06 Temmuz 2022, Çarşamba 16:49:33

TALPA'dan SHGM'nin Kararına Tepki!

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ekip Geçişleri Yönetmeliği ile ilgili kararı eleştirdi.
  • Şu anda THY de yüzlerce uçuş iptali var pilotsuzluktan, zamanında önünü göremeyenler, yanlızca günü yaşayanlar yüzünden ceza yine pilotlara kesildi. Yaz ayları transfer yasağı, yurtdışına gideceklere transfer yasağı dünyada örneği olmayan tuhaf, açıklaması güç olan uygulamalar ve Sivil Havacılık Gn Md de bu uygulamalara onay vermesi ne güzel değil mi????? Şirket patronlarının SHGM üzerindeki etkisi her zamankinden daha iyi desenize.
  • Disaridan bakinca komik ulke aslinda
  • Noldu büyük başkandan çok umutluydunuz. İlk fırsatta safını belli etti. Pilot eğitim borcuna sıra gelince çatır çatır sapına kadar dövizle alırız diyorlar. Maaşlara sıra geldi mi dövizle vermeyiz, diğer şirketlerin yarısını veririz. Gitmek istersen de yasalarla engelleriz. Aaaa büyük başkanın bunlardan hiç haberi yokmuş meğer...
  • Aidiyet ile ne alakası var yaa… hala hamaset hala konuyu anlamamışsınız
  • Adım atsalar
  • İnsan hakları açısından da boşa koysan dolmaz, doluya koysan almaz bir düzenleme. Belgeseli bile yapılır. Elde kalanlar ile benzerleri beklenmeli.
  • muz cumhuriyetinde
  • Anayasaya aykırıysa neden iptal davası açmıyorsunuz? 2 laf edip kulağınızın üzerine yatacağınıza dava açın…
  • Bir gün gazetecileri havalimanına çağırıp, olanları protesto etmek için apronda anadan doğma koşacağım bu gidişle.
  • hemen altında art niyet aramayin. belki 6 ay içerisinde gitmekten vazgecer diye düşünmesi için yapmışlar bu uygulamayi :))

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ekip Geçişleri Yönetmeliği ile ilgili kararı eleştirdi. 

Söz konusu düzenlemenin yadırgandığı belirtilen açıklamada, kısıtlamaların Anayasa'ya aykırı olduğu ifade edildi.

İşte TALPA tarafından yapılan o açıklama:

"SHGM’nin Ekip Geçişleri Konulu Genelgesi

SHGM tarafından 24 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan Ekip Geçişleri Hakkında konulu Genelge ile yapılmaya çalışılan düzenlemeler yadırganmıştır.

Bugüne kadar yürürlükte olan ve yaz dönemi uçuş yoğunluğu esnasında uçucu personelin işletmeler arası geçişlerinin, işletmelerin planlama zorlukları göz önüne alınarak belirli bir dönem boyunca kısıtlanmasına yönelik düzenleme zaten uygulanmaktadır.

Ancak, buna ek olarak; söz konusu Genelgenin 5/A(1),(2) ve (3) maddelerinde değişiklik yapmak suretiyle, yabancı İşletmelere geçişlerde 6 (altı) ay süre ile lisans Verification başvurularının kabul edilmeyeceğine dair getirilen yeni düzenleme kabul edilebilirlik sınırlarının dışındadır.

Bu maddelerin geçerlilik süresi açık değildir. Dolayısıyla bu kısıtlamanın yıl boyu uygulanabilmesinin önü açıktır.

Bahse konu genelge ile getirilen kısıtlamalar, öncelikle Anayasa’ya aykırı olup, bunların yeniden değerlendirilmesi ve geri çekilmesi kanaatimizce çok gereklidir.

Ayrıca, değişiklikler ile getirilen düzenlemenin, her şeyden evvel, pekiştirilmeye çalışılan uçuş emniyetini, amaçlananın aksine olumsuz yönde etkileyeceği unutulmamalıdır.

Bir işletmeden ayrılmaya karar vermiş bir uçuş ekibi üyesini 6 ay süreyle bekletmenin, ilgili kişinin bu süre zarfında yapacağı uçuşlardaki konsantrasyonunu, dolayısıyla da uçuş emniyetini olumsuz yönde etkileyeceği açıktır.

Yurtdışı işletmelere gitme isteklerinin önüne geçilmesinin ancak ve ancak meslektaşlarımızın çalıştıkları şirketlere olan aidiyet duygularını arttırıcı tedbirlerle mümkün olacağının altını bir kez daha çizmek isteriz."

TALPA'dan SHGM'nin Kararına Tepki!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

gökbey1 ~ 2 yıl önce
Şu anda THY de yüzlerce uçuş iptali var pilotsuzluktan, zamanında önünü göremeyenler, yanlızca günü yaşayanlar yüzünden ceza yine pilotlara kesildi. Yaz ayları transfer yasağı, yurtdışına gideceklere transfer yasağı dünyada örneği olmayan tuhaf, açıklaması güç olan uygulamalar ve Sivil Havacılık Gn Md de bu uygulamalara onay vermesi ne güzel değil mi????? Şirket patronlarının SHGM üzerindeki etkisi her zamankinden daha iyi desenize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abroad ~ 2 yıl önce
Disaridan bakinca komik ulke aslinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyüüükk Başkan ~ 2 yıl önce
Noldu büyük başkandan çok umutluydunuz. İlk fırsatta safını belli etti. Pilot eğitim borcuna sıra gelince çatır çatır sapına kadar dövizle alırız diyorlar. Maaşlara sıra geldi mi dövizle vermeyiz, diğer şirketlerin yarısını veririz. Gitmek istersen de yasalarla engelleriz. Aaaa büyük başkanın bunlardan hiç haberi yokmuş meğer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Bolat ~ 2 yıl önce
Ahmet Bolat, İlker den daha beter biri. En az onun kadar tehlikeli ve kokpitine düşman. Bunların al birini vur ötekine
Ne aidiyeti ~ 2 yıl önce
Aidiyet ile ne alakası var yaa… hala hamaset hala konuyu anlamamışsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tepki vermek yerine ~ 2 yıl önce
Adım atsalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 2 yıl önce
İnsan hakları açısından da boşa koysan dolmaz, doluya koysan almaz bir düzenleme. Belgeseli bile yapılır. Elde kalanlar ile benzerleri beklenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur öyle ~ 2 yıl önce
muz cumhuriyetinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aykırı. ~ 2 yıl önce
Anayasaya aykırıysa neden iptal davası açmıyorsunuz? 2 laf edip kulağınızın üzerine yatacağınıza dava açın…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarın dava açılıyor ~ 2 yıl önce
TALPA yatın yürütmeyi durdurma ve iptal davası açıyor. TALPA sendika değil, bir dernek. Daha ne yapsın?
Protesto ~ 2 yıl önce
Bir gün gazetecileri havalimanına çağırıp, olanları protesto etmek için apronda anadan doğma koşacağım bu gidişle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yahu ~ 2 yıl önce
hemen altında art niyet aramayin. belki 6 ay içerisinde gitmekten vazgecer diye düşünmesi için yapmışlar bu uygulamayi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000