09 Mart 2018, Cuma 10:38:52

TALPA’da kılıçlar çekildi, yönetimde kriz çıktı

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA’nın yönetiminde sendika çatlağı istifa getirdi. Başkan Yardımcısı Osman Şirin, derneğin amacından çıkarak sendika faaliyetlerine soyunması üzerine istifa ettiğini açıkladı.
  • Osman Şirin'in dedikleri doğru. 2013 te Genel Kurul salonuna giremediği için kimsenin güvenmediği Ayhan Kaptan delege listesi yapamadı. Aykut sen de yalan söyleme. Ayhan Kaptan delege seçimlerinden önce TV'ye çıkıp "% 95 adayım" demedi mi?
  • Bu başkanlık koltuğundaki arkadaş nerde yahu? Çık konuşsana Ayhan efendi. Haklısın Osman delege yapmak için kimseyi bulamadım desene.
  • 30 yıl pilotluk yapmış biri olarak ,pilotlara ZERRE kadar güvenmiyorum . Devre devreyi havada satar . Şimdide sendika işine girmişler,aynı filmi tekrar izleyelim . Ama sadece kabindeki zavallılara acırım,bunlar bişekilde yalan dolan bir şirkete girer ama Kabin???
  • Yuzde 55 maasla calisan kabin memurundan 120 tl 8 kati maas alan pilottan 50 tl otopark parasi alan (ustelik pilotlara sira bekletmeden ve memurlardan 6 gunden uzun kalirsa ekstra para alan )somurgeci bir dernekten baska bisey degil talpa.
  • Ee yalan değil delege bulamadığından aday olmadi. Adam. Doğru söylemiş...
  • Başkan Yardımcısı Aykut beyin üslubuna bak. TALPA yı bunlar yönetiyor, pilotları bunlar temsil ediyor. Yazıklar olsun...Bunlara değil, bize. Biz seçtik bunları çünkü.
  • Kisiye pozisyonundan fazla makam verirsen gelir bir gun kafana eder, siz bu arakadasi kaptan formasi giydirirerek (f/o olasina ragmen) saga sola ziyaret etmediniz mi, burada bile resimleri cikti, hayir o zat da hayir kardesim ben f/o yum demedi, al sana EGO nun krali, simdi kaptanlik egitiminde oldugunu duydum, yandi f/o arkadaslar bu bitmez EGO yla is nereye gider bilinmez, dur bir yer edeyim gor bak ne edeyim...
  • Ne tarafınızı yırtarsanız yırtın UÇUCULARI bölemeyeceksiniz.Uçucular tek yürek,tek bilek.Tam birlik ,hep birlik.
  • Beter olun. Talpa ancak otoparki organize etsin. Kendi adamlarini yurtdisina konferansa kemkum yapmaya gondersin. Ayrildim gitti. Kafam gonlum super rahat. Otoparkiniz da sizin olsun.
  • bu pilot milletinden bir cacık olmadı bundan sonrada olmaz. Hava-sen bir cesaretle girdi işe ama başı çekenlerin yaşayıp görecekleri şu : ilk zorlukta, işverenin ilk hamlesinde veya işveren ilk havucu ye diye uzattığında bu başı çeken arkadaşları kendi arkadaşları kendi şahsi çıkarları için anında(saniyesinde) satacak yalnız bırakacaklar, yine her koyun kendi bacağından asılacak, ilk asılanlar da bu başı çeken işin yükünü çekenler olacak,dost arkadaş bildikleri gaz veren ben de varım diyen tayfa adam satmakta en küçük bir beis görmeyecek veya üzüntü duymayacağı gibi kısa bir süre sonra bu arkadaşları bir allahın kulu arayıp sormayacak bile..Yapacak bir şey yok, maya böyle, eldeki malzeme bu.

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA’nın yönetiminde sendika çatlağı istifa getirdi. Başkan Yardımcısı Osman Şirin, derneğin amacından çıkarak sendika faaliyetlerine soyunması üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları’nda görev yapan başını bir grup pilotun çektiği ayrı sendikalaşma süreci  Talpa’yı da karıştırdı. Kısa adı Talpa olan Türkiye Havayolları Pilotları Derneği ikinci başkanı pilot Osman Şirin, zehir zemberek suçlamalarla görevinden istifa etti. Yaklaşık iki yıl önce meslektaşları adına sorumluluk alarak seçimlere katıldıklarını ve başarılı olduklarını kaydeden Şirin, “ Geçen süre içerisinde TALPA’da iyi niyetli birçok çalışma yapıldı. TALPA’da bir şeyleri ucundan tutup bir yerlere ulaştırmak oldukça uzun zaman, çaba ve özveri gerektiriyor. TALPA yönetimi olarak birbirimize ve üyelerimize karşı, üç yıl süreyle, liyakatle hizmet etme taahhüdünde bulunduğumuzu düşünüyorum. Ben bütün çalışmalarımızda asalet, tevazu ve empati çerçevesinde hareket etmemiz gerektiğini savundum” dedi.

Gelinen noktada Talpa’nın prensiplerinin dışına çıkıldığını iddia eden Şirin, “ TALPA yönetiminin bir ego savaşına dönüştüğünü değerlendiriyorum. Özellikle  TALPA’nın (en azından benim ve bir grup yönetim kurulu üyesi arkadaşımın) onayı alınmadan, “TALPA Başkanlığı” şapkasıyla, Sendika seçimlerinde başkan adayı olmak için çalışma başlatılmasıyla, benim TALPA’dan beklentimin tamamen dışına çıkılmıştır. Mütevazilik ve asalet çizgisinin dışına çıkmanın ne tür bir hata olduğunu, TALPA Yönetim Kurulu’nda, defalarca çok net ve açık bir şekilde dile getirdim” diye konuştu.

Osman Şirin’in istifası ve suçlamalarına cevap ise Talpa Başkan Yardımcısı Aykut Işıkoğlu’ndan geldi.

“Talpa Başkanı şu an uçuşta olduğu için daha fazla dayanamadım ve Talpa Başkan yardımcısı olarak Osman Şirin’in iftiralarına bir cevap verme lüzumu hissettim. Bu kepazeliğe bir son vermek gerekiyor artık” diyerek söze başlayan Işıkoğlu, yönetim olarak hayata geçirdikleri projelere vurgu yaptı. Pilot Osman Şirin’i toplantılarda karar almayı zorlaştıracak eylemlerde bulunmak ve asılsız iftiralarla kurumu yıpratmakla suçlayan Işıkoğlu, şöyle konuştu: “ Tenezzül edip geldiği toplantılarda karar almamızı zorlaştıracak eylemlerde bulunarak, konuları saptırarak, psikolojik baskı yaratıp derneği işlemez hale getiren kendisi ama nedense mağdur edebiyatıyla altında ezilen ve hala bu kadar yıldırmalara rağmen çalışıp üretmeye çalışan biz oluyoruz. Toplantılara katılıp, iş üretip, kararların altına imza attı da biz mi atladık? Yönetim kurulu üyelerinin iradesine saygısızlık yapıp alınan kararlara şerh düşmeyi bile çok gören bu şahıs şimdi mağdurları oynuyor. Daha ilk toplantıda almış olduğumuz karar gereği yönetim kurulunda görev süresi doldu diye görevi bırakan kendisi ama sağda solda sosyal mecrada, yine mağdur edebiyatı yapıp kendisine göre İşler yolunda gitmiyor diye başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini söyleyerek buradan dürüstlük abidesi gibi paye çıkarmaya çalışan yine Osman Şirin...Dürüstlükten, ilkeden bahseden yine kendisi...”

Işıkoğlu, Osman Şirin’in Talpa Başkanı Ayhan Günal’ın sendika seçimlerinde aday olmak istediği ancak delege bulamadığı için aday olamadığı iddialarına ise, “ Ayıp değil mi bu söylediğin? Hangi vicdan ve kanaatle bu kadar fedakarca çalışan insanları töhmet altına atıyorsun? Ayhan Günal kaptan sendika seçimlerinde Hava İş’in yaptığı son dakika numarasıyla sendikalı olmadığı iddiası ile oy bile kullanamamışken, delege bulamadığı için aday olmadığını söylemek ne demek... Ki sen bunu bildiğin halde burada herkesi yanıltıyorsun, ayıp değil mi bu yaptığın?” diye cevap verdi.

©AirportHaber

TALPA’da kılıçlar çekildi, yönetimde kriz çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Mesul kaptan ~ 6 yıl önce
Osman Şirin'in dedikleri doğru. 2013 te Genel Kurul salonuna giremediği için kimsenin güvenmediği Ayhan Kaptan delege listesi yapamadı. Aykut sen de yalan söyleme. Ayhan Kaptan delege seçimlerinden önce TV'ye çıkıp "% 95 adayım" demedi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ses ver MAG ~ 6 yıl önce
Bu başkanlık koltuğundaki arkadaş nerde yahu? Çık konuşsana Ayhan efendi. Haklısın Osman delege yapmak için kimseyi bulamadım desene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
30 yıl pilotluk yapmış biri olarak ,pilotlara ZERRE kadar güvenmiyorum . Devre devreyi havada satar . Şimdide sendika işine girmişler,aynı filmi tekrar izleyelim . Ama sadece kabindeki zavallılara acırım,bunlar bişekilde yalan dolan bir şirkete girer ama Kabin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diğer pilot ~ 6 yıl önce
ben de 30 yıllık pilotum.Yazdıklarının altına imzamı atarım. pilot camiasında bırak dostluğu arkadaşlık dahi yoktur.hepsi göstermelik çıkar ilişkisi.kendi çıkarı için dostum kardeşim dediği 30 yıl birlikte yiyip içtiği adamı ANINDA satar gider onun koltuğuna utanmadan sıkılmadan oturuverir.diğerleri de bir geçmiş olsun bile demeyi çok görür insanlığını bile kaybeder. onun için sakın ola kabin ekipleri bunların ipiyle kuyuya inmesinler.gerekirse kendi aralarında örgütlensinler
:) ~ 6 yıl önce
Sen mi ? Pilot mu :)))))
pilotmuş ~ 6 yıl önce
Eğer sen pilotsan ben değilim.Kimsen fitneci olduğun belli.Kokpiti-kabini bölemeyeceksiniz.Esas senin gibilere güvenilmez.
30 Yıllık Pilot meslektaşlarıma !!! ~ 6 yıl önce
Ne komik şeyler yazılıyor burada, gerçekten yakında komedi dergilerine rakip olur buradaki yazışmalar. İki 30 yıllık pilotun (!!!!!) yazılarını tebessümle okudum, mesajları da kabine yönelik, evet elbette kabinden arkadaşlar bu 30 yıllık pilotların (!!!) tavsiyelerine uyup yeni sendikadan uzak duracaklardır :) Kesin böyle olur.
Hahahaha ~ 6 yıl önce
Bu 30 yıllık kaptanım adı altında yazanlar şuan koptum net. Abicim 30 yıllık kaptanların hepsini orda burda grup halinde yerken içerken görüyorum. Bu yazanlar kesin trol aman inanmayın. Koltuk konusu zaten kaptanlıkta kuyu kazmayla değil uçuş saatiyle oluyor bunu artık evde simülatör oyunu oynayan çocuklar bile biliyor. Trollükte sınır tanımıyorsunuz maşallah.
Magish ~ 6 yıl önce
Yuzde 55 maasla calisan kabin memurundan 120 tl 8 kati maas alan pilottan 50 tl otopark parasi alan (ustelik pilotlara sira bekletmeden ve memurlardan 6 gunden uzun kalirsa ekstra para alan )somurgeci bir dernekten baska bisey degil talpa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
magishe ~ 6 yıl önce
Güzel kardeşim Talpa pilotların derneği.Sen kabin memuru olarak Tassaya söyle o da otopark anlaşması yapsın Tav la.Bak ne güzel Talpa senide yararlandırmış otopark hizmetinden.İşine gelmeseydi bu hizmetten yararlanmazdın değilmi?Fitne fücuru bırakta, şükreden,teşekkür eden bir insan ol.
Zurna ~ 6 yıl önce
Ee yalan değil delege bulamadığından aday olmadi. Adam. Doğru söylemiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aykut bey ~ 6 yıl önce
Başkan Yardımcısı Aykut beyin üslubuna bak. TALPA yı bunlar yönetiyor, pilotları bunlar temsil ediyor. Yazıklar olsun...Bunlara değil, bize. Biz seçtik bunları çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aykut Bey’e ~ 6 yıl önce
Kendisini çok iyi tanırım.Hakedene hakettiği şekilde cevap vermiş,az bile söylemiş.Derneğin iç meselesi olan bir problemi şikayet edene başka ne denir.
Aykut bey ~ 6 yıl önce
Sana yazıklar olsun.Çok beyendi bir adamı çıldırtan adama bak sen..
Güle güle size ~ 6 yıl önce
Dayanın . Bu etkisiz Talpa yönetiminden kurtulmaya az kaldı.Aslında imza toplayıp olağanüstü Genel kurula götürmek lazım bunları ama değer mi bunlar için?
Bu ne perhiz bu lahana tursusu ~ 6 yıl önce
Kisiye pozisyonundan fazla makam verirsen gelir bir gun kafana eder, siz bu arakadasi kaptan formasi giydirirerek (f/o olasina ragmen) saga sola ziyaret etmediniz mi, burada bile resimleri cikti, hayir o zat da hayir kardesim ben f/o yum demedi, al sana EGO nun krali, simdi kaptanlik egitiminde oldugunu duydum, yandi f/o arkadaslar bu bitmez EGO yla is nereye gider bilinmez, dur bir yer edeyim gor bak ne edeyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
F/O iken adamı başkan yardımcısı yapmışlar başka ne yapsınlar.
Akil ~ 6 yıl önce
Ne tarafınızı yırtarsanız yırtın UÇUCULARI bölemeyeceksiniz.Uçucular tek yürek,tek bilek.Tam birlik ,hep birlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olun ~ 6 yıl önce
Beter olun. Talpa ancak otoparki organize etsin. Kendi adamlarini yurtdisina konferansa kemkum yapmaya gondersin. Ayrildim gitti. Kafam gonlum super rahat. Otoparkiniz da sizin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reality ~ 6 yıl önce
bu pilot milletinden bir cacık olmadı bundan sonrada olmaz. Hava-sen bir cesaretle girdi işe ama başı çekenlerin yaşayıp görecekleri şu : ilk zorlukta, işverenin ilk hamlesinde veya işveren ilk havucu ye diye uzattığında bu başı çeken arkadaşları kendi arkadaşları kendi şahsi çıkarları için anında(saniyesinde) satacak yalnız bırakacaklar, yine her koyun kendi bacağından asılacak, ilk asılanlar da bu başı çeken işin yükünü çekenler olacak,dost arkadaş bildikleri gaz veren ben de varım diyen tayfa adam satmakta en küçük bir beis görmeyecek veya üzüntü duymayacağı gibi kısa bir süre sonra bu arkadaşları bir allahın kulu arayıp sormayacak bile..Yapacak bir şey yok, maya böyle, eldeki malzeme bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 6 yıl önce
Bu enerjinizi saga sola .... atıp harcayacağınıza, işinizi yapsanız, bu millet uzaya çıkardı şimdiden

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000