24 Mayıs 2016, Salı 09:41:41

Tarkim Havacılık ABD’ye uzandı

İstanbul’da hava taksi, Adana’da uçuş okulu ile faaliyetine devam eden Tarkim Havacılık, ABD’de yedek parça tedariki yapan önemli bir şirketi devralarak yurtdışındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi.
  • Hayirli olsun Faruk bey,Sizin gibi atilimcilar oldukca ulkemizin sirti yere gelmez.SIzinle ifitihar ediom. Hollandadan saygilar/selamlar.
  • Ulusal mağduriyetten Global mağduriyete
  • Bu imajını uluslararası arenada sergilemekten cekinmemen açıkçası özgüvenin konusunda beni duygulandirdi. Yolun açık olsun Faruk okyanusu geçerken hava uculmayacak gibi olur sa kıyıdan kıyıdan uç tamammı.
  • Yıllar sende ters etki yapıyor farukcuğum bizler yaşlandıkça saclarimiz beyazlayip dökülüyor her ne hikmetse seninki uzayıp kararıyor.
  • Meyve veren ağaç taşlanır bunuda böyle bilin bence
  • NEREDEN NEREYE KADAR GELMEK BUNCA YOLU KAT ETMEK AĞZINDA İKİ GIYBET YAPANLARA İNAT SABIR EDİP USANMADAN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATMAK, HAZIRDAN DEĞİL ALLAHIN YARDIMI İLE BAŞARMAK VE SADECE EŞİ HANIMEFENDİNİN DESTEĞİ İLE YAPMAK VE BUGÜNLERE GELMEK GETİRMEK BENCE BUNCA İNSANA ARKASINDAN ATIP TUTANLARA YETERLİ OLMUŞTUR ( HER ŞEYİ GÖZLERİMLE GÖRMÜŞ , VE BU YAZDIKLARIMDAN VE KİM OLDUĞUMU BİLMESİNE BİLE GEREK DUYMADAN TÜM KALBİMLE TEBRİK EDİYORUM KENDİSİNİ ) BUNDAN SONRA Kİ TÜM İŞLERİNDE ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN ,YOLUNUZ HEP AÇIK KILICINIZ KESKİN OLSUN , ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
  • Brezilya Meksika Amerika Afrika hiç fark etmez Faruk...inşallah gidersin...Allahım seni oralara gitmeye nasip etsin İNŞALLAH.. Gidesinde gelemeyesin İnşallah... Bana sorarsan gelmede zaten seni oralar paklar.. Ama nedemiş Temel...Tikkatli ol...Tikkatli ol...tikkatli ol....
  • Türkiyede olduğun gibi olursan sen o formülü bulur o şirketi Zimmetine geçirirsin
  • Tarkim ailesine hayırlı olsun. Umarım yatırımlar buradaki uçuş okuluna da fayda sağlar.
  • Büyümeye devam et tarkim sayende mesleğimizi eline aldık.uçuyoruz herşey için teşekkürler

İstanbul’da hava taksi, Adana’da uçuş okulu ile faaliyetine devam eden Tarkim Havacılık, ABD’de yedek parça tedariki yapan önemli bir şirketi devralarak yurtdışındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Türk sivil havacılığının uzun soluklu şirketlerinden Tarkim Havacılık, yurtdışına açıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda iki hangarında hem hava taksi hem uçuş okulu hem de bakım hizmetleri veren Tarkim Havacılık’ın sahibi Faruk Bayındır, Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra yurtdışında da ciddi projeler ürettiklerini kaydetti.

Bayındır, bir süredir görüşme halinde oldukları ABD’li yedek parça tedarik şirketini devraldıklarını açıkladı. Bu yatırımla birlikte ilk kez yurtdışına adım attıklarını kaydeden Bayındır, Miami merkezli teknik ikmal şirketini devralmalarıyla birlikte Brezilya, Meksika ve Avrupa ile birlikte Türkiye’deki havacılık işletmelerine de hızlı ve kolay yedek parça temini sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de Onur Air ve Atlasglobal gibi şirketler başta olmak üzere bir çok havacılık şirketine yedek parça tedariki sağlayacaklarını belirten Bayındır, yedek parça dışında ABD’de business jetlerin bakımı için de büyük bir bakım kuruluşunu satın almak için görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Bayındır, “ ABD’de havacılık çok ileri seviyelerde. Çok ciddi bir potansiyel mevcut. Biz de bu potansiyeli kullanmak ve ABD’de başka yatırımlar da yapmak istiyoruz. Afrika’da da bir takım girişimlerimiz olacak. Bunlarla ilgili gelişmeleri çok yakında duyuracağız” diye konuşurken Florida’da bir uçuş okulu ile de ilgilendiklerini vurguladı.

ABD yasalarına göre hava aracı bulunan bir şirketin yabancılara sadece yüzde 49’unun satılabildiğinin altını çizen Bayındır, uçuş okulunun  yüzde 51 hissesini satın alabilmek için formül aradıklarını kaydetti.

Halen hava taksi filosunda birçok tanınmış işadamına ait Falcon, Challenger, Legacy, Hawker ve Citation gibi modellerde 18 iş jetinin işletmesini yürüten Tarkim Havacılık, bu uçaklara hangarlama, işletme, bakım ve ekip sağlanması hizmetleri veriyor.


 

Tarkim Havacılık ABD’ye uzandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Hollandadan ~ 8 yıl önce
Hayirli olsun Faruk bey,Sizin gibi atilimcilar oldukca ulkemizin sirti yere gelmez.SIzinle ifitihar ediom. Hollandadan saygilar/selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JAA ~ 8 yıl önce
Çok doğru söylüyorsun, İftihar duyduğun Kişide zaten şu anda yaşadığın ülkenin Hoofddorp kentinde merkezi bulunan JAA'nde bir dönem tüm gerekliliklerini harfiyen yerine getirmiş bir zat!!!!
Globalleşmek ~ 8 yıl önce
Ulusal mağduriyetten Global mağduriyete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devami gelir inşlh ~ 8 yıl önce
TARKİM AİLESİNE HAYIRLI UĞURLU OLSUN DEVAMINI BEKLİYORUZ...
Florida ~ 8 yıl önce
Bu imajını uluslararası arenada sergilemekten cekinmemen açıkçası özgüvenin konusunda beni duygulandirdi. Yolun açık olsun Faruk okyanusu geçerken hava uculmayacak gibi olur sa kıyıdan kıyıdan uç tamammı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllar ~ 8 yıl önce
Yıllar sende ters etki yapıyor farukcuğum bizler yaşlandıkça saclarimiz beyazlayip dökülüyor her ne hikmetse seninki uzayıp kararıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SON ~ 8 yıl önce
Meyve veren ağaç taşlanır bunuda böyle bilin bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÜREKLİ ADAM ~ 8 yıl önce
NEREDEN NEREYE KADAR GELMEK BUNCA YOLU KAT ETMEK AĞZINDA İKİ GIYBET YAPANLARA İNAT SABIR EDİP USANMADAN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATMAK, HAZIRDAN DEĞİL ALLAHIN YARDIMI İLE BAŞARMAK VE SADECE EŞİ HANIMEFENDİNİN DESTEĞİ İLE YAPMAK VE BUGÜNLERE GELMEK GETİRMEK BENCE BUNCA İNSANA ARKASINDAN ATIP TUTANLARA YETERLİ OLMUŞTUR ( HER ŞEYİ GÖZLERİMLE GÖRMÜŞ , VE BU YAZDIKLARIMDAN VE KİM OLDUĞUMU BİLMESİNE BİLE GEREK DUYMADAN TÜM KALBİMLE TEBRİK EDİYORUM KENDİSİNİ ) BUNDAN SONRA Kİ TÜM İŞLERİNDE ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN ,YOLUNUZ HEP AÇIK KILICINIZ KESKİN OLSUN , ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 8 yıl önce
Brezilya Meksika Amerika Afrika hiç fark etmez Faruk...inşallah gidersin...Allahım seni oralara gitmeye nasip etsin İNŞALLAH.. Gidesinde gelemeyesin İnşallah... Bana sorarsan gelmede zaten seni oralar paklar.. Ama nedemiş Temel...Tikkatli ol...Tikkatli ol...tikkatli ol....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klavye kabadayısı ~ 8 yıl önce
Senin tikatin anca fikrine yeter zikrin neyse adam gibi yürekli olda poz ver görelim endamını
Sahte Kabadayı ~ 8 yıl önce
Klaveye kabadayılığı bir niteliktir. Sahte kabadayı olmaktan iyidir.
SOSYAL LEŞ ~ 8 yıl önce
ÖNCE BİRAZ TOPLUMA KATIL SONRA ATIP TUTARSIN ...
Formül ~ 8 yıl önce
Türkiyede olduğun gibi olursan sen o formülü bulur o şirketi Zimmetine geçirirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 8 yıl önce
Tarkim ailesine hayırlı olsun. Umarım yatırımlar buradaki uçuş okuluna da fayda sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 8 yıl önce
Büyümeye devam et tarkim sayende mesleğimizi eline aldık.uçuyoruz herşey için teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000