23 Mart 2023, Perşembe 17:14:03

TALPA'dan sert açıklama; 'Meslektaşlarımızla ilgili maksadını aşan ifadeleri kınıyoruz'

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), bir köşe yazarının kaleme aldığı yazıya tepki gösterdi.
  • Arkadaşlar bilip bilmeden TALPA yı suçluyorsunuz. Bu bir ceza davası olacağı için mağdur pilotların dava açması gerekiyor. TALPA bu davaya müdahil olarak katılabilir ve avukatlarıyla , ilgili meslektaşlarımıza hukuki destek verebilir. Ki TALPA, arkadaşlarımız şayet dava açarsa, bu desteği vereceğini beyan etmektedir. Lütfen konuyu hukuk boyutunda bilmeden suçlama yapmayalım. TALPA bu arkadaşlarımıza her türlü desteği verecektir. Şüphemiz olmasın.
  • Gazetecinin yaptığı davranışın şımarıklık seviyesini anlatmaya gerek yok. Ahmet Bolat'ı direk arayabilmenin ve ciddiye alınmanın vermiş olduğu ego tatmini onu daha farklı şımarıklıklara zaten sevk edecektir. Olayın daha vahim tarafı, ekibin isim listesini bu adama kim verdi? Ekibe isimlerinin yazılabilmesi için kim sordu? Ekibe, hem gazeteci hem de isim listesini sızdıranlar hakkında derhal cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Gazeteci olmanız insanların isimlerini hem de gelişigüzel sekilde yazabilme hakkını size tanımaz bay şımarık. Onu ciddiye alan yönetime zaten söyleyecek bir şey yok, tebrik etmek lazım.
  • Kaptanı olduğum uçağa gelmeniz durumunda kişisel verilerim, hassas bir iş kolunda çalışmam ve güvenlik gerekçesi ile güvenilmez ve had bilmez kişiliğinize binaen sizi kaptan kararı ile uçaktan indireceğim. Ekip arkadaşlarımın ve kendimin güvenliğini düşünmek zorundayım! Şirket kurula çıkartsın, hesabını veririz; veremezsek gideriz!
  • Bu seviyesiz adami yillar yili ust duzey yolcu olarak ucuran,ucuslarinda ozel unit icerisinde ozel ickiler ve yemeklerle bir dedigini iki etmeyen THY yonetimleri,bu hadsizi bu kadar simarttilar.Adamin kalemi var aman hakkimizda kotu yazmasin odlekligi bu sirkete yakismiyordu,bu adam kaleminin ekmegini 25 yil THY’den nemalanarak yedi halbuki uc kurusluk havacilik bilgisi yoktur kendisinin
  • Hata thy yönetiminde.Sen kim oluyorsun da bizim uygulamalarımıza karısıyorsun demeliydi.Sayın Bolat ozaman kokpit ekibine yakıt tasarrufu için apu kısıtı getirmeyin bir telefonla hemen soylenenı yapacaksanız.Vasıfsızlık akıyor paçalardan
  • Hiçbir kaptanın kabindeki yolcular terlesin etsin diye hava verdirmeyeceğini sanmam. Ama bu kaptanların işine zeval gelirse yazık benzeri durumda kabinde kimi arayacağımızı biliriz artık.
  • Gazeteci gibi değil, kibir ve kompleksleriyle yazarlık yapan bir zatın aramasıyla ekip arkadaşını harcayan bir CEO nun arkadasından kim gider artık? Pilotların isim ve fotoğraflarını yayınlan, kişisel veri ve itibar suikasti yaptığı için bu densize iki laf etti mi acaba?
  • Mahkemeye verilmeli. Pilotların fotoğraf ve isimlerinin ifşa edilmesi affedilemez bir suç
  • BEN DERİMKİ SEKSENBEŞ YAŞINDA KOMPLEXİ HAT SAFHADA BİR BUNAK CİDDİYE ALIP MUHATAP OLMAYIN.
  • Hayvana hakaret olmasın ama senin gibilere bizim Çukurova’da Kertenkele derler, bilesin.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), bir köşe yazarının kaleme aldığı yazıya tepki gösterdi.

TALPA tarafından yapılan açıklamada; uçuş ekiplerinin kişisel bilgilerinin kullanıldığı ve maksadını aşan ifadelere yer verildiği vurgulandı.

TALPA açıklaması:

Köşe yazarı Uğur Cebeci’nin 22 Mart 2023 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayınlanan, yolcusu olduğu Amsterdam İstanbul seferi ile ilgili kişisel verilerin korunması haklarını ihlal ederek uçuş ekiplerinin kişisel bilgileri ve fotoğraflarının kullanılarak kaleme almış olduğu yazısındaki meslektaşlarımızla ilgili haddini ve maksadını aşan ifadelerini Pilotlar Derneği olarak kınıyoruz.

En öncelikli sorumluluğu taşıdığı yolcularını gidecekleri yerlere emniyetle ulaştırmaktan başka düşüncesi olmayan meslektaşlarımız
görevlerini belirlenen standartlar çerçevesinde, en üst düzey profesyonellikle yerine getirme yetkinliğinde ve bilincindedirler.

Bir yolcunun şirket yetkilisini arayarak operasyona müdahale ettiğini ifade edebilmesi şirket usulleri ve pilotluk meslek etiği açısından son derece düşündürücü ve üzücüdür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TALPA'dan sert açıklama; 'Meslektaşlarımızla ilgili maksadını aşan ifadeleri kınıyoruz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

Dava açılması ~ 1 yıl önce
Arkadaşlar bilip bilmeden TALPA yı suçluyorsunuz. Bu bir ceza davası olacağı için mağdur pilotların dava açması gerekiyor. TALPA bu davaya müdahil olarak katılabilir ve avukatlarıyla , ilgili meslektaşlarımıza hukuki destek verebilir. Ki TALPA, arkadaşlarımız şayet dava açarsa, bu desteği vereceğini beyan etmektedir. Lütfen konuyu hukuk boyutunda bilmeden suçlama yapmayalım. TALPA bu arkadaşlarımıza her türlü desteği verecektir. Şüphemiz olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİŞİSEL VERİYE NE OLDU? ~ 1 yıl önce
Gazetecinin yaptığı davranışın şımarıklık seviyesini anlatmaya gerek yok. Ahmet Bolat'ı direk arayabilmenin ve ciddiye alınmanın vermiş olduğu ego tatmini onu daha farklı şımarıklıklara zaten sevk edecektir. Olayın daha vahim tarafı, ekibin isim listesini bu adama kim verdi? Ekibe isimlerinin yazılabilmesi için kim sordu? Ekibe, hem gazeteci hem de isim listesini sızdıranlar hakkında derhal cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Gazeteci olmanız insanların isimlerini hem de gelişigüzel sekilde yazabilme hakkını size tanımaz bay şımarık. Onu ciddiye alan yönetime zaten söyleyecek bir şey yok, tebrik etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buradan Duyuruyorum ~ 1 yıl önce
Kaptanı olduğum uçağa gelmeniz durumunda kişisel verilerim, hassas bir iş kolunda çalışmam ve güvenlik gerekçesi ile güvenilmez ve had bilmez kişiliğinize binaen sizi kaptan kararı ile uçaktan indireceğim. Ekip arkadaşlarımın ve kendimin güvenliğini düşünmek zorundayım! Şirket kurula çıkartsın, hesabını veririz; veremezsek gideriz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 1 yıl önce
Bu seviyesiz adami yillar yili ust duzey yolcu olarak ucuran,ucuslarinda ozel unit icerisinde ozel ickiler ve yemeklerle bir dedigini iki etmeyen THY yonetimleri,bu hadsizi bu kadar simarttilar.Adamin kalemi var aman hakkimizda kotu yazmasin odlekligi bu sirkete yakismiyordu,bu adam kaleminin ekmegini 25 yil THY’den nemalanarak yedi halbuki uc kurusluk havacilik bilgisi yoktur kendisinin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hata bu adamda değil ~ 1 yıl önce
Hata thy yönetiminde.Sen kim oluyorsun da bizim uygulamalarımıza karısıyorsun demeliydi.Sayın Bolat ozaman kokpit ekibine yakıt tasarrufu için apu kısıtı getirmeyin bir telefonla hemen soylenenı yapacaksanız.Vasıfsızlık akıyor paçalardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalem kılıçtan, telefon hepsinden keskindir ~ 1 yıl önce
Hiçbir kaptanın kabindeki yolcular terlesin etsin diye hava verdirmeyeceğini sanmam. Ama bu kaptanların işine zeval gelirse yazık benzeri durumda kabinde kimi arayacağımızı biliriz artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 1 yıl önce
Gazeteci gibi değil, kibir ve kompleksleriyle yazarlık yapan bir zatın aramasıyla ekip arkadaşını harcayan bir CEO nun arkadasından kim gider artık? Pilotların isim ve fotoğraflarını yayınlan, kişisel veri ve itibar suikasti yaptığı için bu densize iki laf etti mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olamaz ~ 1 yıl önce
Mahkemeye verilmeli. Pilotların fotoğraf ve isimlerinin ifşa edilmesi affedilemez bir suç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ÖMER ~ 1 yıl önce
BEN DERİMKİ SEKSENBEŞ YAŞINDA KOMPLEXİ HAT SAFHADA BİR BUNAK CİDDİYE ALIP MUHATAP OLMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uğur Cebeci ~ 1 yıl önce
Hayvana hakaret olmasın ama senin gibilere bizim Çukurova’da Kertenkele derler, bilesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000