22 Eylül 2018, Cumartesi 13:43:48

TEKNOFEST'e Hürkuş damgası

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tasarlanıp üretilen yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş, bin uçuş saatini başarıyla aştı. Hürkuş, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ndeki gösterisiyle beğeni topladı.
  • Uçak, eğitim uçağı. Pervaneli uçak mı kaldı diye soran şahıs hiç pilot oldu mu acaba? Uçuş temel eğitimleri asla doğrudan jet motorlu ve Turbofan motorlu ile başlayamaz, o tecrübe seviyesinde baş edilemez. O yüzden turboprop (pervaneli) gerekli ve hep öyle olacak. Emeği geçenlere çok teşekkürler.
  • "Motorunu bir uretmiyoruz, uretemeyiz, yabancilara muhtaciz, kopya, biz yapilani kopyaliyoruz, pervaneli ucak mi kaldi canim! Bunlar eskidi artik, kokpitte ayakkabi kutusu, ucak yobaz, basortulu, sirf tayyip icine girip foto ceksinler diye yapildi! Gerici, izmir gibi aydin degil! Sakallilar yapiminda calismis!! vb.." diye kimse yorum yapmamis! Hayret valla! :):):)
  • Üzerindeki pratt & whitney canada yapımı motoruyla nasılda süzülüyor yerli imalatımız olan hürkuş demii

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tasarlanıp üretilen yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş, bin uçuş saatini başarıyla aştı. Hürkuş, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ndeki gösterisiyle beğeni topladı.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki TEKNOFEST İstanbul'da, birbirinden renkli hava gösterileri gerçekleştiriliyor.

Toplamda bin uçuş saatini başarıyla aşan ve 150 sorti sayısına geliştirme faaliyetleri kapsamında ulaşan Hürkuş da festival kapsamında gösteri uçuşu yaptı.

Türk mühendis ve teknisyenleri tarafından tasarlanıp üretilen ve 29 Ağustos 2013'te ilk uçuşunu yapan Hürkuş, Türkiye'nin ve TUSAŞ'ın deneysel test pilotu Murat Özpala tarafından komuta edildi.

Hürkuş'un tasarım, üretim ve uçuş test safhalarında Türk Hava Kuvvetleri'nin tecrübeli pilotlarının görüş ve değerlendirmeleri uçağa yansıtılıyor.

Uçağın tasarım altyapısı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birçok görev ihtiyacına yönelik olarak uyarlanabilecek şekilde oluşturuldu.

HÜRKUŞ‘un gelişmiş, yeni nesil aviyonikler, görev ekipmanları ve silah sistemlerine sahip versiyonlarının tasarım çalışmaları devam ediyor.

Uçak, 310 Knot seyir hızı, 35 bin feet servis irtifası, 4 saat 15 dakika havada kalış süresi, 800 deniz mili menzili ve +7/-3,5 g manevra performansıyla her türlü görevi etkin şekilde icra edebilecek kabiliyette bulunuyor.

TEKNOFEST'e Hürkuş damgası

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Hiç pilot oldunuz mu ~ 6 yıl önce
Uçak, eğitim uçağı. Pervaneli uçak mı kaldı diye soran şahıs hiç pilot oldu mu acaba? Uçuş temel eğitimleri asla doğrudan jet motorlu ve Turbofan motorlu ile başlayamaz, o tecrübe seviyesinde baş edilemez. O yüzden turboprop (pervaneli) gerekli ve hep öyle olacak. Emeği geçenlere çok teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret!? ~ 6 yıl önce
"Motorunu bir uretmiyoruz, uretemeyiz, yabancilara muhtaciz, kopya, biz yapilani kopyaliyoruz, pervaneli ucak mi kaldi canim! Bunlar eskidi artik, kokpitte ayakkabi kutusu, ucak yobaz, basortulu, sirf tayyip icine girip foto ceksinler diye yapildi! Gerici, izmir gibi aydin degil! Sakallilar yapiminda calismis!! vb.." diye kimse yorum yapmamis! Hayret valla! :):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayrettin ~ 6 yıl önce
Uçağı sakallılar yapmadı, TAI mühendisleri yaptı. Ama yine de boşa yapılmış bir iş, ticari olarak anlamsız. Kaç tane satılmış, ihraç edilmiş -sıfır. Devamlı geliştiriyoruz ayağına para yiyorlar, elektroniğiydi silahlısıydı derken 15 yıl para yutan projede anca 15 uçak üretirler.
Zlm ~ 6 yıl önce
Üzerindeki pratt & whitney canada yapımı motoruyla nasılda süzülüyor yerli imalatımız olan hürkuş demii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Put ~ 6 yıl önce
Sizde anca heykel yapin
Tucano, texan, pilotus vs vs ~ 6 yıl önce
Hangsinin motoru pw canada degil ? Onlara laf etmiyor kimse , hurkus da batan ne ? Ha bu arada Ts1400 den türetilecek turboprop kullanılacak tır ileride o zaman utanirsin belki diyecemde sende o bile olmaz.
Volvo ~ 6 yıl önce
Halbuki eskiden siz heykelciler civatalarına kadar %100 yerli uçaklar, helikopterler, tanklar yapardınız değil mi? Tasarımını, yazılımını, silah sistemlerini, elektronik sistemlerini ve lisanslarını yerli ve milli yaptık diye yerli uçak yaptık zan ediyorlar. Ama siz heykelciler bunu yemiyorsunuz tabi. Bravo...
Volvo ´ya ~ 6 yıl önce
O hakaret etmeye çalıştığın Atatürk ve devrimleri olmasaydı, senin tayfan ancak kuyudan su çekerdi. Önce bu memleketi kuran kişi ve fikirlere saygılı ol beş vakit namazda da onlara duayı eksik etme olur mu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000