02 Aralık 2020, Çarşamba 09:02:38

'Tazminat ödenirse seferler yeniden başlar'

Rusya’nın Mısır’ın tatil merkezlerine charter uçuş yasağını kaldırma isteği yeniden gündemde.
  • Bizim tanzimat sorunuda çözüme kavuşmalı

Rusya’nın Mısır’ın tatil merkezlerine charter  uçuş yasağını kaldırma isteği yeniden gündemde.

Mısır’lı turizmciler ve iş dünyası soruna çözüm olarak hükümetin düşen uçakta ölenlerin ailelerine tazminat ödemesini önerdi.

Mısır iş dünyası temsilcileri Rusya’nın beş yıl önce İŞİD teröristleri tarafından uçağının düşürülmesi üzerine Hurghada ve Sharm El Sheikh’e koyduğu charter uçuş yasağının kaldırılması için bir süreden beri dile getirdiği hükümetin uçakta ölenlerin ailelerine tazminat ödenmesi önerisini yeniden gündeme getirdi.

Tazminat ödemesi halinde sorunun çözülmesi yolunda önemli adım atılacağı savunuluyor

Konuyu değerlendiren Rusya’nın Mısır’daki Büyükelçisi Georgy Borisenko tarafından da resmen dile getirildi.

Georgy Borisenko Rusya'nın Mısır tatil beldeleri Hurghada ve Sharm el-Sheikh’e beş yıldır uygulanan charter uçuş yasağının kalkmamasının bir nedeninin de bu olduğunu söyledi.

Bu yöndeki talep daha önce de dile getirilmişti, ancak hükümet bunu kabul etmiyor.

Büyükelçi Georgy Borisenko elçiliğin resmî internet sitesinde yayınladığı yazıda uçağın düşürülmesinden sonra Mart 2018'de yapılan denetimlerde Kahire havaalanındaki güvenlik ve denetim sistemini önemli ölçüde iyileştirildiğinin görülmesi üzerine Kahire’nin uçuşlara açıldığını anımsatarak, sorunun Mısır kıyı kentlerinin havaalanlarında tam olarak çözülemediğini belirterek charter seferlerinin başlatılmamasının tek nedeninin bu olmadığını, terör saldırısı mağdurlarının yakınlarına tazminat ödenmesi konusunun henüz çözüme kavuşmadığını yazdı.

Yazıda şöyle deniyor: ” Terör saldırısı mağdurlarının yakınlarına tazminat ödenmesi konusunda mağdurların aileleri Mısır'a uçuşların durdurulması talebiyle Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı ve Hükümeti ile Dışişleri Bakanlığı'na başvurmaya devam ediyor.

Yurttaşlarımızın karşılaşmaya devam ettiği risklere de gözümüzü kapatamayız. Sonuçta, bizim için bu maddi gelirle değil, insanların yaşamlarıyla ilgilidir.”

Olay neydi

31 Ekim 2015 tarihinde Şarm El-Şeyh havaalanınan kalkıp St. Petersburg’a gitmek üzere uçan Kogalymavia uçağının kalkıştan birkaç dakika sonra,IŞİD teröristlerinin ön8cedenh uçağa yerleştidiği bombanın patlamasıyla uçak düştü. 25'i çocuk 217 yolcu ve 7 mürettebattan oluşan 224 Rus yurttaşı öldü.

Bu, Rusya ve Mısır için en çok ölümlü uçak kazasıydı.

Bunun üzerine Rusya Mısır’ın gerekli güvenlik önlemlerine uyulacağına ilişkin garantiler sağlayacak önlemler alınıncaya kadar Mısır'a uçuşları durdurdu.

Mısır’ın havaalanlarında aldığı güvenlik önlemelrini yerinde inceleyen Rusya heyetinin olumlu raporu üzerine Kahire tarifeli seferlere açıldı.

Rusya kıyı kentlerinin havalimanlarında ise yeterli güvenlik önlemlerinde sorun olmaya devam ettiğini söylüyor.

Rusya havaalanları ile ilgili önlemler yanında bir de düşen uçakta yakınlarını kaybedenlere tazminat ödenmesini istiyor. (turizmgazetesi)

'Tazminat ödenirse seferler yeniden başlar'

Yorumlar

Arff ~ 3 yıl önce
Bizim tanzimat sorunuda çözüme kavuşmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000