01 Temmuz 2020, Çarşamba 20:36:24

TALPA: "Bu büyük hatadan dönülmeli"

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) pilot maaşlarının düşürülmesi yorumlarına karşın açıklama yaptı.
  • Pilotları işten atmak ve kurtulmak mı istiyorsunuz? Austro Control den ATPL teori alıp sınav geçen Türkleri mercek altına alın önce. Kopyanın, rüşvetin, hilenin döndüğü bir özel kuruluş. Sınav sistemleri offline ve adamına göre ders geçilir. EASA nın kara listesinde. Adamlar fena taktılar. Bak kardeşim Pakistan kaynıyor. Başınıza iş alacaksınız bu Austro Control ATPL pilotları yüzünden. Biraz da işe aldığınız pilotların geçmişine bakın.
  • Bun capsizlar yuzunden atpli dolmus soforleri dolacak etrafta 3 4 Ayila
  • Zamaninda baska sirketlere geceriz diye sirketi tehdit edenler simdi hadi gidin bakalim. Bu da size bir ders olsun bence. Kendinizi ait hissetmediginiz bu sirket sikintiya dusmusken hala carliyorsunuz. Aldiginiz maas bu ulke icin uçuk. Hak ediyorsunuz etmiyorsunuz demiyorum. Alabildiginiz bir ywr var ise gidin bence. Sirket pilotlarla ayni futbolcularda oldugu gibi yillik sozlesme imzalamalidir.
  • Ilk basta yabanci pilotlari ,yabanci kabin memurlarini gonderin. Ozellikle Yunan pilotlarin ne isi var benim milli sirketimde anlamak mumkun degil.Once yabancilardan tasarruf edin. Ilk basta kendi insanimizi dusunmek zorundayiz Saygilar
  • Pilota makine operatörü diyicek kadar cahilsin.O zaman thy daki yöneticilerede söylesene sende yöneticisin mahalle marketinin müdürüde yönetici neden market müdürü kadar almıyosun. Senin gibi aklı kıt torpilli kara cahiller yüzünden havacılık bu hale geldi.
  • Bu ülkede Cumhurbaşkanı 80 bin Maaş alırken, Sorumlu kaptan 100 bin tl yi bulan maaşını açıklarmısınız. 2 yıl eğitm alan yardımcı kaptan 39 bin bürüt nedir maaşı, Hangi doktor, Hangi mühendis bu parayı alır yazık günah, Emeklerimizi yedirmeyin bunlara artık
  • Zaten kalifiye teknik eleman da ha denilince bulunmadığı için sen de yüksek maaş alıyorsun, dışarıda ki işlerle kıyaslanınca.
  • Ben şirketin yer personellerinin ücretleriyle zerre kadar ilgilenmiyorken onlar neden pilot maaşlarına gözlerini dikmiş anlamak gerçekten imkansız. Ücretinin az olduğunu düşünen Genel müdürlük çalışanları kariyer.net, linkedin üzerinden başvurularını yapabilir. Emeğinin hakkını alamadığını düşünen teknisyen, harekatçı, tgs görevlisi vs. diğer havayollarında aynı işi yapan meslek gruplarının ücretlerini referans gösterebilir ve bu şekilde hak arayışına gidebilir. Ancak, her önüne gelenin pilot maaşlarını referans göstermesi nasıl bir akıl tutulmasıdır. Pilotlar küresel ölçekte alınan ücretlerin çok altında ücretle çalışıyorlar artık öğrenin şunu. Biz de daha az ücretle çalışıyoruz diyorsanız bunun sebebi biz pilotlar değiliz, neden sonuç ilişkisini kurun artık.
  • Varlık fonuna ait diğer şirket çalışanlarından ne kadar kesinti yapılmış araştırılmalıdır. Pilotlardan 3 aydır yuzde 90 ar kesinti yapılırken diğer şirketlerdeki çalışanlardan ne oranda kesinti yapılmış arastırılmalıdır ve dava açılmalıdır. Sendika bunları takip etsin.
  • Pilotluk sadece emniyet ile adi anılan bir meslek ise 2018 de arz az talep fazla iken nasıl zam aldınız. Bu iş saygınlık gerektiren bir iş değil parası için yapılan iş şimdi arz çok talep az ağlamaya gerek yok

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) pilot maaşlarının düşürülmesi yorumlarına karşın açıklama yaptı.

İşte TALPA'nın açıklaması;

Uğur Cebeci’nin 1 Temmuz 2020 tarihli Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde, pilot maaşlarının yüksekliğini ve 2018 seviyelerine indirileceğini konu alan haber(?)/yorum yayımlanmıştır.

“Sivil Havacılık sektörünün pandemi sebebiyle çok daha ağırlaşan yüzlerce sorunu varken, deneyimli bir havacılık yazarı olan Uğur Cebeci’nin, ele alınması gereken öncelikli ve hatta yaşamsal konuları gözden kaçırarak pilot maaşlarını gündeme getirmesi çok mânidardır.

Bugüne kadar bilinen yüksek risklere bir de ölümcül “Covid-19” tehlikesi eklenmişken, kendilerinden beklenen tüm görevleri, zamanında, itirazsız, tam ve başarı ile ifa eden pilotların ne kadar kritik bir iş yaptığı açıklamaya muhtaç olmayacak kadar nettir. Bunu da en yakından bilmesi gereken kişi esasen Uğur Cebeci’dir.

Ne var ki, aslında takdir edilmesi gerekirken ilâhlara kurban edilmeye çalışılan gene pilotlar olmuştur.

Salgın döneminde virüse maruz kalarak hastalanan ve ne yazık ki görev şehidi olan meslektaşlarımızın aziz hatırası rencide edilmiştir.

Bu kadar zor bir görevi her zaman ve zeminde başarı ile yerine getiren pilotlar aleyhine kamuoyu oluşturmaya çalışmak, pilotların sanki haksız surette yüksek gelir elde ettiğine dair yanlış ve belki de kasıtlı olumsuz izlenim oluşturma çabası çok talihsizdir.

Pilotların elde ettiği gelir uluslararası kurallara ve arz-talep dengesine göre belirlenir.

Pilotların maaşı, can pahasına elde edilen son kuruşuna kadar helâl kazançtır.

Pilotlar işlerini lâyıkıyla yapmakla meşgûldür.

Başka meslek gruplarının ve pilot maaşını diline dolayanların, dudak uçuklatan gelirleri konusunda gereksiz lâf üretmezler.

Aylardır maaş almayan pilotları toplum gözünde itibarsızlaştırma amacına yönelik maksatlı ve manipülatif yayınları en ağır şekilde kınadığımızı saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Saygılarımızla

TALPA YÖNETİM KURULU

TALPA: "Bu büyük hatadan dönülmeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (313)

EASA kara liste ~ 4 yıl önce
Pilotları işten atmak ve kurtulmak mı istiyorsunuz? Austro Control den ATPL teori alıp sınav geçen Türkleri mercek altına alın önce. Kopyanın, rüşvetin, hilenin döndüğü bir özel kuruluş. Sınav sistemleri offline ve adamına göre ders geçilir. EASA nın kara listesinde. Adamlar fena taktılar. Bak kardeşim Pakistan kaynıyor. Başınıza iş alacaksınız bu Austro Control ATPL pilotları yüzünden. Biraz da işe aldığınız pilotların geçmişine bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynenn oyle ~ 4 yıl önce
Bun capsizlar yuzunden atpli dolmus soforleri dolacak etrafta 3 4 Ayila

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qwerty ~ 4 yıl önce
Zamaninda baska sirketlere geceriz diye sirketi tehdit edenler simdi hadi gidin bakalim. Bu da size bir ders olsun bence. Kendinizi ait hissetmediginiz bu sirket sikintiya dusmusken hala carliyorsunuz. Aldiginiz maas bu ulke icin uçuk. Hak ediyorsunuz etmiyorsunuz demiyorum. Alabildiginiz bir ywr var ise gidin bence. Sirket pilotlarla ayni futbolcularda oldugu gibi yillik sozlesme imzalamalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancilar ~ 4 yıl önce
Ilk basta yabanci pilotlari ,yabanci kabin memurlarini gonderin. Ozellikle Yunan pilotlarin ne isi var benim milli sirketimde anlamak mumkun degil.Once yabancilardan tasarruf edin. Ilk basta kendi insanimizi dusunmek zorundayiz Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cebeci yazısı... Tebrikler... ~ 4 yıl önce
Şahsen yazarı çok sevmesem de son bu yazısı alkışımı aldı doğrusu... Zaten doğru söyleyeni 9 köyden kovalarmış, olsun doğru hep kazanır...
Oscar cahili ~ 4 yıl önce
Pilota makine operatörü diyicek kadar cahilsin.O zaman thy daki yöneticilerede söylesene sende yöneticisin mahalle marketinin müdürüde yönetici neden market müdürü kadar almıyosun. Senin gibi aklı kıt torpilli kara cahiller yüzünden havacılık bu hale geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanGo ~ 4 yıl önce
Bu ülkede Cumhurbaşkanı 80 bin Maaş alırken, Sorumlu kaptan 100 bin tl yi bulan maaşını açıklarmısınız. 2 yıl eğitm alan yardımcı kaptan 39 bin bürüt nedir maaşı, Hangi doktor, Hangi mühendis bu parayı alır yazık günah, Emeklerimizi yedirmeyin bunlara artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucan go ya cevap ~ 4 yıl önce
Senin muhendis dedigin kisi 4 yil okuyo ondan sonra ise giriyo sanki muhendislik kutsal biseymis gibi herkezin dilinde .pilot hem universite bitiriyor kimisi makina muhendisi kimi doktor olan bile var, meslegi birakip. Hem uni bitiricem hem 2 yil ucus okulu hem sirketin 1 yillik egitimi . Daha ne istiyorsun , millet takmis pilota , elin futbolcusu liseyi bitirmeden milyonlar aliyo ona lafi yok.ucuz sarkicilar gecede 40 bin alirken eller havaya dersin .. Ama senin tatile gezmeye giden aileni sag salim ucuran pilotun maasini cok gorurusun.motoru yanan ucakta annen baban olsun sag salim sana teslim eden pilotun elini ayagini opersin sonra.. SEN DE OL PILOT OZAMAN ama olamazsin o sinavlar ucus hayati her yil similator saglik kontrolleri , yemez tabi nerdee .. sadece laf atar uzanamadigi cigere. Pilotun maasi 5 ,10 bin olursa sana ne vericekler dusundunmu hic..
kalifiye teknisyen ~ 4 yıl önce
Zaten kalifiye teknik eleman da ha denilince bulunmadığı için sen de yüksek maaş alıyorsun, dışarıda ki işlerle kıyaslanınca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Ben şirketin yer personellerinin ücretleriyle zerre kadar ilgilenmiyorken onlar neden pilot maaşlarına gözlerini dikmiş anlamak gerçekten imkansız. Ücretinin az olduğunu düşünen Genel müdürlük çalışanları kariyer.net, linkedin üzerinden başvurularını yapabilir. Emeğinin hakkını alamadığını düşünen teknisyen, harekatçı, tgs görevlisi vs. diğer havayollarında aynı işi yapan meslek gruplarının ücretlerini referans gösterebilir ve bu şekilde hak arayışına gidebilir. Ancak, her önüne gelenin pilot maaşlarını referans göstermesi nasıl bir akıl tutulmasıdır. Pilotlar küresel ölçekte alınan ücretlerin çok altında ücretle çalışıyorlar artık öğrenin şunu. Biz de daha az ücretle çalışıyoruz diyorsanız bunun sebebi biz pilotlar değiliz, neden sonuç ilişkisini kurun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vah sizlere ~ 4 yıl önce
kardeşim kimsenin umurunda değilsiniz. senin bu mantığına göre pilotun yapması gereken de şirket eğer şartlarım bu diyorsa işine gelmiyorsa çekip gitmektir. ağlamak değil
Qwerty ~ 4 yıl önce
O yer personelinin maasiyla siz 4 gün gecinemzsiniz. Yani konusmaya deger bisey yok, o nedenle o konusulmuyor olabilir mi?
Varlık fonu ~ 4 yıl önce
Varlık fonuna ait diğer şirket çalışanlarından ne kadar kesinti yapılmış araştırılmalıdır. Pilotlardan 3 aydır yuzde 90 ar kesinti yapılırken diğer şirketlerdeki çalışanlardan ne oranda kesinti yapılmış arastırılmalıdır ve dava açılmalıdır. Sendika bunları takip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baydınız ~ 4 yıl önce
havacılık harici tüm sektörler deli gibi çalıştı pandemide hikaye anlatma. çalışmadan tonlarca para alayım diyen bi akıllı güruh da sizlersiniz. ama yemezler. arz-talep öğrenin artık. yolcu yok iş yok para da yok anlayın artık bırakın zırlamayı
Arz talep ~ 4 yıl önce
Pilotluk sadece emniyet ile adi anılan bir meslek ise 2018 de arz az talep fazla iken nasıl zam aldınız. Bu iş saygınlık gerektiren bir iş değil parası için yapılan iş şimdi arz çok talep az ağlamaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000