28 Ocak 2017, Cumartesi 09:38:15

TALPA'dan otopark düzenlemesi

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Otopark Kullanma Talimatı'nın revize edildiğini duyurdu.
  • TALPA yönetimi TALPA üyesi pilotu üye olmayana, kokpiti kabine, kabini kokpite düşman ettin. Madem bu otopark işini personele kazanç amacı gütmeden amme hizmeti olarak veriyorsun, o zaman yarın bırak bu işi, su aksın yolunu bulsun. Altı ayda bir durup durup otopark ile ilgili milleti birbirine düşürecek mesajlar atmandan ve bu mesajlarındaki tutarsızlıklarından bıktık artık. Ruh halinize göre birilerine kızıyorsunuz, ona göre düşünmeden mesaj kaleme alıyorsunuz, ciddiyetten uzak yaklaşımlar sergiliyorsunuz.
  • Hukuken yapamazsın başınız ağrır rezil olursunuz millete
  • Kapalı otoparkı kullanmak için eğer TALPA üyesi olmak şartsa, sadece TALPA üyesi olmayan pilotları açık otoparka sürgün edip TALPA üyesi olmayan Kabini, DOCO' yu kapalı otoparkta BIRAKAMAZSIN. Tutarsızsın TALPA yönetimi. Hukuken bunu yapamazsın. Bakalım konu yargıya gittiğinde SAVUNMAN ne olacak? NOT: Kabin, Doco sizin hakkınızla ilgili problem yok TALPA'nın tutarsızlığını anlatmak için örnek verdim. Otopark kullanımı "First COME first SERVED" hizmetidir, kokpit, kabin, Doco vs mensubu olmak kimseye öncelik sağlamaz.
  • Değneğcilik yaparak, insanları tehdit ederek kimseyi zorla üye yapamazsın. Eğer insanları üye yapmak istiyorsan önce bu insanların mesleki yaşamlarını kolaylaştıran birşeyler yapacaksın. 26 Nisanlarda kokteyl düzenlemekten başka olumlu bir tane başarı söyleyebilir mi TALPA? Bu gidişle ben de üyeliğimi bitireceğim zaten.
  • talpaya bizde kızardık ama başkanla konuştuktan sonra hak veriyoruz. biz yönetsek bizim de başka çaremiz yok. şirket ödesin tassa ödesin demişler. haklılar ama ne şirket ne tassa o işe el atmadığı için böyle kalıyor. doğal olarak da kendi üyesine, ve kokpite öncelik vermek ister pilotların kurumu. kabinin doconun veya diğerlerinin, ekip ruhuymuş, maaşları azmışmış mağdurları oynaması saflık değilse, nedir?? söyleyin bana kokpit olmazsa hanginiz olursunuz? hanginiz kokpit üzerinden kazanmıyor ekmeğini, hanginiz kendi hakkını kendi aradı? kokpit olmazsa hiçsiniz. bunu anlayıp gerçekçi davranmak lazım. kimse kusura bakmasın. ekip ruhuymuş. kaptan krvatsız tuvalete gitti diye ispiyonlayanlarda mı var ekip ruhu? ortalık karışınca, ucaga bir şey olunca, yolcu problemi olunca, teknik sıkıntıda, yerde havada her zaman sıkışınca kaptanım da kaptanım kurtarın bizi, ingilizce konuşamayınca kaptandan yardım istersiniz. maaşınızı da veriyor musunuz kaptana? ingilizce bilmeden maaş almayı biliyorsun
  • Bir kabin amiri olarak bu maili anlayamayan kabin ekibi arkadaşlarımın zekasını kutluyorum.
  • TALPA otopark aboneleri üzerinden geçen yıllarda ne kadar para kazanmıştır? Açıklasın. Her fırsatta bu işi kar için yapmıyoruz diyorlar. Peki kar için yapmıyorsanız nedir bu abudik gubudikler TALPA? Ne olur bir OK gibi dümdüz olsan! Sadece TALPA üyelerinden oluşmayan bu otopark üyeliği işinde üye/üye olmayan herkese eşit haklar sağlasan, üyelerine faydalarını asli faaliyet alanlarında göstersen, o zaman işte üye sayın katlanırdı. Ama böyle ucuz mahalle siyasetçisi politikalarınla işin zor.
  • tav aylık abonman 266 lira, "talpa dolu" yok, 10 gün limiti yok, kafa rahat.
  • Sayıca üstünlüğe sahip kabini temsil eden TASSA, TALPA' ya " ya üyelerine tanıdığın tüm hakların aynısını benim üyelerime de sağlarsın ya da otopark ilişkimiz burada biter" demelidir. Bir yanda On binlik TASSA bir yanda Binlik TALPA sizce TAV' ın karşısına oturduklarında kim daha iyi fiyat kopartır. En güzel çözüm ise THY'nin bu hakkı değnekçileri aradan çıkartarak ücretsiz olarak tüm personeline vermesidir. Neticede bu kriz ortamında THY personeli gereken fedakarlığı yaptı şimdi sıra THY'de.
  • Bir yabancı pilot olarak ben de TALPA ya üye olup kapalı otoparkta kalmak istiyorum.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Otopark Kullanma Talimatı'nın revize edildiğini duyurdu. 

Düzenleme yapılan talimata göre ardışık olarak 7 gün park etme durumu 10 güne çıkarıldığı ve kapalı otoparkta kontenjan artışı olduğu belirtildi.

İşte TALPA'nın otopark revizyon duyurusu;

TAV Atatürk Havalimanı Kapalı Otoparkında ilave kontenjan sağlanması sonucu, Otopark Talimatında değişikliğie gidilmiş olur TALPA üyesi pilotlara bazı haklar tanımlanmıştır.

TALPA üyesi pilotlar için otopark kartlarına 2 araç kaydettirme imkanı getirilmiş ayrıca "aracın, otoparkta ardışık olarak 7 günden fazla bırakılmaması" kuralı üyelere özgü olarak 10 güne çıkarılmıştır.

Bunun dışında, TALPA üyeleri yılda en fazla iki kere olmak üzere yıllık ücretli izin sürelere ile sınırlı olmak kaydıyla araçlarını sözkonusu "ardışık 10 gün" kuralına tai olmaksızın otoparkta bırakabileceklerdir. Uygulamanın sağlıklı yürütülebilmesi ve mağduriyet yaşanmaması için üyelerimizin izine başlamadn önce [email protected] adresine mail göndererek bilgi vermeleri gerekmektedir. Belirtilen sürelerin aşılması halinde www.talpa.org sitemizde ilan edilen günlük kota aşımı ücreti uygulanmak zorunda kalınacaktır.

Otopark Talimatında yapılan diğer bir düzenlemeye göre, TALPA üyesi olmayan ancak halen kapalı otoparkı kullanan pilotlar 28 Şubar 2017 tarihi itibarı ile, Atatürk Havalimanı Açık Otoparkına aktarılacak bu işlemden doğan kapasite, Açık otopark bekleme sırasında bulunan TALPA üyeleri ve Açık Otopark kullanıp Kapalı Otopark bekleyen TALPA üyelerine tahsis edilecektir.

Otopark Kullanım Talimatı 18 Ocak 2017 tarihli Revize Değişiklik Maddeleri

Otopark Ücret Tarifesi;

2017 ÜCRET TARİFESİ (TL)KAPALI OTOPARKAÇIK OTOPARKSABİHA GÖKÇENANKARA
TALPA*70 TL55 TL70 TL90 TL
DİĞER**105 TL75 TL105 TL120 TL

*TALPA üyesi olan pilotlar
**TALPA üyesi olmayan pilotlar ve Kabin Görevlileri

Emniyetli uçuşlar dileriz
Saygılarımızla
TALPA

TALPA'dan otopark düzenlemesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

HERKESİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYORSUNUZ! ~ 7 yıl önce
TALPA yönetimi TALPA üyesi pilotu üye olmayana, kokpiti kabine, kabini kokpite düşman ettin. Madem bu otopark işini personele kazanç amacı gütmeden amme hizmeti olarak veriyorsun, o zaman yarın bırak bu işi, su aksın yolunu bulsun. Altı ayda bir durup durup otopark ile ilgili milleti birbirine düşürecek mesajlar atmandan ve bu mesajlarındaki tutarsızlıklarından bıktık artık. Ruh halinize göre birilerine kızıyorsunuz, ona göre düşünmeden mesaj kaleme alıyorsunuz, ciddiyetten uzak yaklaşımlar sergiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 7 yıl önce
Hukuken yapamazsın başınız ağrır rezil olursunuz millete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOKPİTE NEGATİF AYRIM YAPAMAZSIN!!! ~ 7 yıl önce
Kapalı otoparkı kullanmak için eğer TALPA üyesi olmak şartsa, sadece TALPA üyesi olmayan pilotları açık otoparka sürgün edip TALPA üyesi olmayan Kabini, DOCO' yu kapalı otoparkta BIRAKAMAZSIN. Tutarsızsın TALPA yönetimi. Hukuken bunu yapamazsın. Bakalım konu yargıya gittiğinde SAVUNMAN ne olacak? NOT: Kabin, Doco sizin hakkınızla ilgili problem yok TALPA'nın tutarsızlığını anlatmak için örnek verdim. Otopark kullanımı "First COME first SERVED" hizmetidir, kokpit, kabin, Doco vs mensubu olmak kimseye öncelik sağlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Görüşlerinize aynen katılıyorum. TALPA otopark değnekçisı hakkında gelmiş bir kurum artık. Başka hiç bir işi yok. Başka hiç bir konuda yorumu, çözümü, desteği yok üyelerine. Yeni mesai talimatı hakkında, Yabacı pilotlar hakkında, şirketlerin kriz bahanesi ile çalışanların haklarını gasp etmesi hakkında hiç bir görüşü, tavrı, tepkisi yok. Ben TALPA üyesi değilim artık sırf bu sebeple ve TALPA ile aynı ücrete aracımı park ediyorum.Bu kadar basit bir konuyu TALPA'nın asli işi gibi gösterenlere de YUH diyorum.
TALPA üyesi CPT. ~ 7 yıl önce
Değneğcilik yaparak, insanları tehdit ederek kimseyi zorla üye yapamazsın. Eğer insanları üye yapmak istiyorsan önce bu insanların mesleki yaşamlarını kolaylaştıran birşeyler yapacaksın. 26 Nisanlarda kokteyl düzenlemekten başka olumlu bir tane başarı söyleyebilir mi TALPA? Bu gidişle ben de üyeliğimi bitireceğim zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağlamayın ~ 7 yıl önce
talpaya bizde kızardık ama başkanla konuştuktan sonra hak veriyoruz. biz yönetsek bizim de başka çaremiz yok. şirket ödesin tassa ödesin demişler. haklılar ama ne şirket ne tassa o işe el atmadığı için böyle kalıyor. doğal olarak da kendi üyesine, ve kokpite öncelik vermek ister pilotların kurumu. kabinin doconun veya diğerlerinin, ekip ruhuymuş, maaşları azmışmış mağdurları oynaması saflık değilse, nedir?? söyleyin bana kokpit olmazsa hanginiz olursunuz? hanginiz kokpit üzerinden kazanmıyor ekmeğini, hanginiz kendi hakkını kendi aradı? kokpit olmazsa hiçsiniz. bunu anlayıp gerçekçi davranmak lazım. kimse kusura bakmasın. ekip ruhuymuş. kaptan krvatsız tuvalete gitti diye ispiyonlayanlarda mı var ekip ruhu? ortalık karışınca, ucaga bir şey olunca, yolcu problemi olunca, teknik sıkıntıda, yerde havada her zaman sıkışınca kaptanım da kaptanım kurtarın bizi, ingilizce konuşamayınca kaptandan yardım istersiniz. maaşınızı da veriyor musunuz kaptana? ingilizce bilmeden maaş almayı biliyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NO WAY TALPA ~ 7 yıl önce
Bu savunduğunuz kuruluşun açık adını bir yere yazın ve tekrar okuyun lütfen.Sonrada soruyorum : TASSA ve DOCO bunların o adını biryere yazdığınız yer ile negibi bir ilişkisi olabilir.? Lütfen biraz düşünün ve sonra yorumunuzu yapın. Ayrıca pilot olarak Türkiye Standartlarında iyide para alıyoruz.Allah gözünüzü doyursun.Buraya üye olmadan ayda 280 YTL veremiyormusun.Sonra birde şirket ödesin demişsin.Hangi şirket ? İşte sen ve senin savunduğun o yerde yönetici olan kişiler o derneği sadece THY nın bir alt kuruluşu olarak görüyorlar.Halbuki adı Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği.Bu vizyonla........
sergio ~ 7 yıl önce
sapla samani karistirmayin derkeb iyice bulamac yapmissin "no way" arkadasim, senin zihniyetle "280 lira ver uye olmadan park et" " garanti pas hakkina ne gerek var onca para kazaniyorsub git satin al bi tane" "manhattan'in gobegindeki otelde kamaya ne gerek var, kendi paranla da kalirsin" " butun calisanlara servise ne gerek var, binsinler taksiye gelsinler" " kres yardimina ne gerek var versinler parasini baktirsinlar cocuklarina" "ucretsiz izin de neymis, onca para kazanmissin bi de ustune sirkete para ver" gibi uzatmak mumkun ancak bunlara "sosyal hak" deniyor ve buyuk sirketler (hatta kucukleri de) calisanlarina bunlari vermek zorunda, yoksa sirket babasinin hayrina gisad'da, genel mudurlukte otopark yapmiyor, ucus ekibine de park yeri gostermek zorunda bu vesileyle a benim bencil arkadasim, buraya talpa aleyhine atip tutan kaptan arkadaslara da bir zahmet kalkip sikayetlerini yerinde iletmelerini tavsiye ediyorum, hak boyle aranmaz, medeni cesareti olmayan ya da gidip iki kelime edemeyecek kadar usengec olanlarin aglamaya da sizlanmaya da hakki yok, is yapmak istiyorsaniz dernekler, vakiflar yasasi belli, acik anlasilir, acin okuyun, ya da kurun bir pilotlar sendikasi o kokpiti begenmeyen kabin memurlari kendi baslarina ne kadar maas alabilecekler gorelim denemesi bedava, belli de olmaz ha birlik olabilirlerse daha iyi bile olabilir
MR.sergio ' ya ~ 7 yıl önce
Önyargısız okursanız Talpa nın gerçek işlevini yerine getirmeyip,senden benden otopark kartı için zorunlu üyelik isterken pilotların dışındaki gruptan bunu istememesi olduğunu ve buna tepki olduğunu anlarsınız
Bilmiyorsan sus ~ 7 yıl önce
TALPA pilotlara ayrım yapıyor.Üyesi olmayana yer vermiyor. Üyesi olmayan kim? THY pilotu. Çünkü diğer havayolu pilotlarının otopark ücretinin tamamını şirketleri veriyor zaten. Çarpıklık burada. Hangi çalışan iş yerinde otopark ücreti veriyor. Saçmalık burada. Eğer TALPA başkanının söylediği yalanlara inandıysan, söyle ona TALPA bıraksın bu işi. Bir görelim bakalım ne oluyor. Bıraksınlar ve pilotların gerçek sıkıntıları ile ilgilensinler.THY çalışanları da park sıkıntılarını kendileri çözsün.
Ka ~ 7 yıl önce
Bir kabin amiri olarak bu maili anlayamayan kabin ekibi arkadaşlarımın zekasını kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA açıklasın ~ 7 yıl önce
TALPA otopark aboneleri üzerinden geçen yıllarda ne kadar para kazanmıştır? Açıklasın. Her fırsatta bu işi kar için yapmıyoruz diyorlar. Peki kar için yapmıyorsanız nedir bu abudik gubudikler TALPA? Ne olur bir OK gibi dümdüz olsan! Sadece TALPA üyelerinden oluşmayan bu otopark üyeliği işinde üye/üye olmayan herkese eşit haklar sağlasan, üyelerine faydalarını asli faaliyet alanlarında göstersen, o zaman işte üye sayın katlanırdı. Ama böyle ucuz mahalle siyasetçisi politikalarınla işin zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. ~ 7 yıl önce
Otopark olmadan üye bulamayacağını talpa da biliyor... gerçekçi olalım...
tav 266 lira ~ 7 yıl önce
tav aylık abonman 266 lira, "talpa dolu" yok, 10 gün limiti yok, kafa rahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denizbank ~ 7 yıl önce
Kredi kartı çıkarın ℅50 indirimli
TASSA göreve, THY göreve ~ 7 yıl önce
Sayıca üstünlüğe sahip kabini temsil eden TASSA, TALPA' ya " ya üyelerine tanıdığın tüm hakların aynısını benim üyelerime de sağlarsın ya da otopark ilişkimiz burada biter" demelidir. Bir yanda On binlik TASSA bir yanda Binlik TALPA sizce TAV' ın karşısına oturduklarında kim daha iyi fiyat kopartır. En güzel çözüm ise THY'nin bu hakkı değnekçileri aradan çıkartarak ücretsiz olarak tüm personeline vermesidir. Neticede bu kriz ortamında THY personeli gereken fedakarlığı yaptı şimdi sıra THY'de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deynekçi ~ 7 yıl önce
TALPA ya deynekçi diyorsun.Hem işinizi yapsın ..
Yanlış mı? ~ 7 yıl önce
Dernekçilik yapsın deynekçilik yapmasın diyor. Yanlış mı? Otopark işi TALPA' nın işi mi? TDK ya göre değnekçi kelimesinin manası: Motorlu taşıtların çalıştığı yerlerde yolcuların binişi ve taşıtların sıra düzenini sağlayan kimse, kâhya. 2. Parklarda düzeni sağlamaya çalışan kişi.
Yabancı pilotlar nereye park edecek? ~ 7 yıl önce
Bir yabancı pilot olarak ben de TALPA ya üye olup kapalı otoparkta kalmak istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgo ucundan azıcık kestiricen gari! ~ 7 yıl önce
Ucundan azıcık kestiricen, bir de Turkish yenge alacan o zaman Turkish vatandaş olacan, TALPA seni üye alacak, nihayetinde kapalıya park edicen arabanı!
Yorgo ~ 7 yıl önce
Komşu eve gönderdiğin parandan tav a 280tl vercen gari
Cpt ~ 7 yıl önce
Sayın başkan ayhan bey seçim kampanyanda şeffaf yönetimden bahsediyordun şunları bir açıklada öğrenelim neler oluyor .yoksa ilk olaganüstüngenel kurulda cıddi ter dökersin .sorular çok birikti.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000