29 Mart 2018, Perşembe 09:12:00

Tarihi uçak alımı için anlaşma sağlandı

Yunanistan'ın en büyük havayolu taşıyıcısı olan Aegean, eskiyen filosunu yenileme işini Airbus'a verdi. 12'si opsiyonel 42 adetlik sipariş Yunanistan havacılık tarihindeki en büyük toplu sipariş olmasının yanı sıra, 4 milyar euro ile ülkedeki ekonomik kriz sonrası özel sektörün en büyük yatırımlarından biri oldu.
  • yunan adalarına giden Türklerin kaydını tutup ileride yunanla çıkacak savaşta ön saflarda göndermek lazım. bu kadar karaktersiz olmayın, ege yi sahiplenmek için ismini hava yoluna vermişler.
  • İzmir'in bomboş dış hatlarından sakin ve huzur içinde Atina'ya 45 euroya uçurur, Atinadan her yere bağlantı verir. İzmir'i dünyaya bağlar. Go aegean go!!!
  • Harika bir şirket hele İzmir dekiler için Atina aktarmalı avrupa thy nin yarısı
  • Tk’daki yunanlar da kendi ulkelerine donsunler artik
  • Tabii ki artırır karını. Thynin millerle almak istediğimizde sadece vergi için 75 euro istediği atinaya 20-25 euroya uçuyor adamlar. İzmire direkt uçuyorlar. Tek sorun bu uçuşların azlığı ama euro böyle gittikçe talep artışı gibi bir beklentimiz de olmuyor tabii.
  • ABD den ucak zoralir. Krizde parayi nereden aldiysa ucagida oradan alir

Yunanistan'ın en büyük havayolu şirketi Aegean Airlines, tek koridorlu yolcu uçağı filosunu yenilemek için Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile anlaştı. 42 adet Airbus A320neo siparişi veren Yunan şirketi 4 milyar euro ödeyecek.

Aegean Airlines tarafından geçilen 42 uçaklık siparişi bir Yunan taşıyıcının tarihteki en büyük alımı olmasının yanı sıra Yunanistan'da 2010 yılından bu yana yaşanan ekonomik kriz sonrası özel sektörün yaptığı en büyük yatırımlardan biri oldu.

NET KÂRI YÜZDE 87 ARTMIŞTI

Star Alliance üyesi olan Yunan şirketi, eskiyen filosunun bakım masraflarını düşürmek için bir süredir Airbus'un yanı sıra Boeing üretimi 737 MAX seçeneğini de değerlendiriyordu. Habertürk'teki habere göre, 12 aylık çalışma sonucunda ise Airbus ile anlaşıldı.

2013 yılında özelleştirilen ülkenin bayrak taşıyıcılarından Olympic Airlines'ın da sahibi olan Aegean, geçen yıl toplam 13.2 milyon yolcu taşımıştı. Net karını yüzde 87 arttıran şirket Yunan turizminin gittikçe ilerlemesiyle satışlarında tarihinin en iyi dönemlerini yaşıyor.

Tarihi uçak alımı için anlaşma sağlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

yunandandostolmaz ~ 6 yıl önce
yunan adalarına giden Türklerin kaydını tutup ileride yunanla çıkacak savaşta ön saflarda göndermek lazım. bu kadar karaktersiz olmayın, ege yi sahiplenmek için ismini hava yoluna vermişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 6 yıl önce
İzmir'in bomboş dış hatlarından sakin ve huzur içinde Atina'ya 45 euroya uçurur, Atinadan her yere bağlantı verir. İzmir'i dünyaya bağlar. Go aegean go!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harika ~ 6 yıl önce
Harika bir şirket hele İzmir dekiler için Atina aktarmalı avrupa thy nin yarısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi ~ 6 yıl önce
Tk’daki yunanlar da kendi ulkelerine donsunler artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsiyakali ~ 6 yıl önce
Tabii ki artırır karını. Thynin millerle almak istediğimizde sadece vergi için 75 euro istediği atinaya 20-25 euroya uçuyor adamlar. İzmire direkt uçuyorlar. Tek sorun bu uçuşların azlığı ama euro böyle gittikçe talep artışı gibi bir beklentimiz de olmuyor tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz parasi ~ 6 yıl önce
ABD den ucak zoralir. Krizde parayi nereden aldiysa ucagida oradan alir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten ~ 6 yıl önce
Airbus 320 filosundan başka uçak kullanmıyor adamlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000