31 Mayıs 2020, Pazar 16:44:56

Tedbirlere uymayan yolcuya yaptırım uygulanacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, 1 Haziran’da başlayacak uçuşlar öncesi alınan tedbirleri açıkladı. Keskin, tedbirlere uymayan yolcular hakkında yaptırımlar uygulanacağını belirtti.
  • E artık haziranda geldi .görecez bakalım nolcak!
  • Yurt dışından geldi. Kimse evinden barkından getirmedi. Yurt dışını açmak demek VİRÜS HORTLADI demek. Demedi demeyin.
  • Keşke sizde uysaydınız da pistleri bitirtmek için çalışsaydınız..belgesel ile olmuyor pistler
  • terminalde tesis ettiğiniz mesafe kuralları uçak içinde yanımda oturanla kaç metreye inecek sayın müdür terminalde önlem aldın ya sonrası?
  • Hak yiyene, torpille sef olana, bir telefonla mudur olana, baska kurumlardan sartsiz kosulsuz gecis yapanlara, işe bile gitmeden maaş alanlara da yaptirim uygulanacak mi agam ?
  • Peki sorumluluklarını yerine getirmeyen igaya kaç kere gerekli yaptırımları yaptınız..yemekhanelerde fareler gezerken..apsler de kamera skandalı yaşarken,yemek içlerinden böcekler çıkarken,iga dhmi ye sorumluluklarını getirmediğinde,ve iga corana olan yönetim sayısını saklarken izole edebildimi? Bunlara kaç kere yaptırım uyguladınız..vatandaş sizden daha bilgili emin olun..
  • Artik kisa mesafe ucmak cok teferruatli ve prosedur'u karmasik bir hal aldi. Yurtici ucus yerine atlarim aracima yavas yavas giderim.
  • Göz göre göre riskli ortamda uçuşları açıyorsunuz !!!! Gerekli önlemleri siz alın!
  • Vatandasi resmen tehdit ediyorsun, utanmalisin
  • Daha önce uyguladıgınız yaptırımlar gibimi olacak..hmm ok.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, 1 Haziran’da başlayacak uçuşlar öncesi alınan tedbirleri açıkladı. Keskin, tedbirlere uymayan yolcular hakkında yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medya hesabı üzerinden 1 Haziran’da başlayacak uçuşlar öncesi havalimanlarında alınan önlemleri payla ve merak edilen soruları yanıtladı. Yolculuğun daha güvenli geçmesi için sosyal mesafe uygulamaları, el dezenfektanları, hijyen, dezenfeksiyon gibi tedbirler alındığını ifade eden Keskin, yolcuların kurallara eksiksiz uyması gerektiğini kaydetti.

Yolculara seslenen Keskin, “Kendinizin, ailenizin, diğer yolcularımızın ve sektör çalışanlarının sağlığının korunması için bu tedbir ve kurallara eksiksiz uyulması gerekmektedir. Check-in sırasında, güvenlik kontrolü ve yolcu yoğunluğunun yaşanabileceği diğer alanlarda minimum mesafelere uyulması amacıyla zemin işaretleri kullanılmıştır. Yolcuların ve çalışanların doğrudan temasta olduğu yerlere ihtiyaç bulunması halinde pleksiglas paneller de kurulmuştur. Sıralarda yığılma oluşmasını önlemek için tüm yolcularımız mümkünse online check-in yapmaları önerilmektedir. Alınan tedbir ve kurallara uyulmaması halinde sağlığınızı tehlikeye girebileceği gibi uçuşunuzun iptal edilmesi dahil olmak üzere yaptırımlar ile karşılaşabilirsiniz” dedi.

HES kodu şart

Yurt içi uçuşlarda HES (Hayat Eve Sığar) kodunun zorunluluğu olduğunu vurgulayan DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, “HES (Hayat Eve Sığar) kodu, yurt içinde güvenle seyahat için TC Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır. TC Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak seyahatinize engel olup olmadığının kontrol edileceği uygulama üzerinden oluşturulacak kodların bilet satış alımı ile uçuşa kayıt (check-in) sırasında havayolu kuruluşları ile paylaşılması gerekmektedir. Her aile için ayrı ayrı HES kodu alınmalıdır. Ancak 0-2 yaş aralığında olan aile üyeleri için HES kodu alma zorunluluğu bulunmamaktadır. HES kodunun belirli bir süreliğine geçerlidir. HES kodunuzun geçerlilik süresinin seyahat tarihlerinizi kapsadığından emin olmanız gerekmektedir. HES kodunun yurt dışı uçuşlarında zorunlu olmamakla beraber bu konuda TC Sağlık Bakanlığı ve hava yolu kuruluşlarının bilgilendirmelerinin dikkate alınması önerilir” diye ifade etti.

Karantina durumuna ilişkin de paylaşımlarda bulunan Keskin, “İç hat veya dış hat uçuşlarından sonra semptom göstermeniz durumunda karantina süreciniz bulunmamakla beraber uçuştan sonraki 14 gün boyunca kendinizi gözlemlemeniz ve semptom göstermeniz halinde ilgili sağlık otoritelerine başvurulması gerekir” dedi.

Havalimanlarına maske zorunluluğu

Havalimanlarına özel toplu taşma araçlarıyla gelecek olan yolcuların maske kullanması gerektiğini ifade eden Genel Müdür Hüseyin Keskin, maskesiz yolcuların havalimanı tesislerine ve uçağa kabul edilmeyeceğini söyledi. Bu kurallara uymayan yolcuların uçuştan men edileceğini ifade eden Keskin, “Kullandığınız maskeye ilaveten çantanızda uçuş sürenize bağlı yedek maskeler bulundurulması ve maskelerin nemlendikçe değiştirilmesi önerilmektedir. Havalimanlarında ve uçuşlarda yolcunun eldiven kullanma zorunluluğu bulunmamakla birlikte eldiven kullanımı önerilmektedir” dedi.

Karşılama ve uğurlama için terminale kimse alınmayacak

Alınan tedbirler kapsamında karşılama ve uğurlama için havalimanına gelen kişilerin terminal binasına kabul edilmeyeceğini ifade eden DHMİ Genel Müdürü Keskin, bilet satış, bakım onarım vb. amaçlarla gelen kişilerin durumlarının ayrıca değerlendirileceği ve maskesiz kişilerin havalimanı ve tesislerine girişine asla izin verilmeyeceğini söyledi.
Havalimanlarında terminal girişinden itibaren yolcuların vücut sıcaklıklarının termal kamera ile ölçüleceğini ifade eden Keskin, el dezenfektanlarını, jellerinin şişe boyutunun 100 ml’nin altında olduğu sürece havalimanı güvenliğinden geçilebileceğini aktardı.

Tedbirlere uymayan yolcuya yaptırım uygulanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

THY ~ 4 yıl önce
E artık haziranda geldi .görecez bakalım nolcak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 4 yıl önce
Yeni genel müdür kim olacak?!?
Gerçek rakamlar ~ 4 yıl önce
Haziranda güncellenir artık. Heryeri açtık ve kontrol kalmadı gibi.
Corona ~ 4 yıl önce
Yurt dışından geldi. Kimse evinden barkından getirmedi. Yurt dışını açmak demek VİRÜS HORTLADI demek. Demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke sizde uysanız ~ 4 yıl önce
Keşke sizde uysaydınız da pistleri bitirtmek için çalışsaydınız..belgesel ile olmuyor pistler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dip dibe ~ 4 yıl önce
terminalde tesis ettiğiniz mesafe kuralları uçak içinde yanımda oturanla kaç metreye inecek sayın müdür terminalde önlem aldın ya sonrası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ve gol ~ 4 yıl önce
Aynen öyle...
Agam ~ 4 yıl önce
Hak yiyene, torpille sef olana, bir telefonla mudur olana, baska kurumlardan sartsiz kosulsuz gecis yapanlara, işe bile gitmeden maaş alanlara da yaptirim uygulanacak mi agam ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 4 yıl önce
Peki sorumluluklarını yerine getirmeyen igaya kaç kere gerekli yaptırımları yaptınız..yemekhanelerde fareler gezerken..apsler de kamera skandalı yaşarken,yemek içlerinden böcekler çıkarken,iga dhmi ye sorumluluklarını getirmediğinde,ve iga corana olan yönetim sayısını saklarken izole edebildimi? Bunlara kaç kere yaptırım uyguladınız..vatandaş sizden daha bilgili emin olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank ~ 4 yıl önce
Artik kisa mesafe ucmak cok teferruatli ve prosedur'u karmasik bir hal aldi. Yurtici ucus yerine atlarim aracima yavas yavas giderim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabitabi ~ 4 yıl önce
Gidersin istanbuldan malatyaya 15 saatte
Göz GÖRE GÖRE ~ 4 yıl önce
Göz göre göre riskli ortamda uçuşları açıyorsunuz !!!! Gerekli önlemleri siz alın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 4 yıl önce
Sen kimsin ki diktatör gibi emir ver veriyorsun. Abartı diz boyu!!! + Havalimanı check-in personeli ne halta yarıyor? Süs bebeği mi? Online check-in yapmıyorum varmı bir itirazın?
Göz Göre Göre ye cevap!! ~ 4 yıl önce
Göz Göre Göre misin nesin. Sen uçmak zorunda değilsin. Haata uçma evde kal ve ağla. Hayat sana ve senin gibilere zaten fena kaymış!!!
Tehdit ~ 4 yıl önce
Vatandasi resmen tehdit ediyorsun, utanmalisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusura bakma ~ 4 yıl önce
Bizimkiler gibi kural tanımaz yolculara az bile. Oturun şimdi efendi efendi
Lavatory Guardian ~ 4 yıl önce
Daha önce uyguladıgınız yaptırımlar gibimi olacak..hmm ok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminal Görevlisi ~ 4 yıl önce
isim harika haha aynen hangi sarhoş yolcuya ekibe terminal görevlisine saldırana ne yapmışlar ki şimdi yapacaklar soru işareti hep popülist prim açıklamalar icraat sıfır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000