09 Temmuz 2020, Perşembe 23:07:31

TALPA Hava İş'e 33 maddelik öneri iletti

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) ile yaptığı toplantı sonrası açıklama yaptı.
  • Ayın 10 u olmuş THY para yok uçuşa gelemem
  • Efendim sendikaya 33 maddelik bir teklif sunduk ne güzel ettik ama bu 33 maddeyi sizle paylaşamayız. E işte sendika şirketten yazılı teklif gelmedi dedi ha bi de biziin yaptığımız anket vardı ondan konuştuk bizde çay içtik döndük.. ya hiç böyle bir görüşmeyi duyurmayacaksınız ya da bizi insan yerine koyup iki kelam bilgi paylaşacaksınız. Bu boş haberle Talpa olarak bizde sizi iplemiyoruz sizin üzerinizden prim yapmaya çalışıyoruz demek istiyorsunuz sanırım !!
  • TALPA YI Adam yerine koymasaydiniz keske ,kibirli murat ersoy bu zamana kadar ne yaptiki simdi kaptanlar icin yapsin
  • Kibir abideleri sendikaya gitmiş.Neymiş başkan gelmemiş.Helal olsun başkana sizi adam yerine koymamiş .Simdi gozume girdi..Kaptanlarla yola çikilmayacağini oda çok iyi biliyor.
  • TCK 216.maddesi Pilotların halkın diğer kesimine hedef edilmesiyle ihlal edilmiştir. Maaş bilgileri de paylaşılarak KİŞİSEL VERİLERİN İHLALİ kanunu ihlal edilmiştir. Yazarlara ve bu bilgileri paylaşanlara neden dava açılmıyor. Tazminat ödetilmiyor. TALPA HAVASEN HAVA-İŞ UYUMA. SAHİP ÇIK DAVA AÇ
  • talpa bencil sadece kaptanlar ile ilgili maddeleri söyler zaten niye diğer dernekler ile görüşüp ortak bi açıklama yapmaz anca kaptanlar. yuzde 50 zam alırkende aynı idi diğerlerine verilsin diye yalandan bile demedi.
  • Derhal kaptan maaşları 7000tl, fo maaşları 5500 olmalı. Bu rakamlarla uçursalar bile en fazla 10 kaptanın sesi çıkar. Son bir kaç yılda dünya kadar hak kaybına uğradı kokpit, gıkı çıkmadı. Vergiler katlandı, pazarlar kesildi, kimseden çıt yok. Yap maaşı 7000, en fazla olumsuz yorum yaparlar. Bu maaş ayıp oluyor ama der yine uçmaya devam ederler.
  • Biri de çıkıp bu 33 madde nedir açıklayın da görelim demiyor gene bunlar kendilerine imtiyaz İçin gizli gizli görüşüyorlardır herkesin maaşı düşsün ama bizim ki düşmesin kimseye ikramiye vermeyin bize verin kendilerini kaç dağında görüp duruyorlar ama artık bu krallık bitti yaşasın hava aracı şöförlüğü
  • haklısınız bu durumda koyun can derdinde kibir büyük harf denilebilir
  • yalaka,holigan vs. bunu talpa yı eleştiren yorumlara söylemek asıl komik olan Büyük resimde kaybolmuşlardı

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) ile yaptığı toplantı sonrası açıklama yaptı.

TALPA, yaptığı açıklamada toplantıda görüşülen konuları üyelerine duyurdu. 

İşte TALPA'nın açıklaması;

Hava-iş Sendikası’nın, Korona Virüsün (Covid-19) üyelerimize olan etkilerini ve Kısa Çalışma dönemi sonrasında çözüm önerilerini istişare etmek için derneğimize yaptığı davet üzerine; 08 Temmuz 2020 Çarşamba günü Hava-İş Genel Merkezi’nde bir toplantı icra edilmiştir.

İki buçuk saat süren toplantıya Hava-İş Sendikası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Meriçli, Genel Sekreter Sedat Ali Cangül, Genel Teşkilat Sekreteri Hami Bircan, Genel Mevzuat Sekreteri Arda Ersümer, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kayhan, Genel Mali Sekreter Mustafa Akgün, Sendika avukatı ve diğer çalışanlar katılmıştır.

TALPA adına; Yönetim Kurulu Başkanı H.Murat ERSOY, Başkan Yardımcısı Kpt. Mehmet USLAY, Yönetim Kurulu Üyeleri Kpt. Erdinç KARAKOL, Kpt. Ümit İSKENDER ve Hukuk Danışmanımızdan oluşan heyet olarak toplantıya katılım sağlanmıştır. Daha önce her iki kurumun başkanlarının da toplantıya katılması planlanmış iken, hayatın olağan akışına göre toplantıya katılması beklenen Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal TATLIBAL toplantıya katılamamıştır. Ancak üyelerimizin hak ve menfaatlerini sağlamayı teminen  TALPA Yönetim Kurulu Başkanı Kpt. H.Murat ERSOY ve yönetim kurulu üyelerimiz olarak toplantıya iştirak etmişlerdir.

Toplantı Sendika’nın göreve başladığından beri tespit ettiği eksiklikler, bu eksikliklere ilişkin çözüm önerileri ve THY A.O. ile yapılmış olan toplantılarla ilgili bilgilendirmesiyle başlamış, ardından yaşanmakta olan olağan dışı sürecin nasıl sürdürülebileceği hakkındaki görüşleriyle devam etmiştir. Sendika yetkilileri; içerisinde bulunduğumuz süreç ve alınması muhtemel tedbirlere ilişkin olarak, THY A.O. ile farklı tarihlerde 3 görüşme yapıldığını, kendilerine iletilmiş resmî bir teklifin olmadığını, dolayısıyla görüşmelerden somut bir neticenin henüz elde edilemediğini beyan etmişlerdir.

Sendika’nın bilgilendirmesinden sonra; TALPA olarak yapmış olduğumuz  anketin sonuçları dahilinde üyelerimizin genel teamülü , üyelerimizin kaygıları, görüşleri ve [email protected] adresimize ilettiği 33 maddelik önerileri isim verilmeksizin Sendika’ya iletilmiş, yurtdışındaki ALPA’ların faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki son durum, havayolu şirketlerinin ücret politikaları, sosyal haklar ve bu ülkelerde pandemi döneminde alınan önlemlere ilişkin görüşlerini içeren hazırladığımız rapor, Sendika yetkililerine teslim edilmiştir.

THY A.O. ile devam eden sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi, alınacak her türlü kararın, sendika üyesi pilotların çoğunluk desteğine sahip olması gerektiği ve bu hususlara özellikle dikkat edilmesinin üyelerin aidiyet duygularının devamı açısından önem arz ettiği Sendika’ya net bir şekilde anlatılmıştır. Ayrıca süreç sonunda THY A.O. ile protokol yapılması gündeme gelirse; protokolün kısa ve geçici bir süreyi kapsayacak nitelikte olması, gelişmelerin izlenerek kademeli önlemlerin alınması ve hepsinden önemlisi, pilotların büyük çoğunluğunun desteği olmaz ise protokolün eksik ve etkisiz olacağı belirtilmiştir.

Yukarıdaki açıklamalara ek olarak; içerisinde bulunduğumuz sürecin, üyelerimizin beklentileri doğrultusunda yürütülmesi ve sonuçlandırılması için, tüzüğümüz çerçevesinde gerekli çabanın gösterileceğini, değerli üyelerimizin bilgisine sunuyoruz.

Saygılarımızla,
TALPA Yönetim Kurulu

TALPA Hava İş'e 33 maddelik öneri iletti

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Harry potter ~ 4 yıl önce
Ayın 10 u olmuş THY para yok uçuşa gelemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA PANPA ~ 4 yıl önce
Efendim sendikaya 33 maddelik bir teklif sunduk ne güzel ettik ama bu 33 maddeyi sizle paylaşamayız. E işte sendika şirketten yazılı teklif gelmedi dedi ha bi de biziin yaptığımız anket vardı ondan konuştuk bizde çay içtik döndük.. ya hiç böyle bir görüşmeyi duyurmayacaksınız ya da bizi insan yerine koyup iki kelam bilgi paylaşacaksınız. Bu boş haberle Talpa olarak bizde sizi iplemiyoruz sizin üzerinizden prim yapmaya çalışıyoruz demek istiyorsunuz sanırım !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 4 yıl önce
TALPA YI Adam yerine koymasaydiniz keske ,kibirli murat ersoy bu zamana kadar ne yaptiki simdi kaptanlar icin yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayı ~ 4 yıl önce
Kibir abideleri sendikaya gitmiş.Neymiş başkan gelmemiş.Helal olsun başkana sizi adam yerine koymamiş .Simdi gozume girdi..Kaptanlarla yola çikilmayacağini oda çok iyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVUKATT ~ 4 yıl önce
TCK 216.maddesi Pilotların halkın diğer kesimine hedef edilmesiyle ihlal edilmiştir. Maaş bilgileri de paylaşılarak KİŞİSEL VERİLERİN İHLALİ kanunu ihlal edilmiştir. Yazarlara ve bu bilgileri paylaşanlara neden dava açılmıyor. Tazminat ödetilmiyor. TALPA HAVASEN HAVA-İŞ UYUMA. SAHİP ÇIK DAVA AÇ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabinci ~ 4 yıl önce
talpa bencil sadece kaptanlar ile ilgili maddeleri söyler zaten niye diğer dernekler ile görüşüp ortak bi açıklama yapmaz anca kaptanlar. yuzde 50 zam alırkende aynı idi diğerlerine verilsin diye yalandan bile demedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVA-İŞ & THY Göreve ~ 4 yıl önce
Derhal kaptan maaşları 7000tl, fo maaşları 5500 olmalı. Bu rakamlarla uçursalar bile en fazla 10 kaptanın sesi çıkar. Son bir kaç yılda dünya kadar hak kaybına uğradı kokpit, gıkı çıkmadı. Vergiler katlandı, pazarlar kesildi, kimseden çıt yok. Yap maaşı 7000, en fazla olumsuz yorum yaparlar. Bu maaş ayıp oluyor ama der yine uçmaya devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amiri ~ 4 yıl önce
Biri de çıkıp bu 33 madde nedir açıklayın da görelim demiyor gene bunlar kendilerine imtiyaz İçin gizli gizli görüşüyorlardır herkesin maaşı düşsün ama bizim ki düşmesin kimseye ikramiye vermeyin bize verin kendilerini kaç dağında görüp duruyorlar ama artık bu krallık bitti yaşasın hava aracı şöförlüğü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
küçük harf ~ 4 yıl önce
haklısınız bu durumda koyun can derdinde kibir büyük harf denilebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandaş ~ 4 yıl önce
yalaka,holigan vs. bunu talpa yı eleştiren yorumlara söylemek asıl komik olan Büyük resimde kaybolmuşlardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000