13 Ocak 2013, Pazar 17:56:07

TARANIS UÇUŞA HAZIR

İngiltere hükümetinin BAE Systems'in ortaklaşa geliştirdiği "Taranis" adlı uçak uçuşa hazır...
  • TAİ ne yapiyor ?

İngiltere Savunma Bakanlığı ve BAE Systems in ortaklaşa geliştirdiği Taranis adlı uçağın tüm testleri geçerek bu yılın ilk çeyreği içerisinde gerçekleşecek olan ilk uçuşuna hazır olduğu açıklandı.

Bu insansız savaş uçağıyla savaş uçağı standartlarını değiştirmeyi hedefleyen İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiliz havacılık şirketi BAE Systems ile ortak olarak geliştirmekte oldukları insansız savaş uçağı Taranis'in tüm testleri geçtiğini belirtti.

NASIL UÇACAK?

İngiltere'nin yeni nesil savaş uçakları için geliştirdiği insansız 'hayalet' uçak Taranis, kıtalararası mesafelerde keşif ve saldırı görevleri için bir test platformu olacak.


İnsansız hava araçları günümüzde genellikle keşif amaçlı ve hava sahası kontrol altındayken kullanılabiliyorken, Taranis bir savaş jetinin özelliklerini bünyesinde barındırıp, düşman hava sahasında da kullanılabilecek. Taranis yerdeki bir ekip tarafından yönetiliyor.

BAE firmasınca geliştirilen ve Kelt savaş tanrısının adını taşıyan uçak, radara yakalanmamasını sağlayan 'hayalet' donanımının yanısıra hızla değişen durumlara kendiliğinden tepki vermesini sağlayacak 'bağımsız' bir yapay zekaya da sahip.

Uydu bağlantısıyla dünyanın herhangi bir yerindeki bir ekip tarafından uzaktan kumanda edilecek olan "Taranis" 200 milyon dolarlık proje değerliyle en pahalı savunma sanayii yatırımları arasında. Bu insansız savaş uçağı radara yakalanmama özelliğine de sahip. (Habertürk)

TARANIS UÇUŞA HAZIR

Yorumlar

NoMad ~ 11 yıl önce
TAİ ne yapiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000