19 Ocak 2021, Salı 11:35:34

TAV 2030’da karbon salımlarını nötralize edecek

TAV Havalimanları’nın da parçası olduğu dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP sürdürülebilir bir gelecek için hedeflerini açıkladı.
  • Hakikaten ya bu hırvat havalimanı neden bu vaziyette acaba.
  • Güzelde özellikle zagrepte bu işleri kimlerle yapacaksınız. Hangi know how ile yapacaksınız. Uzman personeliniz mi kaldı

TAV Havalimanları’nın da parçası olduğu dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP sürdürülebilir bir gelecek için hedeflerini açıkladı.

TAV Havalimanları, Groupe ADP ağında yer alan 23 havalimanının çevrenin korunması ve toplumsal kalkınmaya destek konusundaki ortak hedeflerini içeren “Airports for Trust” bildirgesine imza attı.  İmzacılar arasında TAV’ın yanı sıra Paris Aéroport, Airport International Group (AIG), Liège Airport, Ravinala Airports ve MZLZ bulunuyor.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Küreselleşme ve hızlı bir değişim döneminde yaşıyoruz. Gezegenimizi ve yaşamımızı tehdit eden sorunlar, bugüne kadar görülmemiş ölçekte işbirliği gerektiriyor. Doğru çözümleri bulabilmek için kamunun, özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının ve her düzeydeki paydaşların birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. İşbirliğinin temelindeyse güven yatıyor. Dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP’nin bir parçası olarak, tüm paydaşlarımız için en yüksek faydayı yaratmak üzere çalışıyoruz. Bu bildirgeyle, çevrenin korunması ve yerel kalkınmaya destek konusundaki hedeflerimizi daha güçlü bir şekilde yeniliyoruz” dedi.

Groupe ADP Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Augustin de Romanet “Bu bildirge havalimanı endüstrisinin geleceği için ortak bir vizyonu yansıtıyor. Küresel ısınmayla mücadele kapsamında, havacılık sektörü tarihinin en büyük meydan okumalarından biriyle karşı karşıyayken bu olanağı değerlendirerek iş modelini kapsamlı bir şekilde dönüştürebilir ve daha verimli, duyarlı süreçler geliştirebilir. Groupe ADP için bu durum karbon ayak izini küçültmek ve yerel paydaşlarla bağlarımızı güçlendirmek anlamına geliyor. Groupe ADP ve ortakları halen dünyanın lider havalimanı işletmeciliği ağını oluşturuyor ve bu bildirgeyle birlikte dünyanın ilk sürdürülebilir havalimanı topluluğu olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bildirgede çevrenin korunması başlığı altında dört hedef bulunuyor. Birincisi, imzacılar 2030’a kadar karbon salımlarını nötralize etmeyi amaçlıyor. TAV’ın portföyünde yer alan İzmir, Ankara ve Antalya havalimanları Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programı kapsamında bu hedefe ulaşmış durumda.

Çevrenin korunması için diğer hedefler sektörün dönüşüm çabalarına destek vermek ve yenilenebilir yakıtların kullanımı için çözümler üretmek, havalimanının yerel ekonomiye entegrasyonu ve havalimanı geliştirme projelerinin çevresel ayak izini küçültmekten oluşuyor. 

Yerel topluluklar ve paydaşlarla gelişmek başlığı altında da dört hedef yer alıyor. Bu kapsamda imzacılar yerel toplulukların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sunmayı, paydaşlarla uzun dönemli güvene dayalı ilişkiler kurmayı, havalimanı operasyonlarından yaratılan faydayı yerel topluluklarla paylaşmayı ve havacılık topluluğunu işbirliği içinde en yüksek faydayı yaratmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

TAV 2030’da karbon salımlarını nötralize edecek

Yorumlar

Mzlz ~ 3 yıl önce
Hakikaten ya bu hırvat havalimanı neden bu vaziyette acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mzlz ~ 3 yıl önce
Güzelde özellikle zagrepte bu işleri kimlerle yapacaksınız. Hangi know how ile yapacaksınız. Uzman personeliniz mi kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000