26 Mart 2023, Pazar 12:21:20

TC-JJM tescilli B777 artık THY'nin oldu

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla THY filosuyla ilgili açıklama yaptı.
  • Dunyanin en ucuz pilot teknisyen kabin memurunu calistirmak nasil bir duygu?
  • İşiniz gücünüz koltuk ciddi bir şekilde sallandığı için tribüne oynamak,göz boyamak,10 yıllık, teknolojisi eski,sürekli sorun çıkarmaya aday uçak tescilli olarak Thy'nin olsa ne olur? Kaldı geriye 300 uçak,onların tescili ne zaman peki eyy bolat?
  • Pek bir sinir katsayılarıma dokunsada - ( bazı olasılıklardan ötürü ) - eski eski kabin hizmetleri başkanınız zamanında toplu taşıma kullanamıyor idiniz. Son yıllarda ne tarafa baksak hep bir uçucu ekip yani tasarruf hat safhada; sizlerde çadır kurarsanız vay işçi ile işçi emeklisinin varsa çiftçi emeklisimin haline.
  • O zaman neden 400. Ucak geldi deniyor sadece şirkete ait ucak sayisindan bahsetmek gerekmiyor mu?
  • Ahmet B777 ler elinde kalacak; bu ucaklar oldukca tuksek basic weight leri ve eski teknoloji motorlari nedeniyle artik maliyet etkin degiller ve elden cikariliyor, tipki A330 lar gibi; Kardesim filolardan bu ucak tiplerini henuz para ederken cikarman, yerlerine yeni teknoloji karli 87 ve 350 ler alinmali
  • Ahmet bolat bey maaşlar eridi yine zam lazım ev kiraları 20_25 bin yakında hqvalimani otoparkında çadır kuracağız...

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla THY filosuyla ilgili açıklama yaptı.

Bolat yaptığı paylaşım ile bir adet Boeing B777-300ER tipi uçağın kiralama vadesinin sona erdiğini ve THY mülkiyetli uçak sayısının 100'e yükseldiğini ifade etti.

İşte Bolat'ın açıklaması;
Ben de başka bir güzel haber vereyim 403 uçaklık filomuzla alakalı. 22 Mart 2023 tarihi itibariyle B777-300ER tipi TC-JJM tescil işaretli ve 40794 seri numaralı uçağımızın finansal kiralama vadesi sona erdi ve filomuzda mülkiyeti Ortaklığımıza ait olan uçakların sayısı 100’e ulaştı. Böylece filomuzdaki uçakların yaklaşık %25 tamamen Türk Hava Yollarının kendi malı olan uçaklardan oluştu. 20’si geniş ve 80’i dar gövde olmak üzere kendi mülkiyetimizdeki bu uçaklarla daha esnek bir operasyon yapabilme kabiliyetine sahibiz.

2023 yıl sonu itibariyle de finansmanları tamamlanıp mülkiyetimize geçen uçak sayısı 28 adet geniş gövde, 88 adet dar gövde ve 3 adet kargo uçağıyla toplam 119 adet uçağa ulaşmış olacak. Filomuzdaki toplam uçak sayısı ise 427 olacak 2023 sonunda. Bugüne kadar bizimle uçan bir milyar yolcumuza gönülden teşekkürler.

TC-JJM tescilli B777 artık THY'nin oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Ahmet bey ~ 1 yıl önce
Dunyanin en ucuz pilot teknisyen kabin memurunu calistirmak nasil bir duygu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy bolattt ~ 1 yıl önce
İşiniz gücünüz koltuk ciddi bir şekilde sallandığı için tribüne oynamak,göz boyamak,10 yıllık, teknolojisi eski,sürekli sorun çıkarmaya aday uçak tescilli olarak Thy'nin olsa ne olur? Kaldı geriye 300 uçak,onların tescili ne zaman peki eyy bolat?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son Yıllarda ~ 1 yıl önce
Pek bir sinir katsayılarıma dokunsada - ( bazı olasılıklardan ötürü ) - eski eski kabin hizmetleri başkanınız zamanında toplu taşıma kullanamıyor idiniz. Son yıllarda ne tarafa baksak hep bir uçucu ekip yani tasarruf hat safhada; sizlerde çadır kurarsanız vay işçi ile işçi emeklisinin varsa çiftçi emeklisimin haline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Votandas ~ 1 yıl önce
O zaman neden 400. Ucak geldi deniyor sadece şirkete ait ucak sayisindan bahsetmek gerekmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri kalan 300 uçağı. ~ 1 yıl önce
Pegasus mu uçuruyor. ? Bu ne saçma bi soru ya, seviye yerlerde
Leasing ~ 1 yıl önce
Uçaklar leasing sistemi denilen bir sistemle alınıyor sanırım dostum.. bu sistemde önce uçak belli bir süre kiralık olarak görülüyor , kredi ödemesi bitince tamamen şirkete ait oluyor.. ipotekli kredi gibi düşün
Ahmet ~ 1 yıl önce
Ahmet B777 ler elinde kalacak; bu ucaklar oldukca tuksek basic weight leri ve eski teknoloji motorlari nedeniyle artik maliyet etkin degiller ve elden cikariliyor, tipki A330 lar gibi; Kardesim filolardan bu ucak tiplerini henuz para ederken cikarman, yerlerine yeni teknoloji karli 87 ve 350 ler alinmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 1 yıl önce
Ge90-115bl
Orta son ahmet ~ 1 yıl önce
Ahmet biraz daha buyu. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ergenlerde yaygindir
Yolcu ~ 1 yıl önce
Dünyada 767 ler hala etkin olarak kullanılırken Lufthansa, Swiss hala 340 uçururken 777 leri eskidi diye paldır küldür elden çıkarmak doğru olmaz. 787, 350 üretim hatları dolu, ver abime 15-20 tane diye bir durum yok
Kardesim ~ 1 yıl önce
Passati satip egea aldiran zihniyet beni guldurdun.Bu ucaklarla ne kadar kargo tasiniyor biliyor musun.Bazi destinasyonlarda neredeyse 87 den 80 kisi fazla yolcu ve tonlarca kargo tasiniyor.Cok komik bir yorum olmus seninki...
Dr dotty. ~ 1 yıl önce
Ahmet bolat bey maaşlar eridi yine zam lazım ev kiraları 20_25 bin yakında hqvalimani otoparkında çadır kuracağız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇADIR ? ~ 1 yıl önce
İsveç Menşeli " Zahir " .
heheh ~ 1 yıl önce
hey masallah biz maaslar 15bin olur mu acaba diyoruz adam kiralar 20/25 bin oldu diyor :):):):): bolat size 500 bin verse gider rezidansa yerlesir kiralar 300/350bin oldu gecinemiyoruz dersiniz. atalarimiz ayağını yorganına göre uzat demisler bildin mi?
Asgari ücret ~ 1 yıl önce
Seçim öncesi asgari ücret 11500 olacak deniyor, biz ne alacağız bakalım?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000