24 Temmuz 2010, Cumartesi 08:17:17

Tarihi uçağın durumu ne olacak?

Kıbrıs’ta, 1974 Barış Harekatı öncesi uçan son uçak, ara bölgedeki Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nda yıllardır atıl halde duruyor.
  • kthy 727 leri , Azaldan almisti diye hatirliyorum dogru mudur?
  • Soz konusu ucak Cyprus Airways Trident 2, 5B-DAB. 20. Temmuz 1974 sabahi Cyprus Airwaysin diger 3 Tridentleri ile birlikte Lefkosa Hava Alaninda bulunuyordu. Carpismalar esnasinda hasar gordu ve daha sonra CY hangarinin onune cekildi. Halen orda. Ayni gun yine carpismalar esnasinda ikinci bir Trident 5B-DAE tamamiyla yandi. Diger hasar gormeyen iki Trident uc yil boyunca kapanmis olan meydanda kaldi. 1977 yilinda bakimlari yapildiktan sonra ozel izinle Ingiltereye uctular. Cyprus Airways in baris harekati oncesi filosunda 5 adet Trident ve iki adet BAC1-11 vardi. Lefkosa Hava Alaninin eski gunlerini hatirlarken..... Click onto: http://taxidaris.blogspot.com/2008/01/nicosia-international-airport-html
  • O fotoğrafları bizlere ulaştırırsanız buradan yayınlaırız ve herkese ulaşır. [email protected]
  • KTHY B727'ler ne oldu. Dogrudur bir tanesi Girne St. Hilarion kalesinde. Diger ikisinin izini gecenlerde Libya'da buldum. 2008 yilina kadar BOURAQ hava yollarinda uctuktan sonra Tripoli Mitiga (HLLM) hava alaninda kal edilmislerdir. Ucaklar pist basina yakin bir apronda duruyor. Temel KTHY boyasi mevcut, saadece KTHY yerine uzerlerinde BOURAQ yaziyor. Motorlari ve bazi parcalari sokulmus, govdeler ve kanatlar oldugu gibi duruyor. KTHY nin bugunku durumunu andiriyorlar :( :( :( Isteyen icin fotograflar mevcut.
  • Sevgili Dostum, Girne Kalesinde uçak falan yok, illa ki bir ulaşım aracı diyorsan geçmiş zamandan kalma bir gemi batığı mevcut...! Fantastik bir gemidir, herkesin görmesini tavsiye ederim.
  • Bu arada bu uçak türklere ait değil ve arkadaşımızın sandığı gibi bir B727'de değil bu bir Trident tam modeli aklımda değil çok üretimi olmadı bu uçakların ama B727'ye rakip olarak üretildiler.. Ama cyprus airways için tekrar düzenlenip müzelenebilir.. Bu arada not CyprusAirways kktcye ait değil :)
  • SAYIN dostlar aynı uçak GİRNEde kalede duruyor biliyormuydunuz 4 adet 727 libyaya satıldıdı üçü gitti biri ise bizim silahlı kuvvetlerimize satan kişi tarafından hediye edildi
  • Uluslararası LEFKOŞA Havalimanını ve de bu uçağı yakından görmek isterim. Savaşın ne kötü bir durum olduğunu belki o zaman KIBRIS'lılar anlar. Geçmişi unutmadan fakat gelecekte bir birlerine saygılı bir Birleşik Kıbrıs'da yaşarız.

Rum basını, Cyprus Airways'e (Kıbrıs Havayolları) ait yolcu uçağının çeşitli şekillerde değerlendirilmesi konusunu gündeme getirdi.

Simerini gazetesinin haberine göre, bu uçağın deniz dibine batırılarak dalgıçlık alanında değerlendirilmesi önerisi yapılmasına karşın, manevi değeri bulunduğu gerekçesiyle öneriye sıcak bakılmadı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kıbrıs Havayolları Basın Sözcüsü Kiriakos Kiriaku, 1974’ten kalma uçağın, Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu durumu temsil etmesinden ötürü deniz dibine batırılmasına izin vermelerinin ihtimal dışı olduğunu belirtti.

Kiriaku, uçağın gerek şu anda bulunduğu konum, gerekse uzun zamandır hareket etmemiş olmasından kaynaklanan zorluklardan ötürü taşınmasının çok zor olacağını da ifade etti ve uçağın müze değeri olabileceği, bu yüzden ileriki bir dönemde bir parka yerleştirilmesinin uygun olabileceğini sözlerine ekledi.
 

Tarihi uçağın durumu ne olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
kthy 727 leri , Azaldan almisti diye hatirliyorum dogru mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Soz konusu ucak Cyprus Airways Trident 2, 5B-DAB. 20. Temmuz 1974 sabahi Cyprus Airwaysin diger 3 Tridentleri ile birlikte Lefkosa Hava Alaninda bulunuyordu. Carpismalar esnasinda hasar gordu ve daha sonra CY hangarinin onune cekildi. Halen orda. Ayni gun yine carpismalar esnasinda ikinci bir Trident 5B-DAE tamamiyla yandi. Diger hasar gormeyen iki Trident uc yil boyunca kapanmis olan meydanda kaldi. 1977 yilinda bakimlari yapildiktan sonra ozel izinle Ingiltereye uctular. Cyprus Airways in baris harekati oncesi filosunda 5 adet Trident ve iki adet BAC1-11 vardi. Lefkosa Hava Alaninin eski gunlerini hatirlarken..... Click onto: http://taxidaris.blogspot.com/2008/01/nicosia-international-airport-html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O fotoğrafları bizlere ulaştırırsanız buradan yayınlaırız ve herkese ulaşır. [email protected]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY B727'ler ne oldu. Dogrudur bir tanesi Girne St. Hilarion kalesinde. Diger ikisinin izini gecenlerde Libya'da buldum. 2008 yilina kadar BOURAQ hava yollarinda uctuktan sonra Tripoli Mitiga (HLLM) hava alaninda kal edilmislerdir. Ucaklar pist basina yakin bir apronda duruyor. Temel KTHY boyasi mevcut, saadece KTHY yerine uzerlerinde BOURAQ yaziyor. Motorlari ve bazi parcalari sokulmus, govdeler ve kanatlar oldugu gibi duruyor. KTHY nin bugunku durumunu andiriyorlar :( :( :( Isteyen icin fotograflar mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili Dostum, Girne Kalesinde uçak falan yok, illa ki bir ulaşım aracı diyorsan geçmiş zamandan kalma bir gemi batığı mevcut...! Fantastik bir gemidir, herkesin görmesini tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arada bu uçak türklere ait değil ve arkadaşımızın sandığı gibi bir B727'de değil bu bir Trident tam modeli aklımda değil çok üretimi olmadı bu uçakların ama B727'ye rakip olarak üretildiler.. Ama cyprus airways için tekrar düzenlenip müzelenebilir.. Bu arada not CyprusAirways kktcye ait değil :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN dostlar aynı uçak GİRNEde kalede duruyor biliyormuydunuz 4 adet 727 libyaya satıldıdı üçü gitti biri ise bizim silahlı kuvvetlerimize satan kişi tarafından hediye edildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uluslararası LEFKOŞA Havalimanını ve de bu uçağı yakından görmek isterim. Savaşın ne kötü bir durum olduğunu belki o zaman KIBRIS'lılar anlar. Geçmişi unutmadan fakat gelecekte bir birlerine saygılı bir Birleşik Kıbrıs'da yaşarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000