14 Aralık 2019, Cumartesi 13:11:16

TALPA'dan 'Eğitim Borçları'yla alakalı açıklama

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), eğitim borçlarını döviz kuruyla ödemek zorunda kalan pilotlara nefes aldıracak projeyle ilgili ikinci bir çalıştay düzenledi. 'Eğitim Borçları 2. Çalıştayı'nın sonuçları yazılı olarak yayınlandı.
  • Yillarca talpaya uyeydim. Yaklsik 6-7 yil. Hicbir adim atmadilar killarini kipirdatmadilar bu durum icin. Istifa ettik ayrildik hala bir faydanizi goremiyoruz. Siz ne icin vardiniz o kadar sene neden odeme yaptik hic belli degil! Yediniz ictiniz doymadiniz yesilkoylerde floryalarda.
  • kardeşim 100.çalıştaya kadar gider. şu sonuç diye yazdıkları maddelere bakın. aklımızla alay edip iş yapıyor gibi görünüyorlar. tek bir çözüm var şirketi ikna etmek. şirket buna ikna olmazsa, ki olmaz, tabii ki "arkanızdayız destekliyoruz" der... bu talpa yönetiminin de yapacak işi yok galiba :) balo düzenleyin bari.
  • ben kendi paramla burdayım ancak akademi ogrencilerinin liyakatı sorgulanır bazılarının nasıl geldigi cok belli thy kurumu bunlardan az bile alıyor daha cok kesmeli diyorum
  • Borclarini hukuki yollarla almasinin imkansiz oldugunu ogrenmis olmali THY ve bu yuzden TALPA da masa olarak akademileri karsina almistir.
  • Pilotlarin maaslarindan guncel euro kuruna gore kesinti oluyor tamam da, borclandiklari yilin ortalama TL maasi ile 2019 u kiyasladiklarinda hak kaybina ugramadiklari anlasilacaktir.
  • Yetistirilmek uzere pilot alimi uzerinden para kazanmayi birakmasi lazim... bu sistem tam anlamiyla thy nin haksiz gelir ettigi bir sistem haline donusturuldu. Yurtdisindaki okullara o anki kurdan tl uzerinden paralar odenip, kemdo calisanina yillarca TL maas verip, doviz cinsinden ucret kesen bir sirket sadeve ve sadece calisani uzerinden kar etme mantigindadir. Bunun oyle boyle baska aciklamasi yoktur. Oyle ilker ayci nin dedigi gibi, biz sizi pilot yaptik, oturun asagiya durumu hic degildir. Zaten bu is suan ki yonetimden once baslamistir ve sirkete bunun tam ne oldugunu bilen insan da kalmamistir. En iyi anlayan ve isin tam icinde olan sayin Sedat Sekerci de vefat ettiginden bu adaletsiz durum mantikli bir cozumu getiricek sirkette insan kalmamistir.
  • 0
  • Çalışanının sorunlarını sallamayan, dilekçelerine cevap verme tenezzülünde bile bulunmayan THY neden o toplantıda acaba? Zaten Talpa bankalarla görüşüp milleti bankalara borçlandıracak. Thy ne katkı sağlayacakki. Vizyonsuz yöneticiler olduğu sürece huzursuz çalışma ortamı kaçınılmaz!
  • Şu TALPA birde işsiz TÜRK pilotlarıyla ilgilense hiç fena olmaz.. Yabancı seviciliği almış başını gitmiş ama TALPA aynı tas aynı hamam.. biraz da İşsiz Türk pilotlarını konuş TALPA.. 15.000, 350000 eurosu olmayanları konuş.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), eğitim borçlarını döviz kuruyla ödemek zorunda kalan pilotlara nefes aldıracak projeyle ilgili ikinci bir çalıştay düzenledi. 'Eğitim Borçları 2. Çalıştayı'nın sonuçları yazılı olarak yayınlandı.

TALPA tarafından açıklanan sonuç bildirisinde dernek üyesi olsun ya da olmasın benzer durumdaki tüm pilotların yanında olacağını ilan etti.

İşte TALPA tarafından yapılan o açıklama:

"Değerli Üyelerimiz,

Eğitim borçlarını döviz kuru ile ödemek durumunda olan üyelerimizin durumlarını değerlendirerek bir ödeme modeli oluşturulması amacıyla ilkini 19 Kasım 2019 tarihinde Bakırköy Titanic Otel’de gerçekleştirdiğimiz çalıştayın ikincisini, geniş bir katılımla 12.12.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

TALPA Ekonomi Danışmanı Sayın Emrah CEYLAN’ın moderatörlüğünde Bakırköy Titanic Otel’de gerçekleşen 2.Çalıştaya, THY Hazine, Muhasebe ve İnsan Kaynakları yetkilileri, durumdan etkilenen üyelerimizin temsilcileri, TALPA yönetim kurulu üyeleri ile banka ve finans kurumları katılmıştır.

Eğitim borçlarının yeniden yapılandırması ve kur farkından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve mümkün olan en iyi çözümün tespit edilmesi amaçlanan çalıştayda mevcut durumdaki ödeme durumları ele alınmış, tüm tarafların menfaatlerini göz önünde bulundurarak,  ödemelerde rahatlık sağlayacak bir modelin hayata geçirilebilmesi maksadıyla finans ve bankacılık sektörü uzmanları ile görüş alış verişinde bulunulmuştur.

ÇALIŞTAY SONUCU:

1.Çalıştayda Banka yetkilileri ve tüm temsilciler herhangi bir süre kısıtı olmaksızın tüm görüş ve düşünceleri açık ve şeffaf bir şekilde dile getirmişlerdir.

2.Ana gündeme ilişkin THY yetkililerince kurumun bakış açısı ve destek verme noktasında görüşleri paylaşılmıştır.

3.TALPA olarak üst yönetimce bu sürecin çözüm üretilmesine yönelik sonuna kadar mücadele edileceği konusunda görüş paylaşımında bulunulmuştur.

4. TALPA, banka ve finans kurumlarından gelecek çalışma modelleri ne olursa olsun kararı üyelerin kendi rızaları ile gönüllülük esasına göre vereceklerini özellikle belirtmiştir.

5. TALPA, üyesi olsun olmasın benzer durumdaki tüm pilotların yanında olduğunu açıkça ifade etmiştir.

6. TALPA, banka ve finans kurumlarına geliştirecekleri finansal modelleri ve teklifleri kısa sürede hazırlayıp paylaşımları konusunda talepte bulunmuştur.

7. TALPA, banka ve finans kurumlarından gelecek teklif ve finansman modellerini hızlıca üyeleri ile paylaşacağını ifade etmiştir.

8. Çalıştaya katılan THY Hazine, Muhasebe ve İnsan Kaynakları yetkilileri, konuya her şeyden önce insani açıdan baktıklarını ve bu çalıştaydan olumlu sonuçlar çıkması için katkı vermeye hazır oldukları belirtilmiştir.

9. THY Muhasebe ve İnsan Kaynakları yetkilileri, banka ve finans kurumlarının konu hakkında model oluşturmak için talep ettiği bilgileri TALPA ile paylaşabileceklerini belirtmişlerdir. Bunun yanı sıra banka ve finans kurumlarının ve TALPA’nın belirttiği talepleri değerlendirilmek üzere ilerleyen süreçte görüş verileceği belirtilmiştir.

10. THY yetkililerince banka ve finans kurumlarınca yapılacak çalışma bir sonraki çalıştayda hazırlıkların tamamlanıp somut geri dönüşler yapılması yönünde görüş bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla"

TALPA'dan 'Eğitim Borçları'yla alakalı açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yillarca ~ 4 yıl önce
Yillarca talpaya uyeydim. Yaklsik 6-7 yil. Hicbir adim atmadilar killarini kipirdatmadilar bu durum icin. Istifa ettik ayrildik hala bir faydanizi goremiyoruz. Siz ne icin vardiniz o kadar sene neden odeme yaptik hic belli degil! Yediniz ictiniz doymadiniz yesilkoylerde floryalarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 4 yıl önce
kardeşim 100.çalıştaya kadar gider. şu sonuç diye yazdıkları maddelere bakın. aklımızla alay edip iş yapıyor gibi görünüyorlar. tek bir çözüm var şirketi ikna etmek. şirket buna ikna olmazsa, ki olmaz, tabii ki "arkanızdayız destekliyoruz" der... bu talpa yönetiminin de yapacak işi yok galiba :) balo düzenleyin bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helalkazanclı ~ 4 yıl önce
ben kendi paramla burdayım ancak akademi ogrencilerinin liyakatı sorgulanır bazılarının nasıl geldigi cok belli thy kurumu bunlardan az bile alıyor daha cok kesmeli diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Banka ~ 4 yıl önce
Borclarini hukuki yollarla almasinin imkansiz oldugunu ogrenmis olmali THY ve bu yuzden TALPA da masa olarak akademileri karsina almistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap ~ 4 yıl önce
Pilotlarin maaslarindan guncel euro kuruna gore kesinti oluyor tamam da, borclandiklari yilin ortalama TL maasi ile 2019 u kiyasladiklarinda hak kaybina ugramadiklari anlasilacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy pilot egitimi uzerinden.. ~ 4 yıl önce
Yetistirilmek uzere pilot alimi uzerinden para kazanmayi birakmasi lazim... bu sistem tam anlamiyla thy nin haksiz gelir ettigi bir sistem haline donusturuldu. Yurtdisindaki okullara o anki kurdan tl uzerinden paralar odenip, kemdo calisanina yillarca TL maas verip, doviz cinsinden ucret kesen bir sirket sadeve ve sadece calisani uzerinden kar etme mantigindadir. Bunun oyle boyle baska aciklamasi yoktur. Oyle ilker ayci nin dedigi gibi, biz sizi pilot yaptik, oturun asagiya durumu hic degildir. Zaten bu is suan ki yonetimden once baslamistir ve sirkete bunun tam ne oldugunu bilen insan da kalmamistir. En iyi anlayan ve isin tam icinde olan sayin Sedat Sekerci de vefat ettiginden bu adaletsiz durum mantikli bir cozumu getiricek sirkette insan kalmamistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani sonuç ~ 4 yıl önce
0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sercan ~ 4 yıl önce
nolcaktı ne bekliyordun hayırdır ? euro yu 4 yapalım ödeyelim mi ?
Thy neden orada? ~ 4 yıl önce
Çalışanının sorunlarını sallamayan, dilekçelerine cevap verme tenezzülünde bile bulunmayan THY neden o toplantıda acaba? Zaten Talpa bankalarla görüşüp milleti bankalara borçlandıracak. Thy ne katkı sağlayacakki. Vizyonsuz yöneticiler olduğu sürece huzursuz çalışma ortamı kaçınılmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Şu TALPA birde işsiz TÜRK pilotlarıyla ilgilense hiç fena olmaz.. Yabancı seviciliği almış başını gitmiş ama TALPA aynı tas aynı hamam.. biraz da İşsiz Türk pilotlarını konuş TALPA.. 15.000, 350000 eurosu olmayanları konuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Atlas hava yollarında çalışıp işsiz kalan 60 FO ve bir o kadar Cpt var.THY Iraklı ve Hintli pilotları topluyor.Pegasus İngiliz TOMASCOOK pilotlarını alıyor TÜRK pilotları eliyor.Ekonomik kriz yüzünden bu kadar çok işsiz Türk pilot varken yabancı pilot istihdam edilmesi hem Sivil havacılık hamde Talpa nın eğilmesi gereken bir sorun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000