17 Eylül 2015, Perşembe 09:30:31

TAV hedef büyüttü

Afrika, Rusya ve ABD’de havalimanı özelleştirmelerini takip ettiklerini söyleyen TAV Havalimanları’nın CEO’su Sani Şener “Bu ülkelerden davet alıyoruz. Ayrıca Hindistan’da satın almalara hazırlanıyoruz, Filipinler radarımızda” dedi.
  • Olur tabii ya... Celebi ile masa altindan anlasarak yillardir havayolu sirketlerinj kaziklayin. Sonra rakip gibi gorunun ki rekabet kurumu cakmasin. Tgs ile ortak ol ki ayni oyuna onlari da sok. Sonra hedef buyuttuk... Once calisanlara deger verin...
  • Tav in islettigi havalimanlarinda temizlik problemi cok fazla, zaten klimalar zayif birde az temizlik hijyenik durumu ortadan kaldiriyor
  • Tav once wc leri temizlesin, klimalara bakim yapsin
  • Anca gidersin... Nasıl alamadınız ama 3.havalimanı ihalesini,yaparsan öyle ''10 miyar dolar'a biter,biz alamazsak kötü olur gibi'' yönlendirmeler..! alırsın soluğu orda burda.
  • Sadece maddiyat ve prestij üzerine mücadele.. personel hakları.. ekipman ve hizmet kalitesi gözetmeksizin tüm ihalelerle uğraşıyorsun.. ciddi bir denetim ve takip olsaydı o zaman merak ediyorum su an nerede olurlardı.. nasil oluyor anlamıyorum ama hiç bir havayolu şirketi de böyle olmaz demiyor.. nasıl bir oyun dönüyor ya da nasıl bir kuzuluktur anlamadım.. ben hakkımı helal etmiyorum. Bencil şirkete...
  • AHL ni daki mevcut durumu goren kimse is vermez, 40 isim olsa birini vermem
  • Malda yalan mülkte yalan var birazda sen oyalan : )

Havalimanı işletmeciliği konusunda Fransız ortağıyla 13 ülkede 69 havalimanında faaliyet gösteren TAV Havalimanları, Afrika, Rusya ve ABD’deki özelleştirmelere odaklandı. TAV Havalimanları’nın CEO’su Sani Şener, bu ülkelerden davet aldıklarını, Hindistan’da satın almalara hazırlandıklarını söyledi. Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas-Bodrum Havalimanı’nın 20 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini Mart 2014 itibariyle kazanan TAV Havalimanları, iç hatlardan sonra dış hatlar terminalini de almaya hazırlanıyor. Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni birlikte gezdiğimiz TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener, yatırımlarını ve hedeflerini anlatırken, Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” vecizesine atıfta bulunarak “Gelecek bu sektörde. TAV olarak, tam da bu yüzden havalimanı yatırımlarını kesintisiz sürdüreceğiz” dedi. ‘Küresel bir şirket’ olduklarının altını çizen Sani Şener, iki yıl önceki ‘makas değiştirme’ hareketiyle 14 havalimanı işleten bir şirketten dünya çapında 69 havalimanında hizmet veren bir şirkete dönüştüklerini söyledi. Küresel büyüme vizyonu çerçevesinde yeni rotalara baktıklarını söyleyen Şener “Filipinler’in başkenti Manila’da havalimanına giriyoruz. Afrika, Rusya ve ABD’de de özelleştirmeler olacak. Özellikle Rusya ve Afrika’dan ciddi talep çıkıyor, davet alıyoruz” diye konuştu.

UZAKDOĞU’YA GİRİYOR

Bunun yanında Hindistan’daki satın almaya hazırlandıklarını ve 3-4 havalimanı için plan yaptıklarını belirten Sani Şener, şunları söyledi: “Artık ülkelerin havacılık idareleri komple havalimanı özelleştirmesi yerine bakım-onarım, işletme yönetimi, yer hizmetleri, duty-free ve IT gibi ihaleleri ayrı ayrı yapıyorlar. Bizim organizasyonel mimarimiz de buna çok uyumlu.”

HUZUR İÇİN SAĞLAM HÜKÜMET GEREKİYOR

Türkiye’deki son gelişmeleri de değerlendiren Şener, içinde bulunduğumuz durumun kaygı verici olduğu söyledi. Güneydoğu’da ve Doğu’daki terör olayları, asker ve polisler şehit olurken, huzursuzluk varken ekonominin iyi veya kötüye doğru gittiğini söylemenin doğru olmayacağını belirten Şener “En kısa zamanda barış ve huzurun ülkemize gelmesi ve sağlam bir hükümetin çok kısa sürede kurulması gerekiyor. Yoksa istikrarın olmadığı bir yerde faiz düşer mi, dolar daha artar mı diye tahmin yapamazsınız” dedi.

İstanbul’a yatırıma devam

Atatürk Havalimanı’na 75 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarına dikkat çeken Şener, 3. havalimanı açılınca Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını ancak kendi işletme sürelerinin ise 2021’de biteceğine dikkat çekti.  Atatürk Havalimanı’nda yolcu sayısının her geçen gün arttığını belirten Şener bu yüzden yatırım yapmalarının bir zorunluluk olduğunu söyledi. Şener “Tüm bagaj sistemlerini yeniledik, yeni check-in adası oluşturduk. Dışarıya, aprona, Board-to-Board (uçaktan uçağa) bagaj ayrımı yapacak bir tesis kurduk. Şimdi de ilave terminale başladık. Bu ilave terminali inşallah Nisan 2016’da açacağız. Bazı havayollarının bazı seferlerini oraya alacağız, bu da çok ciddi bir kapasite artışı sağlayacak. THY ve DHMİ ile çok koordineli çalışıyoruz; bu çok önemli tabii ki” dedi.

Duty Free’lerde Türk lokumu üçüncülüğe oturdu

İşletme, yer hizmetleri ve bilgi işlem (IT) gibi hizmetler de sunan TAV, aynı zamanda havalimanlarında duty free mağazaları alanında da hizmet veriyor. Sani Şener, duty free hizmeti verdikleri Medine Havalimanı’nda en çok parfüm -koku satışı yaptıklarını söyledi. “Medine’deki satışlarımızda koku diğer ürünleri neredeyse ezip geçiyor. Medine’deki duty free’de şimdi Victoria Secret de bir mağaza açacak” diyen Sani Şener’e Atatürk Havalimanı’nda en çok satılan ürün hangisi diye sorduk, ilginç bir veriyi paylaştı: “Geçtiğimiz yıllarda birinci sırada parfüm, ikinci sırada sigara ve üçüncü sırada alkol satışı vardı. Fakat şimdi sıralama değişti. Lokum satışlarımız alkolü solladı. Şimdi en çok sattığımız üçüncü ürün Türk lokumu.”

Bodrum’da mevsimi uzatacağız

Devralmaya hazırlandıkları Bodrum dış hatlar terminalini tanıtan ve beklentilerini açıklayan TAV CEO’su Sani Şener “Havalimanı yeni yapılan yatırımlarla çok iyi yere gelmiş. Bir tek havalimanına gelecek havayollarına pazarlama yapma kısmına çok önem verip artırmamız lazım, ki buna geçen sene itibarıyla başladık” dedi. “Bodrum Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden biri” diyen Şener, tur operatörü, uçak şirketi, havalimanı işletmecileri ve turizmcilerin biraraya gelerek yaratacağı pazarlamanın çok daha güçlü olacağını söyledi. Şener “Havalimanları, oteller, restoranlar, doğa ve tarih... Turizm sektöründe seçilebilir olmak için bu zincirin her halkası çok önemli. Bodrum’da bunların hepsi var. Ancak turizm mevsimi kısa. Turizm mevsimini uzatabilmek gerekiyor. Çok tecrübeliyiz, bu konuda gerekeni yapacağımıza inanıyorum. Bodrum’u Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı yapacağız” dedi. (Star)

TAV hedef büyüttü

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Birisi... ~ 9 yıl önce
Olur tabii ya... Celebi ile masa altindan anlasarak yillardir havayolu sirketlerinj kaziklayin. Sonra rakip gibi gorunun ki rekabet kurumu cakmasin. Tgs ile ortak ol ki ayni oyuna onlari da sok. Sonra hedef buyuttuk... Once calisanlara deger verin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temizlik ~ 9 yıl önce
Tav in islettigi havalimanlarinda temizlik problemi cok fazla, zaten klimalar zayif birde az temizlik hijyenik durumu ortadan kaldiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav ~ 9 yıl önce
Tav once wc leri temizlesin, klimalara bakim yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Anca gidersin... Nasıl alamadınız ama 3.havalimanı ihalesini,yaparsan öyle ''10 miyar dolar'a biter,biz alamazsak kötü olur gibi'' yönlendirmeler..! alırsın soluğu orda burda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benciller ~ 9 yıl önce
Sadece maddiyat ve prestij üzerine mücadele.. personel hakları.. ekipman ve hizmet kalitesi gözetmeksizin tüm ihalelerle uğraşıyorsun.. ciddi bir denetim ve takip olsaydı o zaman merak ediyorum su an nerede olurlardı.. nasil oluyor anlamıyorum ama hiç bir havayolu şirketi de böyle olmaz demiyor.. nasıl bir oyun dönüyor ya da nasıl bir kuzuluktur anlamadım.. ben hakkımı helal etmiyorum. Bencil şirkete...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 9 yıl önce
AHL ni daki mevcut durumu goren kimse is vermez, 40 isim olsa birini vermem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ata sözü ~ 9 yıl önce
Malda yalan mülkte yalan var birazda sen oyalan : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atasöz ~ 9 yıl önce
:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000