21 Haziran 2010, Pazartesi 08:20:33

TANZANYA'YA DİZANTERİ SEFERİ

THY’nin, Tanzanya ve Uganda’ya düzenlediği ilk sefere katılan davetliler, yapılan aşılara rağmen hastalanmaktan kurtulamadı.
  • haydi hayırlısı
  • o tarafa seferim var ne yapacağım yani ben şimdi
  • Evet böyle ülkelere giderken sıtma,dizanteri vs aşılarınızı muhakkak olun.2-3 sene önce de afrikaya giden bir işadamımızı sıtmadan kaybetmiştik.Yine hindistan seferleri de aynı.Hindistandan geldikten sonra orada kullandığımız bazı kıyafetleri iyice temizlettik ,bir kısmını ve ayakkabıları da attık:))
  • Bu tip ülkere gidilmeden bütün sağlık önlemlerini almak zorunlu onun dışında ülkede de son derece dikkat etmek lazım yiyecek, ve içme suyuna. Son derece sıkı tedbirler almak zorunlu. Havada uçan bir sinek bile ısırdığında insanı ölderecek bakteriye sahiptir. Malesef ülkenin bulunduğu çevresel ortam, iklim ve dieğr faktörlerden kaynaklanıyor..

Heyette bulunan milletvekilleri, kusma ve ishal üzerine doktora gidince, dizanteri oldukları ortaya çıktı.

THY yönetimi, haftada üç kez yapılacak İstanbul-Entebbe (Uganda)-Darüsselam (Tanzanya)-Entebbe-İstanbul uçuşlarını 14 Haziran’da başlattı. İlk sefere, Ak Parti milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İlknur İnceöz, Bilnur Şahinoğlu’nun yanısıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, üst düzey bürokratlar ve gazeteciler davet edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da heyette yer aldı.

Meclis’e gidemediler

Geziye katılanlara aşı yapılmasına rağmen, dönüş yolunda milletvekilleri de dahil bazı yolcularda, ishal, kusma ve ateş görüldü. 17 Haziran’da geziden dönen Ak Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık’a amiplidizanteri teşhisi kondu. Milletvekillerine serum takıldı ve istirahat etmeleri önerildi. Meclis’in gece mesaisi yapmasına rağmen çalışmalara katılacak halde olmayan vekiller, evlerine gitti.

Kuluçka süresi 4 ay olabilir
Doktorlar, THY’nin Tanzanya ve Uganda seferine katılanları yatağa düşüren mikrobun yiyeceklerden, özellikle de sulardan bulaştığını belirttiler. Sinekler ve hamamböcekleri de amiplidizanteri taşıyabiliyor. Bu hastalığın kuluçka süresi 4-5 günle 1-4 ay arasında değişebiliyor.

(Medya365.com)
 

TANZANYA'YA DİZANTERİ SEFERİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
haydi hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o tarafa seferim var ne yapacağım yani ben şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet böyle ülkelere giderken sıtma,dizanteri vs aşılarınızı muhakkak olun.2-3 sene önce de afrikaya giden bir işadamımızı sıtmadan kaybetmiştik.Yine hindistan seferleri de aynı.Hindistandan geldikten sonra orada kullandığımız bazı kıyafetleri iyice temizlettik ,bir kısmını ve ayakkabıları da attık:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tip ülkere gidilmeden bütün sağlık önlemlerini almak zorunlu onun dışında ülkede de son derece dikkat etmek lazım yiyecek, ve içme suyuna. Son derece sıkı tedbirler almak zorunlu. Havada uçan bir sinek bile ısırdığında insanı ölderecek bakteriye sahiptir. Malesef ülkenin bulunduğu çevresel ortam, iklim ve dieğr faktörlerden kaynaklanıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000