05 Mart 2010, Cuma 08:56:52

TASARI KABUL EDİLDİ! UÇAK SİPARİŞLERİ NE OLACAK?

Temsilciler Meclisi kararı 45 milyar dolarlık ticareti riski soktu. Türkiye, özellikle savunma sanayide yapılan dev anlaşmaları iptal edebilir...
  • uçakları rusyadan alın kardeşim.para olduktan sonra...paranızla rezil oluyorsunuz.
  • Bizimkiler amerikalı amcalarından korkarlar. Hatta 50 tane daha sipariş verirler. Vatanseverlik mi ? O ne ?
  • "pantolonunun fermuarını kapatmaktan " aciz bu iktidarın bu olay karşısında YAPACAĞI hiç bir yaptırım yoktur.tabiki bunların yönetimindeki kurumlardan da bir şey beklemeyin.türkiyenin yüz karaları.
  • Bugun de meshur Ispanyanin Katalonya eyaletinin meclisi benzer bir tasariyi kabul ettigine dair haberler geldi. Katalonya'nin nesi mi meshur: Tabii ki "Barselona futbol takimi". O takimin yeni sponsoru kim acaba? Hic ses seda gelmiyor da... http://www.panorama.am/en/politics/2010/03/05/katalonia/
  • aynı şeyi fransa da yapmıştı.ee ne oldu ?iki gün haberlerde gördük.iki üç gaza gelen insan başka birşey yok.yine tabi ki aynı şey olacak.yani hiçbir şey ..yok incirlik kapatılıyor yok ,savunma ihaleleri iptal ediliyor.güldürmeyin bizleri.bakkal dükkanı mı kapatıyorsunuz?
  • Öncelikle olarak THY nin çıkarı neyi gerektiriyorsa o şekilde yapılmalı. Mantıklı düşünülüp boeing den siparişleri gözden geçirip aynı tipteki uçakları airbusdan temin edilebilir mi ona bakılmalı ne kadar sürede de temin edilir, mevcut filoma uygun mı,Ücreti, teslimat süresi ve ödeme şekilleri uygun olursa neden olmasın. Her ikisi de babamın oğlu değil kim işime gelirse onadan alırım.
  • nerede o siparisleri anlasmalari iptal edecek babayigit politikacilar?? One Minute..bir dusuneyim?? hay Allah kimse aklima gelmiyor yaaaa?????
  • Siparşler hemen iptal edilmelidirrr. Belki fazla bi önemi olmayabilir ama tavrımızı belirtmek açısından çok gerekliiii ve zorunlu bir harekettir bence
  • siparişler de hiçbir şey değişmez.bu zamana kadar sadece ABD tasarıyı kabul etmedi.19 ülke var meclisinde tasarıyı geçiren ve bunların içinde almanya,fransa,rusya,italya falan da var.bir tepki olacaksa zamanında airbusa da olurdu,rus uçaklarına da.sonuçta airbus,boeing ve rus uçaklarından almazsak milletimizi kağıt uçakla mı uçuracagız.
  • Sipariş iptali yapacak babayiğit nerede? Konu almak almamak değil ama bu durumu koz olarak dibine kadar kullanabilmek, gerekirse çine, brezilyaya gidip oralarla anlaşmak.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi 1915 Ermeni olaylarının soykırım olarak tanınmasına yönelik tasarı bir oy çoğunlukla kabul etti. Bu sonuç Türkiye’nin, milyarlarca dolarlık anlaşmayı da sıkıntıya soktu. ABD ile Türkiye arasında yaklaşık 45 milyar dolarlık silah, füze, uçak ve helikopter anlaşmaları ya da anlaşma potansiyeli var. Ayrıca ABD’nin Türkiye’ye 10 milyar dolarlık ihracatının tehlikeye gireceği belirtiliyor. Türkiye’ye yüklü miktarda satış yapan ABD’li savunma şirketleri yıllardır bu yasanın meclisten geçmemesi için baskı yapıyordu. Bu sefer de öyle oldu ama tek bir oy farkla beklenmedik bir sonuç ortaya çıktı. Lockheed Martin,
Boeing, Raytheon, United Technologies ve Northrop Grunman gibi şirketler Türkiye ile yapılan sözleşmelerin iptal edileceğinden endişe ediyorlar.

ABD’de 270’den fazla şirketi temsil eden Havacılık ve Uzay Endüstrileri Derneği (AIA) de tasarının geçmesine ilişkin kaygısını, Türkiye’ye ihracatın 2008 yılında üçe katlanarak 10 milyar doların üzerine çıktığı ve Amerikan şirketlerinin şu anda daha fazla silah satışı peşinde olduğu sözleriyle dile getirdi. AIA Başkanı Marion Blakey, “Mevcut ekonomide, en önemli ticaret ortaklarımızdan birini küstürerek, Amerikan ihracatının artırılmasına ve iş faaliyetlerinin sürdürülebilir kılınmasına sırtımızı çeviremeyiz” dedi. Berman’a bir uyarı da, Amerikan-Türk Konseyi Başkanı, ABD’nin eski dışişleri bakan yardımcısı Richard Armitage’dan geldi. Armitage, Berman’a gönderdiği mektupta, tasarı lehine bir kararın, “taraflı” olarak algılanacağı ve ABD’nin ihracatına uzun süreli olumsuz etkisinin olacağını belirtirken, “tasarının geçmesi “ABD’nin Türkiye’ye yatırımı ve Türkiye’deki yatırımlarına doğrudan ve uzun vadeli olumsuz etkisi olacaktır” dedi.

THY, geçen 8 yıl içinde Boeing’e 2 büyük sipariş verdi. 2010’dan başlayarak 2015’e kadar, 20’si kesin, 15’i opsiyonlu 35 adet 737-800 ve 737-900 tipi yolcu uçağı satın alınması planlanıyor. Ayrıca geçen temmuz ayında da 1.9 milyar dolarlık 7 777-300ER tipi uçakların da anlaşması yapıldı. Boeing önümüzdeki 20 yıl içinde Türkiye’ye 21 milyar dolarlık uçak satmayı öngörüyor. Ayrıca Kara Kuvvetleri ile de 1.2 milyar dolarlık 14 Chinook helikopteri anlaşması var. (Habertürk)

TASARI KABUL EDİLDİ! UÇAK SİPARİŞLERİ NE OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
uçakları rusyadan alın kardeşim.para olduktan sonra...paranızla rezil oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizimkiler amerikalı amcalarından korkarlar. Hatta 50 tane daha sipariş verirler. Vatanseverlik mi ? O ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"pantolonunun fermuarını kapatmaktan " aciz bu iktidarın bu olay karşısında YAPACAĞI hiç bir yaptırım yoktur.tabiki bunların yönetimindeki kurumlardan da bir şey beklemeyin.türkiyenin yüz karaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugun de meshur Ispanyanin Katalonya eyaletinin meclisi benzer bir tasariyi kabul ettigine dair haberler geldi. Katalonya'nin nesi mi meshur: Tabii ki "Barselona futbol takimi". O takimin yeni sponsoru kim acaba? Hic ses seda gelmiyor da... http://www.panorama.am/en/politics/2010/03/05/katalonia/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aynı şeyi fransa da yapmıştı.ee ne oldu ?iki gün haberlerde gördük.iki üç gaza gelen insan başka birşey yok.yine tabi ki aynı şey olacak.yani hiçbir şey ..yok incirlik kapatılıyor yok ,savunma ihaleleri iptal ediliyor.güldürmeyin bizleri.bakkal dükkanı mı kapatıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle olarak THY nin çıkarı neyi gerektiriyorsa o şekilde yapılmalı. Mantıklı düşünülüp boeing den siparişleri gözden geçirip aynı tipteki uçakları airbusdan temin edilebilir mi ona bakılmalı ne kadar sürede de temin edilir, mevcut filoma uygun mı,Ücreti, teslimat süresi ve ödeme şekilleri uygun olursa neden olmasın. Her ikisi de babamın oğlu değil kim işime gelirse onadan alırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nerede o siparisleri anlasmalari iptal edecek babayigit politikacilar?? One Minute..bir dusuneyim?? hay Allah kimse aklima gelmiyor yaaaa?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siparşler hemen iptal edilmelidirrr. Belki fazla bi önemi olmayabilir ama tavrımızı belirtmek açısından çok gerekliiii ve zorunlu bir harekettir bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siparişler de hiçbir şey değişmez.bu zamana kadar sadece ABD tasarıyı kabul etmedi.19 ülke var meclisinde tasarıyı geçiren ve bunların içinde almanya,fransa,rusya,italya falan da var.bir tepki olacaksa zamanında airbusa da olurdu,rus uçaklarına da.sonuçta airbus,boeing ve rus uçaklarından almazsak milletimizi kağıt uçakla mı uçuracagız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sipariş iptali yapacak babayiğit nerede? Konu almak almamak değil ama bu durumu koz olarak dibine kadar kullanabilmek, gerekirse çine, brezilyaya gidip oralarla anlaşmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000