30 Nisan 2021, Cuma 12:26:18

'Tam Kapanma' ile sektör çalışanları zorda kaldı!

Covid-19 tedbirleri kapsamında dün başlayan tam kapanma süreci kaosu da beraberinde getirdi. Uçuş ekipleri zor durumda kaldı.
  • E-Devlet sistemi çökmüş, izin belgesini 3 günde bir yenilemek gerekiyormuş ! Mantığı ne ? (Sözde) Görevli personel (Kolluk Kuvvetleri) ' in dünyadan haberi yok. Hepsi ayrı bir belge istiyor, fantazi yani ! Birde güzergahı bahane göstererek ceza yazmaya yeltemiyorlar.
  • Kapanmanin daha ilk günü uçuşa gittim burada yazılanların bir tanesine bile şahit olmadım :) hepsi fake yorumlar...
  • Kapanma ile halkın sağlığını mı düşünüyorsunuz...! Verginin vergisini alan iktidar vatandaşı nasıl tuzağa düşürürüm, cebinden nasıl parasını gasp ederim çabasına düşmüş... sözün bittiği yer.
  • Böyle saçmalık görmedim. Görev belgem vardı şirket tarafından verilen, uçuşa göndermediler pilot olarak Antalya’dan Ankara’ya.
  • Standart işler. Yapılması zorunludur derler yapılacak sistem bozuktur.
  • Evet ne alaka hem havalimanı personeli hariç diyorsun hemde ek belge istiyorsun DHM verdiği apron kartı ne işe yarar o zaman???????.
  • Çalışanlara zulm aslında herkes dışarda gündüz vakti ama adam işine gidemiyor çok garip
  • Yani, e devletten belge alınamıyor adamlar altyapı çalışmasını bitirmemiş. Aklına yavan polis veya başındakiler durdurup papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyo, 4 kartı gösterip havalimanından geliyom demememe rağmen.
  • Saçma sapan iş yapıyorlar daha önce Apron kartlarını gösterip işe gidip gelebiliyorduk şimdi her kontrol noktasında farklı uygulama yapıyorlar birinde e devlet belgesi istiyorlar diğerinde apron kartı diğerinde sgk kayıt belgesi iyice insanları bıktırdılar. Sabahın 5 6 sında ne işimiz var havalimanı yolunda biraz akıl mantık lazım
  • Nasıl bir milletiz anlamak imkansız. Kimsenin kurallarla işi yok. Parklar, site ortak kullanım alanları ful dolu. İkaz ettiğin zaman da sana ne diye tepki gösteriyor akıllılar. Böyle yasak olmaz herkez sokaklarda kimsenin umrunda değil

Covid-19 tedbirleri kapsamında dün başlayan tam kapanma süreci kaosu da beraberinde getirdi. Uçuş ekipleri zor durumda kaldı.

Uçuş ekipleri ile diğer personeller daha önceki dönemlerde kontrol noktalarında apron/terminal kartlarını göstererek havalimanlarına ya da görev yerlerine gidilebiliyordu. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla göreve gidecek herkesten kurum/kuruluşlar tarafından verilecek (onaylı) görev bildirim formlarının yanında bulunması gerektiği bildirildi. 

Tam kapanma sürecinin başlamasından kısa süre önce açıklanan bu karar kaosa neden oldu. E-Devlet üzerinden yapılması gereken E-Başvuru ve Seyahat İzin Belgesi ekranlarından hizmet alınamıyor. Şirketler de personelin polis kontrol noktalarında mağduriyet yaşamaması için "Görev Belgesi" formu doldurmaya uğraşıyor.

2 MAYIS'TAN SONRA E-BAŞVURU ZORUNLU OLACAK

Personel için doldurulan bu formların imzalandığı tarihten itibaren 3 (üç) geçerliliği bulunurken, bu belgeler ile beraberinde gösterilecek Apron Kartları ve SGK'da aktif çalışan olduğunu bildiren durum belgesi gösterilerek 2 Mayıs 2021'e kadar iş yerlerine gidiş-gelişler gerçekleştirilebilecek. 2 Mayıs'tan sonra ise izinler yalnızca E-Devlet platformu aracılığıyla alınacak. 

Havacılık sektörünün bir zincir olduğu düşünüldüğünde başta uçuş ekipleri olmak üzere diğer personellerin yaşadığı gecikmelerden dolayı şirketlerin operasyonlarının sekteye uğramadığı belirtildi.

©AirportHaber.com

'Tam Kapanma' ile sektör çalışanları zorda kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Boş İşler.... ~ 3 yıl önce
E-Devlet sistemi çökmüş, izin belgesini 3 günde bir yenilemek gerekiyormuş ! Mantığı ne ? (Sözde) Görevli personel (Kolluk Kuvvetleri) ' in dünyadan haberi yok. Hepsi ayrı bir belge istiyor, fantazi yani ! Birde güzergahı bahane göstererek ceza yazmaya yeltemiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk gun ~ 3 yıl önce
Kapanmanin daha ilk günü uçuşa gittim burada yazılanların bir tanesine bile şahit olmadım :) hepsi fake yorumlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dezenformasyon ~ 3 yıl önce
bizzat şahit olunan, yaşanılan şey mi fake? işgüzar memurların yaptıklarına denk gelmemişsin, millete sallıyorsun.
haha ~ 3 yıl önce
yeni pist de yapalım mı?
Vatandaşa Kazık ~ 3 yıl önce
Kapanma ile halkın sağlığını mı düşünüyorsunuz...! Verginin vergisini alan iktidar vatandaşı nasıl tuzağa düşürürüm, cebinden nasıl parasını gasp ederim çabasına düşmüş... sözün bittiği yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re za let ~ 3 yıl önce
Böyle saçmalık görmedim. Görev belgem vardı şirket tarafından verilen, uçuşa göndermediler pilot olarak Antalya’dan Ankara’ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh ~ 3 yıl önce
Standart işler. Yapılması zorunludur derler yapılacak sistem bozuktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 3 yıl önce
Evet ne alaka hem havalimanı personeli hariç diyorsun hemde ek belge istiyorsun DHM verdiği apron kartı ne işe yarar o zaman???????.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kapanma değil ~ 3 yıl önce
Çalışanlara zulm aslında herkes dışarda gündüz vakti ama adam işine gidemiyor çok garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 3 yıl önce
Yani, e devletten belge alınamıyor adamlar altyapı çalışmasını bitirmemiş. Aklına yavan polis veya başındakiler durdurup papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyo, 4 kartı gösterip havalimanından geliyom demememe rağmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ESB ~ 3 yıl önce
Saçma sapan iş yapıyorlar daha önce Apron kartlarını gösterip işe gidip gelebiliyorduk şimdi her kontrol noktasında farklı uygulama yapıyorlar birinde e devlet belgesi istiyorlar diğerinde apron kartı diğerinde sgk kayıt belgesi iyice insanları bıktırdılar. Sabahın 5 6 sında ne işimiz var havalimanı yolunda biraz akıl mantık lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 3 yıl önce
Nasıl bir milletiz anlamak imkansız. Kimsenin kurallarla işi yok. Parklar, site ortak kullanım alanları ful dolu. İkaz ettiğin zaman da sana ne diye tepki gösteriyor akıllılar. Böyle yasak olmaz herkez sokaklarda kimsenin umrunda değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapistir ~ 3 yıl önce
Yanlis gazeteye yazdin misafir teyze/amca :)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000