05 Nisan 2013, Cuma 08:02:56

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN HAVALİMANI AÇILDI

Almanya'nın Hessen eyaletinin Kassel kenti yakınlarında açılan ve bölgede tartışma yaratan Kassel-Calden Havalimanı faaliyete geçti...
  • Adamlar, en yakını 87 km. uzaktaki Paderborna gitmekten kurtuluyor,evdeki bulgurun kıymetini unutmuyor.1650/30 m. asfaltı bozup,271m. avro yatırım yapıyor.Eee,Alaman bu,yapar.Birşey biliyor.

Almanya'nın Hessen eyaletinin Kassel kenti yakınlarında açılan ve bölgede tartışma yaratan Kassel-Calden Havalimanı faaliyete geçti.

Havalimanının açılışına Hessen eyaletinin Başbakanı Volker Bouffier ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta Frankfurt'tan gelen ilk uçak iniş yaptı, Kassel-Calden Havalimanından yapılacak ilk seferin de Antalya'ya olacağı bildirildi.

İnşaatı iki yıl süren havalimanı 271 milyon avroya mal oldu. Havalimanından yaz sezonunda haftada 12 uçuşun özellikle Mallorca ve Antalya gibi tatil bölgelerine yapılmasının planlandığı ifade edildi. Havalimanının 2020 yılında 640 bin yolcuya hizmet vermesinin hedeflendiği kaydedildi.

Havalimanının yapılışını eleştirenler, Hannover ve Paderborn gibi havalimanlarının yakında olması nedeniyle havalimanının düşük kapasitede hizmet vereceğini ve sürekli sübvanse edilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Havalimanının yapılmasından yana olanlar ise bunun bölgeye büyük ivme kazandıracağını savunuyor.

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN HAVALİMANI AÇILDI

Yorumlar

LTBQ ~ 11 yıl önce
Adamlar, en yakını 87 km. uzaktaki Paderborna gitmekten kurtuluyor,evdeki bulgurun kıymetini unutmuyor.1650/30 m. asfaltı bozup,271m. avro yatırım yapıyor.Eee,Alaman bu,yapar.Birşey biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000