02 Temmuz 2011, Cumartesi 08:26:02

TARLAYA İNEN UÇAK ÇİFTÇİYİ EZDİ

Rusya'nın güneyinde, tarlaya iniş yapan An-2 tipi uçak, çimenler arasında uyuyakalan çiftçinin ölümüne sebep oldu.
  • Gelin, zihin cimnastiği yapalım. Burada bahsedilen pervaneli küçük uçaklar. Bu tip uçaklar son yaklaşmada zaten gaz rölantide geldiği için motor sesi son derece azdır. Hatta motor arızası nedeniyle mecburi iniş yapılıyorsa, hafif bir ıslık sesinden başka hiçbir şey duyulmaz. Uç bir örnek olarak Gimli glider vakasında(Boeing 767-200), 2 motoru da tamamen durmuş uçak artık kullanılmayan bir piste alçalırken, pist üzerinde piknik yapan insanlar son ana kadar hiç ses duymadılar. Dahası küçük uçaklarda Vref hızları genelde 60-65 kt'dır ki kafa rüzgarının da 10 km/sa olduğunu düşünsek bize 100 km yer hızı bırakır. Sizce 100 km çok yüksek bir sürat mi? O zaman otomobillerde 90 km'yi geçince nasıl olsa korna çalmak faydasız diye mi düşün meliyiz
  • uçağa korna takıldığıda bir bizde görülür zaten arkadaşlar dalgamı geçiyorsunuz siz ya
  • korna yok mu diye soran arkadaş. sence bir uçağa ne kadar yüksek ses veren bir korna takılmalıki o kadar yüksek hızda ve o kadar motor gürültüsünün içinde 2 3kmye duyulsun. 2 3 km yol alması kaç sn alır uçağın ada ayrı bir dert tabi. biraz mantıklı ol bence.
  • Uçakların yapımında harcanan paranın haddi hesabı yok, ama dediğiniz gibi en ucuzundan bir korna bile yok. Ya da bir düdük. Basit gelse de, bu basitlikler öyle bir hayat kurtarır ki şaşar kalırsınız. Korna değilse de, bir ambulans alarmı takın ve kardeşim. Kanat ucu türbülansını bile düşünüyorsunuz da, bu mu çok geliyor?
  • Ölüm orada bekliyor işte. Söylesen inanmazdı. Uçak tarlaya inecek ve de bu adamı bulacak koca dünyada. ders olsun. Ben yıllardır bu uçaklara korna koyun diyorum. Daha önce de İstanbul'da benzerini görmüştüm. Mecburi iniş yapacak fakat Tuzla pistinde eğitim yapan askerleri görünce tarlaya inip kırım yaşamıştı. Kornası olsa çalar uyarır ve de tertemiz piste inerdi!
Olay, Krasnadar bölgesinin kuzeyindeki bir çiftlikte meydana geldi.

Rutin uçuş gerçekleştiren tarım uçağı, işini bitirdikten sonra araziye yakıt ve gübre ikmali için inmek istedi. Ancak tarlada çiftçilik çalışanlarından biri uyuyordu. Pilot, işçiyi fark etmedi ve üzerinden geçti. İşçi, olay olay yerinde hayatını kaybetti.

Çiftçinin uçağın gürültüsünden uyanmamasını sarhoş olma ihtimaline bağlayan yetkililer, pilotun kurallara uygun iniş yapıp yapmadığı ile ilgili inceleme başlattı. Görgü tanıkları çiftçinin uçağın gürültüsüne rağmen olay yerinden kaçmadığına dikkat çekti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, pilotun kuralları ihlal etmediğini, çiftçinin ise sarhoş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.
TARLAYA İNEN UÇAK ÇİFTÇİYİ EZDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Gelin, zihin cimnastiği yapalım. Burada bahsedilen pervaneli küçük uçaklar. Bu tip uçaklar son yaklaşmada zaten gaz rölantide geldiği için motor sesi son derece azdır. Hatta motor arızası nedeniyle mecburi iniş yapılıyorsa, hafif bir ıslık sesinden başka hiçbir şey duyulmaz. Uç bir örnek olarak Gimli glider vakasında(Boeing 767-200), 2 motoru da tamamen durmuş uçak artık kullanılmayan bir piste alçalırken, pist üzerinde piknik yapan insanlar son ana kadar hiç ses duymadılar. Dahası küçük uçaklarda Vref hızları genelde 60-65 kt'dır ki kafa rüzgarının da 10 km/sa olduğunu düşünsek bize 100 km yer hızı bırakır. Sizce 100 km çok yüksek bir sürat mi? O zaman otomobillerde 90 km'yi geçince nasıl olsa korna çalmak faydasız diye mi düşün meliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçağa korna takıldığıda bir bizde görülür zaten arkadaşlar dalgamı geçiyorsunuz siz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
korna yok mu diye soran arkadaş. sence bir uçağa ne kadar yüksek ses veren bir korna takılmalıki o kadar yüksek hızda ve o kadar motor gürültüsünün içinde 2 3kmye duyulsun. 2 3 km yol alması kaç sn alır uçağın ada ayrı bir dert tabi. biraz mantıklı ol bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçakların yapımında harcanan paranın haddi hesabı yok, ama dediğiniz gibi en ucuzundan bir korna bile yok. Ya da bir düdük. Basit gelse de, bu basitlikler öyle bir hayat kurtarır ki şaşar kalırsınız. Korna değilse de, bir ambulans alarmı takın ve kardeşim. Kanat ucu türbülansını bile düşünüyorsunuz da, bu mu çok geliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ölüm orada bekliyor işte. Söylesen inanmazdı. Uçak tarlaya inecek ve de bu adamı bulacak koca dünyada. ders olsun. Ben yıllardır bu uçaklara korna koyun diyorum. Daha önce de İstanbul'da benzerini görmüştüm. Mecburi iniş yapacak fakat Tuzla pistinde eğitim yapan askerleri görünce tarlaya inip kırım yaşamıştı. Kornası olsa çalar uyarır ve de tertemiz piste inerdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000