözünürlükte görüntü aktarabilen Falcon 8+ tam donanıma sahip olduğunda üzerinde yer alan kameralar ile birlikte ağırlığı 2.8 kilograma kadar çıkıyor ve saatte 56km hıza ulaşabiliyor.

Drone için henüz bir fiyat açıklanmış değil fakat böylesine profesyonel bir cihazın fiyatının da bir hayli yüksek olması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Teknoloji devinin İHA'sı uçuşa hazır

Yorumlar

Drone Durun ~ 8 yıl önce
Biz drone u "durun" olarak anlıyoruz ve duruyoruz. Merak etmeyin, herşey planlandığı gibi - duruyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
Millet neler icat ediyor biz neler yapıyoruz...Bizi yöneten iktidarın tapeleri ve görevini yapan güvenlikçi dövmesiyle meşhur bakanı da Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu, “konumu itibariyle” mucitler ve “kalem efendileri” çıkaramayacağını ama bir “ara eleman ülkesi” olmak için çabalayabileceğini söyler bu millet de bu zihniyete durmadan oy verir,sorgulamadan,sormadan,biat ve şükür ederek ! Bu kafayla daha çook elin adamına muhtaç oluruz, icatlarını tonla para döker alır onlarla birbirimize hava atarız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sus ~ 8 yıl önce
konuşma cahil cahil.. avrupa bizi kıskanıyor. büyük gün 2023

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000