15 Eylül 2014, Pazartesi 12:35:03

TC-TUR GÖRÜNMEZ HALE GETİRİLDİ!

Cumhurbaşkanlığı’na ait TC-TUR tescilli uçak internet üzerinden takip edilen flightradar24 sitesinde görünmez hale getirildi.
  • ÖMER HAMAİL HAKKARİ 15.02.1981 01.05.1979 2017
  • halka acik olan FR sitesinin kapatildigi yine halka yayinla duyurulmus.. halka acik olmayan durumlarla ilgili zaten yayin yapilmaz.. gerekli onlemler aliniyordur kimse canini sikmasin..
  • uçağın ads-b vericisi kapatılmış veya tanınmayacak başka bir bilgi vermesi sağlanmıştır. Yoksa haberdeki gibi uçağa bir erişim zaten söz konusu değildir. diger taraftan bu ucuz airforceone numaraları çok komik duruyor (o uçakta ads-b sistemi zaten yer almıyor). dev aynası işe yarıyor. elin gavurundan uçak alacaksın, her şeyi onlara monte ettireceksin sonra da gizleneceksin. zaten vatandaşın hiç bir şeyden haberi yok da adam almanyadan seni dinlemiş ona ne yapacaksın bakalım.
  • Biz kediye kedi deriz!
  • Zamaninda tv'nin arkasina catal sokup cine5 cozmeye calismis bir genclige adb-s'ini kapatip farkli callsign yapmanda ise yaramaz
  • Bu hareket sadece "normal vatandaşlar benim bu uçağı nasıl, nerede kullandığımı bilmesin" demektir. Güvenlik amacıyla yapılmış olamaz. Bu uçağa bir saldırıda bulunmak isteyen psikopat teröristlerin zaten bu işi fr24 sitesini takip ederek yapacaklarını mı düşünüyorsunuz? Ellerinde bu kadar para gücü varken, başka yollar bulmayacaklarını mı düşünüyorsunuz? Amaç güvenlik olsa en başta uçağa füzesavar sistemlerinin monte edilmesi gerekirdi. Bunun olmadığı buradan açıklandı. Her işleri gizli olanların, bu uçağı da gizlemeleri çok normal.
  • alo baba,seni goremiyorum..
  • Peki ben nasil takip ediyorum bu ucagi flightradar24'de. Besiktas Rizespor maci bitti, bu ucak Yozgat'in hemen dogusunda. Doha'dan direct kuzey Iran'a, Iran uzerindan gelip Van civarinda Turkiye hava sahasina girdi, Van Golunun hemen kuzeyinden geliyor. Bir ipucu vereyim, callsign A332. Ucagi goremeseniz bile bu isimle arayin.
  • O değilde şu boyamaya bir Allahın kulu el atsın. Burnundan da TUR yazısını kaldırsın. 80lerin Harem minibüsü gibi dolanıyor güzelim teyyare.
  • Zaten arkadasin herşeyi görünmez yapma yeteneği var, her devlet isinde kullanıyor, ztk

Sivil yolcu uçaklarının anlık olarak takip edildiği flightradar24 sitesine TC-TUR ayarı çekildi. Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı kullanımı için alınan TC-TUR tescilli Airbus 330 tipi uçağa radar üzerinden erişim engellendi.

Bütün uçakların internet üzerinden hangi rotada, hangi yükseklikte ve hızda ilerlediğine ilişkin bilgilerin anlık olarak gösterildiği siteden TC-TUR kuyruk tescilli uçağa artık erişim sağlanamayacak.

TC-TUR ile birlikte devlet VIP uçak filosunda bulunan TC-GAP, TC-ATA, TC-ANA gibi diğer uçakların da radardan takibi mümkün olmayacak.

©Airporthaber.com ÖZEL
 

TC-TUR GÖRÜNMEZ HALE GETİRİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

42997256138 ~ 7 yıl önce
ÖMER HAMAİL HAKKARİ 15.02.1981 01.05.1979 2017

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuscu ~ 10 yıl önce
halka acik olan FR sitesinin kapatildigi yine halka yayinla duyurulmus.. halka acik olmayan durumlarla ilgili zaten yayin yapilmaz.. gerekli onlemler aliniyordur kimse canini sikmasin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatalı bilgi ~ 10 yıl önce
uçağın ads-b vericisi kapatılmış veya tanınmayacak başka bir bilgi vermesi sağlanmıştır. Yoksa haberdeki gibi uçağa bir erişim zaten söz konusu değildir. diger taraftan bu ucuz airforceone numaraları çok komik duruyor (o uçakta ads-b sistemi zaten yer almıyor). dev aynası işe yarıyor. elin gavurundan uçak alacaksın, her şeyi onlara monte ettireceksin sonra da gizleneceksin. zaten vatandaşın hiç bir şeyden haberi yok da adam almanyadan seni dinlemiş ona ne yapacaksın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedi ~ 10 yıl önce
Biz kediye kedi deriz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Zamaninda tv'nin arkasina catal sokup cine5 cozmeye calismis bir genclige adb-s'ini kapatip farkli callsign yapmanda ise yaramaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Bu hareket sadece "normal vatandaşlar benim bu uçağı nasıl, nerede kullandığımı bilmesin" demektir. Güvenlik amacıyla yapılmış olamaz. Bu uçağa bir saldırıda bulunmak isteyen psikopat teröristlerin zaten bu işi fr24 sitesini takip ederek yapacaklarını mı düşünüyorsunuz? Ellerinde bu kadar para gücü varken, başka yollar bulmayacaklarını mı düşünüyorsunuz? Amaç güvenlik olsa en başta uçağa füzesavar sistemlerinin monte edilmesi gerekirdi. Bunun olmadığı buradan açıklandı. Her işleri gizli olanların, bu uçağı da gizlemeleri çok normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ww ~ 10 yıl önce
hay kaleminle çok yaşa
ztk ~ 10 yıl önce
alo baba,seni goremiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gorunmezmis... ~ 10 yıl önce
Peki ben nasil takip ediyorum bu ucagi flightradar24'de. Besiktas Rizespor maci bitti, bu ucak Yozgat'in hemen dogusunda. Doha'dan direct kuzey Iran'a, Iran uzerindan gelip Van civarinda Turkiye hava sahasina girdi, Van Golunun hemen kuzeyinden geliyor. Bir ipucu vereyim, callsign A332. Ucagi goremeseniz bile bu isimle arayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
O değilde şu boyamaya bir Allahın kulu el atsın. Burnundan da TUR yazısını kaldırsın. 80lerin Harem minibüsü gibi dolanıyor güzelim teyyare.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zaten arkadasin herşeyi görünmez yapma yeteneği var, her devlet isinde kullanıyor, ztk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000