26 Ocak 2020, Pazar 16:38:29

Tarihte bugün... THY uçağı kalkış sonrası düştü!

Türkiye, bundan tam 46 yıl önce İzmir'de meydana gelen bir uçak kazasıyla sarsıldı.
  • kaç yasindasin.artık bir kişilik sahibi ol.
  • Milletçe ne kadar içimizin çürüdüğünü gösteren insanlar var.Allah insana vicdan versin.Yazık
  • Bu Fokker F28 tipi nalet ucaktan THY bes tane aldi. Bunlardan 3'ü Türkiye'de kaza-kirim gecirdi. Geriye kalan 2 F28'i baska ülkelere sattilar. O satilan ucaklar da alanlarin basina bela oldu ve onlar da kaza-kirima ugradilar. Türkiye'de kaza yapan ve düsen hic bir Fokker F28 arastirilmadi dogru dürüst. Hatta öyle ki, Istanbul Ambarli aciklarinda denize düsen F28'in icindeki yolcularin cesetlerini bile cikarmayip öylece biraktilar.
  • Evet askeri pilotlar sorunlular neye üstünüze alınıp ağzınızdan köpükler saçarak burada konuşuyorsunuz anlamadım.Askeriyeden gelen pilotlar herkesi asker zannedip ona buna er asker gibi davranmaya çalışan lafı yiyincede kızarıp bozaran egolu tipler.Ayrıca çook kazaya sebep oldular Crme uymadıkları gereksiz egoları yüzünden ki zaten çoğu şirket artık almıyor olanlarıda gönderdiler.En azından benim çalıştığım şirkette durum böyle.Askeriyeden gelen sorunluları yolladılar.Hadi sana iyi yalamalar...
  • ARFF olmadığı için oluyordu hep.şimdi ARFF var,bi daha hiç bir şey olmas.
  • askeri pilotlarla başlayan bir havacılık var bu ülkede unutmayalım sivil pilotlar 200 saatlik uçuşla o koltuğa oturuyor askeri pilotlarda ss bile sivillerden kat be kat uçuş saatine sahip
  • Hollanda kraliyet ailesi F28 lerin kazalarinin arastirilmasini bir turlu engelledi,Turkiyede sessiz kaldi,neden acaba? Ortada sanirim kaza raporuda yok.THY bu kaza ila bir F28 de Ataturke inerken pistin isiklandirilmasi sonmusdu go-araund yapmisdi sonrasinda 2. Inis denemesinde marmara denizine dusmusdu,ve bu kazada arastirilmadi ucagin enkazinin yeri biliniyor,anlasilir gibi degil neden arastirilmiyor,bu bence kirli bir oyun.
  • He Vallah Asker kadar kafana taş düşsün Asker Pilot Sivil Pilot ne fark eder Allah aşkına bitsin artık yok askerdi yok sivildi üstelik yıllar önce olan elim bir kaza Allah Rahmet eylesin
  • 1974 yılında İzmir’de Çiğli askeri hava limanı kullanıyordu... Cumaovası 1986 da hala inşaat halinde idi....
  • Akp düsurmustur

Türkiye, bundan tam 46 yıl önce İzmir'de meydana gelen bir uçak kazasıyla sarsıldı.

Tarih yapraklarının 26 Ocak 1974'ü gösterdiği gün Türk Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini gerçekleştirmek üzere kalkış yapan yolcu uçağı kısa süre sonra pistin yaklaşık 100 metre uzağına düştü.

İzmir Cumaovası Havaalanı'ndan İstanbul Yeşilköy Havalimanı'na gelmek üzere yolcu alımı yapan TC-JAO kuyruk tescilli uçakta bulunan 68 yolcu ve 5 mürrebattan 66'sı kazada hayatını kaybetti.

Hollandalı uçak üreticisi Fokker tarafından üretilen F28 tipi uçakla gerçekleştirilen kalkış sonrası yaklaşık 10-15 metre kadar yükselen uçak bir anda sola yatarken kanadı yere temas etti. Dengesi bozulan uçak bir drenaj kanalına çarparak parçalandı. 

Alev topuna dönen uçakta bulunan yolculardan 62'si ve 4 mürettebat hayata veda etti.

Kaza sonrası Cumaovası Havaalanı'na giden ekipte yer alan dönemin THY Genel Müdürü Remzi Yelman yaptığı açıklamada, "Uçak kalkış yaptıktan sonra önce sola sonra da sağa yalpa yaptı. Pist sonunda infilak etti. Olay tamamen teknik bir arızadan ileri gelmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Dönemin Ulaştırma Bakanı Ferda Güley ile İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada sabotaj ihtimalinin olmadığı ifade edilmişti.



Tarihte bugün... THY uçağı kalkış sonrası düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Gökçe Boztepe 'ye ~ 4 yıl önce
kaç yasindasin.artık bir kişilik sahibi ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsanlık ölmüş ~ 4 yıl önce
Milletçe ne kadar içimizin çürüdüğünü gösteren insanlar var.Allah insana vicdan versin.Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Messerschmidt ~ 4 yıl önce
Bu Fokker F28 tipi nalet ucaktan THY bes tane aldi. Bunlardan 3'ü Türkiye'de kaza-kirim gecirdi. Geriye kalan 2 F28'i baska ülkelere sattilar. O satilan ucaklar da alanlarin basina bela oldu ve onlar da kaza-kirima ugradilar. Türkiye'de kaza yapan ve düsen hic bir Fokker F28 arastirilmadi dogru dürüst. Hatta öyle ki, Istanbul Ambarli aciklarinda denize düsen F28'in icindeki yolcularin cesetlerini bile cikarmayip öylece biraktilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana Yakın ~ 4 yıl önce
Evet askeri pilotlar sorunlular neye üstünüze alınıp ağzınızdan köpükler saçarak burada konuşuyorsunuz anlamadım.Askeriyeden gelen pilotlar herkesi asker zannedip ona buna er asker gibi davranmaya çalışan lafı yiyincede kızarıp bozaran egolu tipler.Ayrıca çook kazaya sebep oldular Crme uymadıkları gereksiz egoları yüzünden ki zaten çoğu şirket artık almıyor olanlarıda gönderdiler.En azından benim çalıştığım şirkette durum böyle.Askeriyeden gelen sorunluları yolladılar.Hadi sana iyi yalamalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o zamanlar ~ 4 yıl önce
ARFF olmadığı için oluyordu hep.şimdi ARFF var,bi daha hiç bir şey olmas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
askeri pilot ~ 4 yıl önce
askeri pilotlarla başlayan bir havacılık var bu ülkede unutmayalım sivil pilotlar 200 saatlik uçuşla o koltuğa oturuyor askeri pilotlarda ss bile sivillerden kat be kat uçuş saatine sahip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parajumppilot ~ 4 yıl önce
Hollanda kraliyet ailesi F28 lerin kazalarinin arastirilmasini bir turlu engelledi,Turkiyede sessiz kaldi,neden acaba? Ortada sanirim kaza raporuda yok.THY bu kaza ila bir F28 de Ataturke inerken pistin isiklandirilmasi sonmusdu go-araund yapmisdi sonrasinda 2. Inis denemesinde marmara denizine dusmusdu,ve bu kazada arastirilmadi ucagin enkazinin yeri biliniyor,anlasilir gibi degil neden arastirilmiyor,bu bence kirli bir oyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 4 yıl önce
He Vallah Asker kadar kafana taş düşsün Asker Pilot Sivil Pilot ne fark eder Allah aşkına bitsin artık yok askerdi yok sivildi üstelik yıllar önce olan elim bir kaza Allah Rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 4 yıl önce
1974 yılında İzmir’de Çiğli askeri hava limanı kullanıyordu... Cumaovası 1986 da hala inşaat halinde idi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 4 yıl önce
Akp düsurmustur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000