16 Nisan 2011, Cumartesi 12:27:00

TAILWIND, KKTC'YE ALMANLARI GETİRDİ

KKTC turizmi adına bugün bir güzel gelişme daha yaşandı. Yeni teşvik sistemiyle charter seferlerin de teşvik kapsamına alınmasıyla, yıllardan sonra düzenlenen ilk charter seferi yapan uçak, Almanya’dan 162 yolcusuyla dün saat 15.20’de Ercan Havalimanı’na indi.
  • Bu ucuz turistler hangi otelde kalıyor ?
  • bu hep tesvik mesele 140 AVRO KISI BASINA YANI 40 BIN AVRO UCAK BASINA YANI UCMAS MI UCAK ?????? onemli degil birinci besinci turist zaten birinci sinif turist ne isi var kktc allah askina yine sn airport habere ricam bir arastir ve goreceksin bu mesele hep para kaptirmak londra ucuslar'da her 100 yolcu'a 10 turist var tam bir rezalet
  • Corendon havayollarına özenip avrupanın en ucuz turistlerini beşinci sınıf otellerde konaklatmak kimin işi acaba ?
  • Ya arkadaşlar bu gelen almanlar 5. sınıf turistler. Corendon gibi değiller. Ülkeye 5 kuruş para bırakmayan cinsten turistler. Bunlardan ülkeye gelir falan beklememek lazım. Hangi otelde kaldıkları bile belli değil.
  • zavali turk kardeslerimiz cok iyi niyetlisiniz ama jeton heralde dusmedi bu ucuslar hep 140 euro almak icin kisi basina tesvik sn turkiye yardim heyet bsk iyi incelesin bunlari yarisi sadce ucus ve otel kayit yapiyor ama yolcu otel'in yanindan bile gecmez yazik bu verilen paralar cok yazik cok yazik
  • tailwind güzel şirket. şimdiye kadar şikayet edeni duymadım
  • haberin sadece bir yerinde tursitler berlinden kibrisa geldi diyor, ama nasil yazmiyor. bu sefer direk bir sefer degilse diger bir yorumcunun yazdigi gibi corendon 2 senedir antalya aktarmali kibris ucuyor, eger direk degil aktarmaliysa da neyin reklami yapiliyor???
  • Peki Libya'daki uçak ne oldu? Sonuçta o uçağın kuyruğunda TC bayrağı var......
  • ....
  • En üyük sorun kktc nin tanınmaması buda ticari yönden son derece sıkıntılı bir durum. Ama Türkiye elinden geldiğince kktc ye yardımda bulunuyor kıbrıs rum kesimine yedirmeyecekler kktc nin haklarını.. Charter seferlerinin Türkiyenin desteğiyle teşvik kapsamına alınması son derece olumludur.. Unutmadan kıbrıslı olup Ingiltere de yaşayan binlerce varlıklı zengin kıbrıslı işadamları ve müteşebbüs vardır acaba onlar nerededir kendi ülkeleri için bir şeyler yapma zamanı gelmedi mi ya da ne zaman yapmayı düşünüyorlar.. Ayrıca Türkiyeyi protesto eden kıbrıslılara sormak isterim neyi ne için protesto ediyorsunuz, size her zaman her türlü destek verdiğimiz için mi..artık kendi ayaklarınız üzerinde

Çoğunluğu 50 yaş ve üzerinde olduğu gözlemlenen Alman turistler, Ercan’da Devlet Halk Dansları Ekibi'nin gösterisiyle ve ikramlarla karşılandı. KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, bazı bakanlık yetkilileri ve Northern Travel şirketi Direktörü Doğan Yalkı, Almanya’dan gelen turistleri Ercan’da karşıladı.

Northern Travel şirketi tarafından Tailwind şirketinden kiralanan Boeing 737-400 tipi uçakla Berlin’den KKTC’ye gelen turist kafilesi, bir hafta boyunca değişik otellerde konaklayarak, tarihi ve turistik yerleri gezerek tatil yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin desteğiyle, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nca sürdürülen projeyle bu yıl 13 ülkeden 600 charter sefer planlanıyor.

Berlin’den KKTC’ye charter seferler Cuma, Pazar ve Pazartesi günleri devam edecek. Kültür turizmi amaçlı seferlere yazda iki ay ara verilecek; daha sonra Avrupa’nın farklı ülkelerinden başlatılacak seferlerle 13 farklı şehirden KKTC’ye turist taşınmasına devam edilecek.

ÜSTEL: “13 ÜLKEDEN 30-40 BİN TURİST HEDEFLİYORUZ”

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, turizm mevsiminin başlamasıyla mutlu günler yaşadıklarını, bugün Sky Havayolları’nın uçağının geldiğini, şimdi de bakanlığın projeleriyle charter uçakların inişinin başladığını söyledi.

Uzun zamandır ihmal edilen Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki 13 ayrı destinasyondan charter seferlerle 30-40 bin turist gelmesini hedeflediklerini ifade eden Ünal Üstel, “İlk charter seferle 162 turist, memleketimize gelmiştir ve inanıyorum ki bundan sonraki seferlerle turizmi daha da iyi bir noktaya getireceğiz” dedi.

Üstel, bakanlık olarak ellerinden geleni yaparak turizmi en iyi noktaya getireceklerine inandığını vurguladı.

KKTC’ye yılda 500 bin turist geldiğini; hedeflerinin 1 milyon turiste ulaşmak ve turistlerin adanın doğasından, yeşilinden, tarihi eserlerinden faydalanarak 12 aya yayılan bir turizm olduğunu söyleyen Üstel, turizm acentelerine, tur operatörlerine gereken ilgiyi göstereceklerini de ekledi.

AŞIKOĞLU: “13 ÜLKEDEN 600 CHARTER SEFER”

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, TC Yardım Heyeti’nin desteğiyle yaptıkları proje sonucu charter seferlerin başlatıldığını; teşviklerin yüzde 70’inin TC Yardım Heyeti’nce verildiğini söyledi.

Northern Travel’in bu yıl hedeflenen 600 charter seferden 270’ini yapacağını bildiren Aşıkoğlu, Hollanda, Belçika, Fransa da dahil 13 farklı ülkeden 600 sefer yapılacağını kaydetti.

Otellerdeki doluluk oranlarını yüzde 40-45’e çıkarmayı ve turist sayısında da yüzde 35 artış beklediklerini açıklayan Müsteşar Aşıkoğlu, önümüzdeki günlerde farklı şirketlerin seferlerinin de başlayacağını bildirdi.

Aşıkoğlu, teşvik sistemiyle hem otellerdeki doluluk oranını hem de geceleme sayısını yükseltmeyi amaçladıklarını kaydederek, “Kumar turizminin en büyük zararı, gecelemelerin 2’ye düşmesidir. Halbuki teşvik sistemimizle 7 geceye destek veriyoruz. Turistlerimiz bütün adada gezebilecek, farklı yerlerde harcamalar yapabilecek” dedi.

Geçen hafta gelen İtalyan grupların satın aldığı tur sayısının 4-5 olmasının çok sevindirici bir rakam olduğunu kaydeden Şahap Aşıkoğlu, gelecek yıllarda daha da olumlu gelişmeler yaşanacağına inandığını söyledi.

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Aşıkoğlu, Alman turistlerin gelişlerinin kış aylarında yoğunlaşacağını ve böylece turistik tesislerde kış aylarında oldukça düşük kalan doluluk oranlarının yükselmesine katkıda bulunulacağını da ekledi.







TAILWIND, KKTC'YE ALMANLARI GETİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ucuz turistler hangi otelde kalıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu hep tesvik mesele 140 AVRO KISI BASINA YANI 40 BIN AVRO UCAK BASINA YANI UCMAS MI UCAK ?????? onemli degil birinci besinci turist zaten birinci sinif turist ne isi var kktc allah askina yine sn airport habere ricam bir arastir ve goreceksin bu mesele hep para kaptirmak londra ucuslar'da her 100 yolcu'a 10 turist var tam bir rezalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Corendon havayollarına özenip avrupanın en ucuz turistlerini beşinci sınıf otellerde konaklatmak kimin işi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya arkadaşlar bu gelen almanlar 5. sınıf turistler. Corendon gibi değiller. Ülkeye 5 kuruş para bırakmayan cinsten turistler. Bunlardan ülkeye gelir falan beklememek lazım. Hangi otelde kaldıkları bile belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zavali turk kardeslerimiz cok iyi niyetlisiniz ama jeton heralde dusmedi bu ucuslar hep 140 euro almak icin kisi basina tesvik sn turkiye yardim heyet bsk iyi incelesin bunlari yarisi sadce ucus ve otel kayit yapiyor ama yolcu otel'in yanindan bile gecmez yazik bu verilen paralar cok yazik cok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tailwind güzel şirket. şimdiye kadar şikayet edeni duymadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberin sadece bir yerinde tursitler berlinden kibrisa geldi diyor, ama nasil yazmiyor. bu sefer direk bir sefer degilse diger bir yorumcunun yazdigi gibi corendon 2 senedir antalya aktarmali kibris ucuyor, eger direk degil aktarmaliysa da neyin reklami yapiliyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Peki Libya'daki uçak ne oldu? Sonuçta o uçağın kuyruğunda TC bayrağı var......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En üyük sorun kktc nin tanınmaması buda ticari yönden son derece sıkıntılı bir durum. Ama Türkiye elinden geldiğince kktc ye yardımda bulunuyor kıbrıs rum kesimine yedirmeyecekler kktc nin haklarını.. Charter seferlerinin Türkiyenin desteğiyle teşvik kapsamına alınması son derece olumludur.. Unutmadan kıbrıslı olup Ingiltere de yaşayan binlerce varlıklı zengin kıbrıslı işadamları ve müteşebbüs vardır acaba onlar nerededir kendi ülkeleri için bir şeyler yapma zamanı gelmedi mi ya da ne zaman yapmayı düşünüyorlar.. Ayrıca Türkiyeyi protesto eden kıbrıslılara sormak isterim neyi ne için protesto ediyorsunuz, size her zaman her türlü destek verdiğimiz için mi..artık kendi ayaklarınız üzerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000