15 Ekim 2015, Perşembe 08:02:36

TEI bir kez daha en iyi seçildi

Tusaş Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Ar-Ge Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından havacılık sektöründe üst üste ikinci kez yılın en iyisi seçildi.

Tusaş Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Ar-Ge Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından havacılık sektöründe üst üste ikinci kez yılın en iyisi seçildi.

TEI, 2014 yılında ilk kez elde ettiği en iyi havacılık merkezi Ar-Ge ödülüne 2015 yılında bir kez daha layık görülerek kuruluşunun 30. yıl dönümünde büyük bir başarıya daha imza attı. Bakanlık ülke genelinde birçok firmanın Ar-Ge çalışmalarını değerlendirirken, 2014 senesindeki performansından dolayı TEI’yi havacılık sektörünün en iyisi olarak belirledi. Bakanlık; akademisyenler ve ülke genelindeki tüm Ar-Ge merkezlerinin temsilcilerinin katılımıyla belirlenen performans parametrelerine göre değerlendirmelerini yaparak ödül sahiplerini belirlemiş oldu.

TEI’nin elde ettiği bu büyük başarı hakkında bir açıklama yapan TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, 30. yıllarını ödülle taçlandırmalarının motivasyonlarını daha da artırdığını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Türkiye'de kalıcı bir motor sanayisi oluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Genel Müdür Akşit, “Bugün sivil havacılık alanında gökyüzündeki her iki uçaktan biri, TEI’de üretilen parçalarla uçmakta. Bu veri bile, TEI’nin dünya çapında havacılık sektöründeki yerini göstermeye yetiyor diye düşünüyorum. Sadece istihdam yaratarak değil, savunma ve havacılık sanayiinin yönüne şekil veren, bu konuda planlamalar yapan TEI, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in önderliğinde “Vizyon-Misyon Çalıştayı”nı düzenleyerek kendi stratejik yol haritasını belirledi. Bu çalışmayla çok önem verdiğimiz yerli uçak motoru tasarlanması konusunda yapılacakları ortaya koyduk. Bu ve benzeri çalışmalar neticesinde milli özgün helikopter projesi için özgün motor geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca uzun vadede yerli bölgesel uçak ve milli muharip uçak projelerinin motorlarının geliştirilmesinde de katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bütün bu çalışmalar çok ciddi bir Ar-Ge yatırımını gerektiriyor. Bizler de bu yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bakanlığımızın ikinci kez bizi bu ödüle layık görmesi, bizleri fazlasıyla onurlandırdı” dedi.

TEI bir kez daha en iyi seçildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000