26 Aralık 2019, Perşembe 13:06:39

TAV'a ödenecek tazminat belli oldu

TAV Havalimanları Holding, Atatürk Havalimanı'nın taşınması sonrasında oluşacak zarar bedelinin miktarının belirlendiğini duyurdu.
  • arififi ye 125bin birikmiş para, maaş olarakta 15bin TL verilecekmiş deniyor. hadi yine iyisiniz iyiii
  • IGA ile yapılmış Sözleşmeyi (ki bu sözleşme halen Devlet Sırrı kadar iyi saklanmakta!!!) görmeden, bilmeden buna yorum yapmak mümkün olamayacak!
  • Devlet adına DHMİ ödeyecejktir. Zira TAV'ın AHL'daki sözleşmesi (koşulları ne olursa olsun...) DHMİ ile yapılmıştı(r).
  • Sevgili Tav çalışanı kimse o bahs ettiğin şahsı övmüyor durup dururken 400 milyon Euro milletin cebinden verilmesine üzülüyor madem tazminat ödenecekti niye yeni havaalanınını açtılar yazık günah olan yine millete oluyor
  • İhale sürecinde TAV'ın kaybı ihaleyi kazanan firmalara aittir deniyordu. Yanlış mı biliyorum?
  • Tanzimat ilan edileli çok oldu, sana haber vermediler mi?
  • alakalakı alakasız heryerde ARFF, yeter be
  • Para kazanmayan bir havalimanı için koca yeri kapattınız..bunun yanında buradan gelecek parayıda kaybettiniz çünkü hayal ettiğiniz gibi operasyonu yapamayan yönetimide görmediniz şimdi nereden bakıyorsun zarar..bence bu zararı istanbul havalimanı yöneticileri ödesin,kemik var olan 65 milyon yolcuyuda düşürdüler 40 milyonlara..
  • Herkes hak ettiği gibi yaşar bu habere ne denir tek kelineyle yazık
  • Ve gizli ortakları zengin edilsin diye yarım yamalak bitmemiş yolu izi olmayan metrosu olmayan havalimanına apar topar taşınarak tmilyarlarca lira tazminat ödenecek az para mı bu 2021 e ne kalmıştı ki beklenemez miydi ya thynin zararı ne olacak yatırımcının zararı ne olacak bunların elinde oyuncak olmuşıuz Allah yardımcımız olsun

TAV Havalimanları Holding, Atatürk Havalimanı'nın taşınması sonrasında oluşacak zarar bedelinin miktarının belirlendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından TAV'a 389 Milyon Euro ödeneceği bildirildi.

TAV açıklaması:

8 Nisan 2019'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığımız açıklamada; İstanbul Havalimanı'nın 6 Nisan 2019 tarihinde açılışına bağlı olarak, Atatürk Havalimanı'nın, 3 Ocak 2021'e kadar geçerliliği süren kira sözleşme süresinin bitiminden önce ticari uçuşlara kapanması sebebiyle Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Şirketimiz ve bağımsız danışmanlar tarafından yapılan çalışmaların devam etmekte olduğunu ve Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı beklediğimizi duyurmuştuk.

Taraflar arasında yapılan toplantılar sonrasında, hesaplanan tazminat miktarı ile ilgili yazı DHMİ tarafından Şirketimize iletilmiştir. İlgili resmi bilgilendirme yazısında, Şirketimize DHMI tarafından tazmin edilecek tutarın 389 milyon avro olduğu ifade edilmiştir. 

TAV'a ödenecek tazminat belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

farfara ~ 4 yıl önce
arififi ye 125bin birikmiş para, maaş olarakta 15bin TL verilecekmiş deniyor. hadi yine iyisiniz iyiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
IGA ile yapılmış Sözleşmeyi (ki bu sözleşme halen Devlet Sırrı kadar iyi saklanmakta!!!) görmeden, bilmeden buna yorum yapmak mümkün olamayacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
Devlet adına DHMİ ödeyecejktir. Zira TAV'ın AHL'daki sözleşmesi (koşulları ne olursa olsun...) DHMİ ile yapılmıştı(r).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gara ~ 4 yıl önce
Sevgili Tav çalışanı kimse o bahs ettiğin şahsı övmüyor durup dururken 400 milyon Euro milletin cebinden verilmesine üzülüyor madem tazminat ödenecekti niye yeni havaalanınını açtılar yazık günah olan yine millete oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alpay ~ 4 yıl önce
İhale sürecinde TAV'ın kaybı ihaleyi kazanan firmalara aittir deniyordu. Yanlış mı biliyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1838 ~ 4 yıl önce
Tanzimat ilan edileli çok oldu, sana haber vermediler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter be ~ 4 yıl önce
alakalakı alakasız heryerde ARFF, yeter be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıkkk ~ 4 yıl önce
Para kazanmayan bir havalimanı için koca yeri kapattınız..bunun yanında buradan gelecek parayıda kaybettiniz çünkü hayal ettiğiniz gibi operasyonu yapamayan yönetimide görmediniz şimdi nereden bakıyorsun zarar..bence bu zararı istanbul havalimanı yöneticileri ödesin,kemik var olan 65 milyon yolcuyuda düşürdüler 40 milyonlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzucu ~ 4 yıl önce
Herkes hak ettiği gibi yaşar bu habere ne denir tek kelineyle yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İganın patronları ~ 4 yıl önce
Ve gizli ortakları zengin edilsin diye yarım yamalak bitmemiş yolu izi olmayan metrosu olmayan havalimanına apar topar taşınarak tmilyarlarca lira tazminat ödenecek az para mı bu 2021 e ne kalmıştı ki beklenemez miydi ya thynin zararı ne olacak yatırımcının zararı ne olacak bunların elinde oyuncak olmuşıuz Allah yardımcımız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000