21 Şubat 2019, Perşembe 09:20:42

TALPA: "ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ"

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu, basın mensuplarıyla buluştu. TALPA Başkanı Kpt. Plt. Hüseyin Murat Ersoy, devraldıkları bayrağı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.
  • BUNU ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM AMA TALPA HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!
  • Park ücretleri yüzde yüz arttı lütfen bu konuya el atın
  • Herkes işini yapsın. Fon zaten var. Pilvak var, havak var. O vakıf işi. Dernekler, kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere kurulan tüzel kişiliklerdir. Yani işiniz bir amaç belirleyip onu yerine getirmek. Sorun bu zaten amaçsız Talpa yönetimleri. Her konuya saldıran yönetimler. Kanunu çıkarın yeter. Başka bir amaca gerek yok zaten. Diğer derneklerle ortak bir yol haritası çıkarın ve sadece bu amaç için çalışın. Yardımlaşma fonu kurmak, uçuş okullarını denetlemek falan...
  • Başarılar genç Talpa ekibine yanınızdayız
  • umarım TALPA artık işsiz pilot konusunda da taşın altına elini koyar. işsiz pilotlar olarak TALPA'nın desteğini görmekisteriz. iyi çalışmalar.
  • İş kanunu politik konu. Değiştirilmesi imkansız gibi birşey. Yeşil pasaport yapılabilecek en büyük kazanım olur. En az 10 dönem seçimleri kazanırsınız. Memurun, Öğretmenin, Astsubayın yaklaşık 1 milyon kişinin hakkı var, 10 bin kişilik gerçekten ihtiyacı olan bir meslek grubunun yok. Alın size malzeme, biraz emek verin olur bu iş.
  • Vatana millete ve Türk havacılığına hayırlı uğurlu olsun.Bu kadro tek kelimeyle mükemmel kişilerden oluşuyor.Onlardan ricam..Havacılık kanunu ve en az 10 senelik uçuculara yeşil pasaport hakkı verilmesi.Teşekkürler.
  • Yeni otoparklar acarak ufkumuzu genisletin:)
  • Yolunuz açık olsun.
  • Lütfen havacilik kanununun çıkması için daha büyük çaba gosterin. 2019 Türkiye'sinde böyle bir eksiklik kabul edilebilir bir durum değil!

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu, basın mensuplarıyla buluştu. TALPA Başkanı Kpt. Plt. Hüseyin Murat Ersoy, devraldıkları bayrağı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

TALPA 11. Olağan Genel Kurulu’nda ipi göğüsleyen taraf olan yeni yönetim dün akşam basın mensuplarıyla bir araya geldi. Önceki tüm yönetimlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan TALPA Başkanı Murat Ersoy, seçime katılmak için uzun süreli bir hazırlık imkanlarının olmadığını ifade ederek, “Birbiriyle iyi anlaşan, özveriyle çalışmayı düşündüğümüz arkadaşlarımızla kısa sürede elimizi taşın altına koyma kararı aldık. Bizden önce görev alan yönetimlerin hizmetlerini daha ileriye taşımak için bu göreve layık görüldük” şeklinde konuştu.

"ÇOK İYİ ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

Mevcut şartlarda Borçlar Kanunu’na tabi olduklarını ancak kamuoyunda “Hava İş Kanunu” bilinen kanun için de kısa sürede ciddi çalışmalara imza atmak istediklerini söyleyen TALPA Başkanı, “Daha önce girişimler olmuştu. Çok iyi çalışmamız gerekiyor. Temellerini attık. İnanıyoruz ve bunu başaracağız. Tabi zamana ihtiyacımız var” dedi.

ŞİRKETLERLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Henüz 2 ay kadar önce görevi devraldıklarını hatırlatan TALPA Başkanı Ersoy, “Şirketleri ziyaret etmeye başladık. İlk ziyaretimizi Türk Hava Yolları’na yaptık. TALPA Yönetimi olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile görüştük. Sırada diğer şirketler var.  Tüm şirketlerle görüşüp fikir alışverişinde bulunacağız. Problemleri gündeme getirip, çözüm yollarını konuşacağız” dedi.



SKYTRAX ÖRNEĞİ

Pilot mesleğin mutfağı olarak bilinen uçuş okulları ile de bir araya gelmek istediklerini belirten Ersoy, “Elbette otorite tarafından ortaya konan standartlar var. Ülkemizdeki faal tüm uçuş okulları zaten bu standartlara haiz oldukları için faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak biz bu standartları ne kadar yukarı çıkarabiliriz. Nasıl ki Skytrax havayolu şirketleri için bağlayıcı bir konumda olmamasına rağmen şirketlerin kalitesini derecelendiren uluslar arası bir organizasyon olarak kabul görüyorsa biz de TALPA olarak Türk Sivil Havacılığı’nın geleceği olan pilotların da dünya standartlarının üzerinde bir eğitimle kokpitteki yerini almasını istiyoruz. Bu konuda da uçuş okullarıyla ortak bir çalışma yapmak istiyoruz. Gerekirse ve talep edilirse deneyimli pilotlarımız bu okullara danışmanlık, rehberlik edebilir”  şeklinde konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

TALPA bünyesinde bir fon oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Murat Ersoy, “Aramızdan zamansız ayrılan çok değerli meslektaşlarımız var. Onların aileleri ve çocuklarının öğrenim hayatlarına destek verebilmek adına bir fon oluşturmak istiyoruz.  Bu konu üzerinde de çalışmalarımız başlattık. Kısmetse 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü etkinliğinde detaylarını da açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

TALPA’yı sadece bir dernek olarak değil bilinen marka haline getirmek istediklerini de söyleyen Ersoy, sosyal sorumluluk projelerine başladıklarını ve engellilere yönelik güzel adımlar atacaklarını belirtti.

©AirportHaber.com

TALPA: "ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

MAALESEF!! ~ 5 yıl önce
BUNU ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM AMA TALPA HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir meslek orgunun ~ 5 yıl önce
Bir meslek orgutunun neden var olmasi ve onemini kavrayamamis pilotlar var bu ulkede. Talpa bir ise yaramiyor diyen pilot arkadaslar, siz ne ise yariyorsunuz???
Otopark ücretleri ~ 5 yıl önce
Park ücretleri yüzde yüz arttı lütfen bu konuya el atın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fon mu ~ 5 yıl önce
Herkes işini yapsın. Fon zaten var. Pilvak var, havak var. O vakıf işi. Dernekler, kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere kurulan tüzel kişiliklerdir. Yani işiniz bir amaç belirleyip onu yerine getirmek. Sorun bu zaten amaçsız Talpa yönetimleri. Her konuya saldıran yönetimler. Kanunu çıkarın yeter. Başka bir amaca gerek yok zaten. Diğer derneklerle ortak bir yol haritası çıkarın ve sadece bu amaç için çalışın. Yardımlaşma fonu kurmak, uçuş okullarını denetlemek falan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madak ~ 5 yıl önce
Başarılar genç Talpa ekibine yanınızdayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA Yeni Dönem ~ 5 yıl önce
umarım TALPA artık işsiz pilot konusunda da taşın altına elini koyar. işsiz pilotlar olarak TALPA'nın desteğini görmekisteriz. iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEŞİL PASAPORT ~ 5 yıl önce
İş kanunu politik konu. Değiştirilmesi imkansız gibi birşey. Yeşil pasaport yapılabilecek en büyük kazanım olur. En az 10 dönem seçimleri kazanırsınız. Memurun, Öğretmenin, Astsubayın yaklaşık 1 milyon kişinin hakkı var, 10 bin kişilik gerçekten ihtiyacı olan bir meslek grubunun yok. Alın size malzeme, biraz emek verin olur bu iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil Pasaport'a ~ 5 yıl önce
Ali Sabancı'nın bile yeşil pasaport hakki yok, senin neden olsun ki? Mantıklı bir açıklaman var mı?
Pilot ~ 5 yıl önce
Vatana millete ve Türk havacılığına hayırlı uğurlu olsun.Bu kadro tek kelimeyle mükemmel kişilerden oluşuyor.Onlardan ricam..Havacılık kanunu ve en az 10 senelik uçuculara yeşil pasaport hakkı verilmesi.Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re ~ 5 yıl önce
Yeni otoparklar acarak ufkumuzu genisletin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otopark ~ 5 yıl önce
Otoparkçılar seçimde sonuncu oldu. Yeni ekip kaptanlardan oluşuyor, farklı olacağına inanıyorum. Daha bismillah denmeden çamur atana ne anlatıyorsam ben de.
A.Y. ~ 5 yıl önce
Yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık kanunu ~ 5 yıl önce
Lütfen havacilik kanununun çıkması için daha büyük çaba gosterin. 2019 Türkiye'sinde böyle bir eksiklik kabul edilebilir bir durum değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kot ~ 5 yıl önce
Bu haberin hemen altında “Rahatına düşkün 20 miskin kedi” haber resmî maksatlı mı konuldu acaba? Otopark ücreti, yeşil pasaport (benim var, geri veriyordum neredeyse, 15 Temmuz’dan sonra yeşil pasaportluların gördüğü muameleleri olmayanlar bilmez) bunlar hikaye işler. Pilotluk TC kanunlarına göre bir meslek değil. Önce Havacılık kanunu çıkarılmalı, bir meslek olmalı ki bir odası, barosu vs. pilotluğun hak ve hukukunu takip edebilecek bir STÖ (NGO) olabilsin. Yıldabir lüks otelde yemek verip SHGM Genel Müdürünü ağırlamakla, üyelerine logbooku bedava vermekle, promosyon kalem dağıtmakla çalışmış olunmuyor. Yılda 1000 saat uçmakla da diğer lüzumlu işler takip edilemez. Eylem planı yapıp, adım adım takip etmeli. Kolay gelsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000