30 Ağustos 2013, Cuma 09:48:37

TEK VİZEYLE 6 ÜLKEYE UÇUŞ İMKANI

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi hükümetlerinin yaptığı ortak çalışma neticesinde turistlerin tek vize ile tüm üye ülkelere giriş yapmasının mümkün olabileceği belirtildi.
  • cok begendim..! eski dogu blokunun ve balkanlarin en fakir ve herbakimdan ac vatandaslari tekbir kimlikle tüm avrupada is ve dolasma imlanina sahipler ( sirbistan.arnavutluk makedonya vd,buna dahil !! ) Siz,kalkmis tek vize ile 6 ülkeden sözediyorsunuz.!! Kapikuleye kadar bir gidin 15 km.kuyrugu ve Bulgar eziyetini bir görüverin..( Sali günü araba ile Almanya ya döndüm sahidim buna ) 1953 yilindan ( sanirim yanilmiyorumdur ) Avrupa Rüyasi ile yatip kalkan bir Ülkenin vatandaslarinin nasil muamele gördügünü anlatsam inanmaz pekcok kisi burda.!! Selamlar.
  • Ne kadar guzel bir haber, bende ortadoguda paintball oynamak icin can atiyordum
  • Oh ne ala ne ala, artık tatilde hep buralara giderim, gez gez bitmez 6 ortadoğu ülkesi !
  • Artik Dubai'ye tatil icin gidenler Kuveyt, Bahreyn, Doha gibi diger korfez sehirlerine vize sikintisi olmadan gidebilirler. AB'nin yaptigi vize uygulamasina benziyor. Korfez ulkelerinde Dubai on plana cikiyor ama diger buyuk korfez sehirlerinide gormek gerekir. Zaten buyuk korfez sehirleri arasinda baglantili ucuslar var
  • Malezya vatandaşları bile bu ülkelere vizesiz giriyor. Bunların vize uyguladığı ülkelere bakın, bizim ne işimiz var bu listede dersiniz. Ortadoğu'da yükselen güç böyle mi olur?
  • gonul isterdiki vizesiz gidip gelelim.
  • Nerdeymiş arkadaşım o vizesiz girilen ülkeler?Ben kuveytte yaşıyorum,vizesiz yada kapıda alınan vize gibi bir olay yok,uydurma
  • Türk vatandaşları zaten Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Umman'a ya vizesiz gidiyor ya da kapıda vize alıyor. Geriye sadece Suudi ve BAE kalıyor.

Kuveyt'te yayınlanan El Ray gazetesinin ilgili makamlara dayanarak verdiği haberde, "Bazı teknik engeller aşıldıktan sonra Avrupa'daki Şengen vizesi gibi Körfez bölgesinde de ortak vize sistemine önümüzdeki yılın ortalarında geçilebilecek" denildi.

Hayata geçirilmesi durumunda yabancı turistler tek vize ile altı üye ülkeyi ziyaret edebilecek. Tek girişli vize bir ay, çok girişli vize ise bir yıl geçerli olacak. Kanuni nedenlerden dolayı bölgeden sınır dışı edilenlere ortak Körfez vizesi verilmeyecek.

Yetkililere göre vizeye başvuran kişilerin yeterli finans kaynağına sahip olduklarını belgelemeleri gerekecek. Bunun yanı sıra her ülkenin kendi vizesini vermeye devam edeceği, ortak vize ile bölgedeki turizm ve iş seyahatlerinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Abu Dabi'de Mayıs 1981'de kurulan Körfez İşbirliği Konseyi bünyesinde Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Umman bulunuyor. Bu ülke vatandaşları diğer bir Körfez ülkesine kimlik kartını göstererek giriş yapabiliyor. 

TEK VİZEYLE 6 ÜLKEYE UÇUŞ İMKANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

sinan akerman ~ 11 yıl önce
cok begendim..! eski dogu blokunun ve balkanlarin en fakir ve herbakimdan ac vatandaslari tekbir kimlikle tüm avrupada is ve dolasma imlanina sahipler ( sirbistan.arnavutluk makedonya vd,buna dahil !! ) Siz,kalkmis tek vize ile 6 ülkeden sözediyorsunuz.!! Kapikuleye kadar bir gidin 15 km.kuyrugu ve Bulgar eziyetini bir görüverin..( Sali günü araba ile Almanya ya döndüm sahidim buna ) 1953 yilindan ( sanirim yanilmiyorumdur ) Avrupa Rüyasi ile yatip kalkan bir Ülkenin vatandaslarinin nasil muamele gördügünü anlatsam inanmaz pekcok kisi burda.!! Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ne kadar guzel bir haber, bende ortadoguda paintball oynamak icin can atiyordum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatilci ~ 11 yıl önce
Oh ne ala ne ala, artık tatilde hep buralara giderim, gez gez bitmez 6 ortadoğu ülkesi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi bir karar ~ 11 yıl önce
Artik Dubai'ye tatil icin gidenler Kuveyt, Bahreyn, Doha gibi diger korfez sehirlerine vize sikintisi olmadan gidebilirler. AB'nin yaptigi vize uygulamasina benziyor. Korfez ulkelerinde Dubai on plana cikiyor ama diger buyuk korfez sehirlerinide gormek gerekir. Zaten buyuk korfez sehirleri arasinda baglantili ucuslar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Malezya vatandaşları bile bu ülkelere vizesiz giriyor. Bunların vize uyguladığı ülkelere bakın, bizim ne işimiz var bu listede dersiniz. Ortadoğu'da yükselen güç böyle mi olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonul ~ 11 yıl önce
gonul isterdiki vizesiz gidip gelelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA ~ 11 yıl önce
Nerdeymiş arkadaşım o vizesiz girilen ülkeler?Ben kuveytte yaşıyorum,vizesiz yada kapıda alınan vize gibi bir olay yok,uydurma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizesiz ~ 11 yıl önce
Türk vatandaşları zaten Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Umman'a ya vizesiz gidiyor ya da kapıda vize alıyor. Geriye sadece Suudi ve BAE kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
KUVEYT vizeli.Bahreyn kapıda vizeli.Katar,Umman vizesiz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000