08 Temmuz 2022, Cuma 12:20:34

TALPA Yönetmelik Değişikliğini Yargıya Taşıdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) Ekip Geçişleri Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklik sonrası yeni gelişmeler yaşamaya devam ediyor.
  • Talpa ya teşekkürler. Başta Talpa Başkanı Kaptan Pilot Sayın Okan ÜREKSOY olmak üzere bu kararı alan yönetimi tebrik ederim.Dernek,Vakıf,Sendika toplantılarına katılıp görüş belirtmeyen,eleştiri yapmayan ve zaman ayırıp Genel Kurullarına katılmayıp bu platformda klavye kahramanlığı yapıp sadece eleştirenleride kınıyorum.
  • Dağ başında yol kesip milleti soyan deli dumrula mı şaşmak lazım yoksa "soy beni" diye çırpınan ve soyulmamak için hiçbir çaba göstermeden yatanlara mı anlamak imkansız! Sarı sendikayı beslemeye devam durmak yok sevgili uçuş ekipleri! Bekleyin bakalım daha nereye kadar bekleyeceksiniz!
  • Talpa bunu yargıya taşıdığına göre hemen bikaç ay önceki başkanı Ersoy da karşı olmalı - bunun ahlaksızca getirilmiş bir oldu bitti olduğunu kabul ediyor olmalı ? Yoksa yoksa
  • Bilmiyor gibi yapiyorlar ama bu konu Ureksoy ilede Sendika ilede konusulmus, ziyaretler esnasinda gundeme gelmis yani danisikli dovus
  • Heveslenmeyin Bu karar hukuktan dönmez guguktan döner Ülkede hukuk mu kaldı Bir zamanlar Hava Kuvvetlerinden istifa edenlere yapılan şimdi Sivil havacılık tarafından yapılıyor Yazıklar olsun İnsanların mesleği ve ekmeği ile oynamak bu kadar mı kolay !!!!!!!!
  • Yapılması gereken genelgeyi imzalayan onayanlar hakkında direk suç duyurusunda bulunmak. Göz göre göre anayasaya aykırı hareket etmek nedir görsünler. Onlarda biliyor bu karar iptal olur amaçları bu seneyi kurtarmak. O sebeple o namussuz imzayı atanlar bu işten yırtamasın. İbreti alem için büyük bir cezaya çarptırılsın.
  • dislike this.
  • Yeter artık SHGM. Şirketlere personelin sırtından muafiyetler veriyorsun ve aylardır çalışanların haklarını şirketlere peşkeş çekiyorsun. Bu da yetmezmiş gibi pilotların iş değiştirme gibi anayasal haklarına el koyuyorsun. Devlet kurumu musun? Yoksa havayolu şirketlerinin Ankara temsilcisi misin? Arkadaşlar tüm pilotları SHGM aleyhine dava açmaya davet ediyorum. Hem de tazminat davaları ile desteklenen idari davalar. Meydanı boş buldular. Sorumlular, anayasa ihlalinden dolayı ceza almalıdır.
  • 6 ay sürer…
  • Güzel şeyler bunlar, teşekkürler. Aynı zamanda yaz aylarındaki transfer yasağının da ne kadar saçma ve hukuka aykırı olduğunu da yargıya taşısaydınız çok iyi olurdu. Bu gidişle pandemi zamanında üzerimize yapışan uygulamalar da kalıcı olarak kabul edilecek. Uçuşlardaki artışın kısa ve uzun vadede ekiplerde hoşnutsuzluk, yorgunluk ve emniyetsizlik doğuracağı aşikardır(bkz 2015-2019 yılları). Her zaman ekiplerin yanında yer almanız dileğiyle.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) Ekip Geçişleri Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklik sonrası yeni gelişmeler yaşamaya devam ediyor.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), SHGM tarafından alınan kararla ilgili hukuki yola başvurdu. 

Lisans sahibi uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu işletmelerinden muvafakat olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu işletmelerine geçmesi durumunda en az 6 ay süreyle başvurularının kabul edilmeyeceğine dair düzenleme sonrası sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiler gelmişti.

DAVA SÜRECİ BAŞLADI

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; TALPA, konuyla ilgili yürütmeyi durdurma ve genelgenin iptali istemiyle bugün dava açtı. SHGM'nin aldığı karar sonrasında uçuş ekiplerinin yabancı hava yolu şirketlerine gitmeleri zorlaştırılmıştı.

©AirportHaber.com

TALPA Yönetmelik Değişikliğini Yargıya Taşıdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

77 ~ 2 yıl önce
Talpa ya teşekkürler. Başta Talpa Başkanı Kaptan Pilot Sayın Okan ÜREKSOY olmak üzere bu kararı alan yönetimi tebrik ederim.Dernek,Vakıf,Sendika toplantılarına katılıp görüş belirtmeyen,eleştiri yapmayan ve zaman ayırıp Genel Kurullarına katılmayıp bu platformda klavye kahramanlığı yapıp sadece eleştirenleride kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Dağ başında yol kesip milleti soyan deli dumrula mı şaşmak lazım yoksa "soy beni" diye çırpınan ve soyulmamak için hiçbir çaba göstermeden yatanlara mı anlamak imkansız! Sarı sendikayı beslemeye devam durmak yok sevgili uçuş ekipleri! Bekleyin bakalım daha nereye kadar bekleyeceksiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Talpa bunu yargıya taşıdığına göre hemen bikaç ay önceki başkanı Ersoy da karşı olmalı - bunun ahlaksızca getirilmiş bir oldu bitti olduğunu kabul ediyor olmalı ? Yoksa yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konusulmus ~ 2 yıl önce
Bilmiyor gibi yapiyorlar ama bu konu Ureksoy ilede Sendika ilede konusulmus, ziyaretler esnasinda gundeme gelmis yani danisikli dovus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşuna ~ 2 yıl önce
Heveslenmeyin Bu karar hukuktan dönmez guguktan döner Ülkede hukuk mu kaldı Bir zamanlar Hava Kuvvetlerinden istifa edenlere yapılan şimdi Sivil havacılık tarafından yapılıyor Yazıklar olsun İnsanların mesleği ve ekmeği ile oynamak bu kadar mı kolay !!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 2 yıl önce
Yapılması gereken genelgeyi imzalayan onayanlar hakkında direk suç duyurusunda bulunmak. Göz göre göre anayasaya aykırı hareket etmek nedir görsünler. Onlarda biliyor bu karar iptal olur amaçları bu seneyi kurtarmak. O sebeple o namussuz imzayı atanlar bu işten yırtamasın. İbreti alem için büyük bir cezaya çarptırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal ~ 2 yıl önce
dislike this.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes dava açsın ~ 2 yıl önce
Yeter artık SHGM. Şirketlere personelin sırtından muafiyetler veriyorsun ve aylardır çalışanların haklarını şirketlere peşkeş çekiyorsun. Bu da yetmezmiş gibi pilotların iş değiştirme gibi anayasal haklarına el koyuyorsun. Devlet kurumu musun? Yoksa havayolu şirketlerinin Ankara temsilcisi misin? Arkadaşlar tüm pilotları SHGM aleyhine dava açmaya davet ediyorum. Hem de tazminat davaları ile desteklenen idari davalar. Meydanı boş buldular. Sorumlular, anayasa ihlalinden dolayı ceza almalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 yıl önce
6 ay sürer…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elac ~ 2 yıl önce
Güzel şeyler bunlar, teşekkürler. Aynı zamanda yaz aylarındaki transfer yasağının da ne kadar saçma ve hukuka aykırı olduğunu da yargıya taşısaydınız çok iyi olurdu. Bu gidişle pandemi zamanında üzerimize yapışan uygulamalar da kalıcı olarak kabul edilecek. Uçuşlardaki artışın kısa ve uzun vadede ekiplerde hoşnutsuzluk, yorgunluk ve emniyetsizlik doğuracağı aşikardır(bkz 2015-2019 yılları). Her zaman ekiplerin yanında yer almanız dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000