13 Şubat 2019, Çarşamba 13:35:41

TEKNOFEST'te bu yıl hedef: 1 milyon!

Geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı'nda ilki yapılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2019 yılındaki organizasyon için bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
  • Bu organizasyon Türkiyenin yüz karasıdır. Gelişememiş ülkenin gelişmiş festivali. Komik olmayın. İga zaten sadce bu işlere yarayacak meydan. Bari konser alanı olsun da bir işe yarasın
  • teknolojiden uzak toplumlar, ekonomik savaşlarda kaybederler.Kazanan kim olur peki??? Tabiki eğitim sistemlerini seneler evvel oturtmuş ve yaz boz tahtası olmıyacağını bilen ülkeler, gerisi teferruat!
  • Bu hükümet ve yandaşları bitik durumda. nasıl saçmalayacaklarını şaşırdılar. bademden havacı olmaz. çöken binaya mukedderat diyen adamdan havacı olmaz. koltuk korkusu sardı. her gün bir sahnede ya imza atıyorlar ya palavra. Hele siz bir inin o koltuklardan aklı hür vicdanı hür nesiller savunma sanayini olması gereken yere taşır.
  • Geçen sene yeterince öğrenci getirmediniz zorla okullardan. Bu sene başarırsınız.
  • Teknofest hikaye, gençlere ve ülkemize katkısından daha çok kime fayda sağlamaktadır? Sözde havacılık ve uzay teknolojisi festivali ama havacılık ve uzaya dair bulabildiğiniz tek şey yandaş şirketler ve propaganda. Ziyaretçi kitlesi ise okuldan otobüsle getirilen öğrenciler. Sektör ile ilgilenenler için neden uluslararası bir organizasyon yapılmıyor? Dünya devi firmaların katılabildiği bir tek Airshow var oda yersen. Gençler dünya devi firmalarla bir araya getirilmeli ve bakış açıları genişletilmeli. Sayın bayraktar yurt dışında aldığı eğitim sayesinde bu noktaya geldi. Kendi kendimize olmaz, yurt dışı firmalarla öğrenciler ve ilgililerin buluşması şart. Havacılık teknolojisi gelişiyor ama bu gelişmeyi takip etmek isteyenler imkanı varsa ya yurt dışı fuarlara katılıyor ya da videolarla yetiniyor. O yüzden genç arkadaşlara tavsiyem, kendinizi geliştirmek ve ülkemize katkı sağlamak hatta rakip firmalar kurmak istiyorsanız yurt dışına açılın zira ülkemizde genç beyinlere değer verilmiyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı'nda ilki yapılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2019 yılındaki organizasyon için bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda yapılan tanıtım toplantısına Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Teknofest İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı katıldı.

Bu yıl 17-22  Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek Teknofest 2019'a dair çok önemli detayların aktarıldığı toplantıya katılım da yoğun oldu.

19 farklı kategoride ödülü yarışmaların organize edileceğini ve 1 milyon katılımcının hedeflendiğini açıklayan Mehmet Fatih Kacır; 'Bu yıl çok daha farklı olacak' dedi.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Selçuk Bayraktar; ''Amacımız havacılık uzay teknolojisinde ülkemizi zirveye taşıayabilmek' ifadelerini kullanırken Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerin daha rahat ulaşacağı ve teknolojinin solunacağı bir hava yaratmayı hedeflediklerini belirtt.

Havacılık ve uzay alanında geleneği çok eskiye dayanan bir medeniyetin çocukları olduklarını aktaran Bayraktar, Takiyüddin, Hezarfen Ahmed Çelebi, Lagari Hasan Çelebi, Kirkor Divarcı, Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'un kendilerinin öncüsü olduğunu ancak onların çalışmalarının sistemin engellerine takılarak akamete uğradığını söyledi.

"Gençlerin yarışmalara katılmaları çok önemli"

Selçuk Bayraktar, "Şimdi TEKNOFEST'te tohumlanacak fikirlerin filizlenmesiyle açığımızı kapatıp dünyanın önüne geçmek için çalışıyoruz. Türkiye'nin en kapsamlı ve geleceğe yön verecek teknoloji yarışmalarını düzenliyoruz." diye konuştu.

Gençlerin, bu yarışmalara katılmaları ve somut projeler üretmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Bundan 5-10 yıl sonra bu yarışmalara katılan gençlerimizin Türkiye’nin en önemli teknoloji girişimlerini kurduklarını, en kritik projeleri hayata geçiren ekiplerde yer aldıklarını, İnşallah hep birlikte göreceğiz." dedi.

Bayraktar, gençlere, son başvuru tarihi olan 28 Şubat olan yarışmalara başvurmaları çağrısında bulundu.

Bayraktar'ın ardında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise geçen yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen bu festivalin kısa sürede bu alanda yapılan ikinci en büyük organizasyon olduğunu vurguladı.

Uysal, teknoloji, uzay çalışmaları ve bu alanla ilgi diğer girişimlerin daha önce kamu adına hareket edenler tarafından engellendiğine dair söylemleri anımsatarak, bu dönemdeki yöneticilerin "söz konusu çalışmaları engelleyen değil, bu çalışanlara destek veren" olarak anılacağını söyledi.

TEKNOFEST'in, teknoloji alanındaki çalışmalara ve projelere desteğinin yanı sıra İstanbul'un marka değerine katkı yaptığını vurgulayan Uysal, festivalin dünyada da teknoloji, uzay ve havacılık alanlarına önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır da etkinliğin geçen yıl 550 binden fazla ziyaretçiyle gerçekleştiğini hatırlatarak, TEKNOFEST'in binlerce dakika görsel habere, on binlerce yazılı habere dönüştüğünü, etkinlikte hava araçlarının 365 kez sorti yaptığını ve 200 saatten fazla uçuş gerçekleştiğini anlattı.

TEKNOFEST ile ilgili bilgilerin dünyada 300 milyondan fazla kişiye ulaştığını aktaran Kacır, "Bütün bunlar açıkçası hem bize büyük bir heyecan ve umut verdi hem de 2019 ve sonrası için sorumluluğumuzu daha da artırdı. Bu yıl inşallah rakamları katlayarak artıracağımıza inanıyoruz." dedi.

Geçen yılki etkinlikte teknoloji yarışmalarının, organizasyonun ana unsurunu oluşturduğunu , bu yıl da öyle olacağını vurgulayan Kacır, TEKNOFEST'in, 7'den 70'e herkese hitap eden çok sayıda unsuru bir araya getirdiğini söyledi.

TEKNOFEST 2018'e ilişkin verileri paylaşarak yarışmanın gençlere sağladığı ve sağlayacağı katkılara değinen Kacır, festivalde gerçekleştirilecek yarışmalara ilişkin bilgi de verdi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapn Savuna Sanayi Başkanı İsmail Demir ise; Bu modelin Türkiye'nin tamamına, bütün illerine benzer şekilde yayılması için başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız ve Savunma Sanayii Başkanlığı'mız olmak üzere devlet kuruluşlarımızın da bütün destekleri vermesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

TEKNOFEST'in, gençlerin ve Türk milletinin havacılığa ve teknolojiye yönelik heyecanını ortaya koyduğunu belirten Demir, gençlerin ve Türk milletinin; havacılık, uzay ve teknolojide bugüne kadar yaptıklarının daha iyisini hayata geçirebileceğini, TEKNOEST 2019'da ve gelecek dönemde bunun görülebileceğini söyledi.

Demir, TEKNOFEST'te ekilen tohumların filizlerinin ileride yeşereceğini göreceklerini ifade ederek, "Bu ekilen tohumlar, bu faaliyetlerle oluşturulan fidanlar yetişmeli, büyümeli. Devletin burada en önemli görevi yol açmak... Yol açtıktan sonra enerji, istek, gayret orada... Bu gayretler ülkemizi layık olduğu yere götürecektir." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından geçtiğimiz yıl yapılan yarışmalarda birinci olan öğrenciler sahnede ağırlanarak toplu fotoğraf çekimi yapıldı.





TEKNOFEST'te bu yıl hedef: 1 milyon!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yüz karası ~ 5 yıl önce
Bu organizasyon Türkiyenin yüz karasıdır. Gelişememiş ülkenin gelişmiş festivali. Komik olmayın. İga zaten sadce bu işlere yarayacak meydan. Bari konser alanı olsun da bir işe yarasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGA ~ 5 yıl önce
teknolojiden uzak toplumlar, ekonomik savaşlarda kaybederler.Kazanan kim olur peki??? Tabiki eğitim sistemlerini seneler evvel oturtmuş ve yaz boz tahtası olmıyacağını bilen ülkeler, gerisi teferruat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitik ~ 5 yıl önce
Bu hükümet ve yandaşları bitik durumda. nasıl saçmalayacaklarını şaşırdılar. bademden havacı olmaz. çöken binaya mukedderat diyen adamdan havacı olmaz. koltuk korkusu sardı. her gün bir sahnede ya imza atıyorlar ya palavra. Hele siz bir inin o koltuklardan aklı hür vicdanı hür nesiller savunma sanayini olması gereken yere taşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 5 yıl önce
Geçen sene yeterince öğrenci getirmediniz zorla okullardan. Bu sene başarırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBA ~ 5 yıl önce
Teknofest hikaye, gençlere ve ülkemize katkısından daha çok kime fayda sağlamaktadır? Sözde havacılık ve uzay teknolojisi festivali ama havacılık ve uzaya dair bulabildiğiniz tek şey yandaş şirketler ve propaganda. Ziyaretçi kitlesi ise okuldan otobüsle getirilen öğrenciler. Sektör ile ilgilenenler için neden uluslararası bir organizasyon yapılmıyor? Dünya devi firmaların katılabildiği bir tek Airshow var oda yersen. Gençler dünya devi firmalarla bir araya getirilmeli ve bakış açıları genişletilmeli. Sayın bayraktar yurt dışında aldığı eğitim sayesinde bu noktaya geldi. Kendi kendimize olmaz, yurt dışı firmalarla öğrenciler ve ilgililerin buluşması şart. Havacılık teknolojisi gelişiyor ama bu gelişmeyi takip etmek isteyenler imkanı varsa ya yurt dışı fuarlara katılıyor ya da videolarla yetiniyor. O yüzden genç arkadaşlara tavsiyem, kendinizi geliştirmek ve ülkemize katkı sağlamak hatta rakip firmalar kurmak istiyorsanız yurt dışına açılın zira ülkemizde genç beyinlere değer verilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 5 yıl önce
Geçen sene yapılan teknofeste bulundum. Onca otobüslerle iettlerle oraya insan taşınmış. Kimi benim gibi merak ve istek ile gitmiş. Kimi ... Neyse. Kızarsınız yada desteklersiniz orası size kalmış ama geçen sene ki teknofest sanki gövde gösterisi gibiydi. İşin komik kısmı meydanlar eyy Abd denirken oradaki askeri araçların çoğu made in usa. Geçen sene tek ilgimi çeken kale nin roket motoru, bmc nin dizel motoru. Tai nin ürünleri. Ve babamla yaşıt askeri uçaklar. A400m hariç tabi :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000