14 Haziran 2010, Pazartesi 10:22:43

TAILWIND 5'İNCİ UÇAĞINI DA GETİRDİ

Mayıs 2009 tarihinde uçuş iznini alarak seferlerine başlayan Türk–İngiliz ortaklı Türkiye’nin en genç havayolu Tailwind, ILFC firmasından kiraladığı beşinci uçağını da İstanbul’a getirdi.
  • kimse birbirinin iyi olmasını istemiyor değil mi?tailwind de çalışmıyorum ama yapılan cahilce yorumlar nedense bana kıskanç ve hastalıklı gibi geliyor.herşeyden evvel,orada Salim GÖNÜÇ gibi bir duayen varsa;burada ahkam kesmeniz tek kelimeyle komik oluyor.. sizler önce kendinize bakın,aynalarla barışın..ve öğrenin kendinizle barışık olmayı.
  • akıllı şirketler eski,masrafsız ve zarara ugratmayan ucaklarla baslar ve kendine iyi bir yer edinice daha iyi ucaklarla yoluna devam eder.bu kadar basit :) Tailwinde basarılar dilerim,kazasız belasız,emniyetli uçuslar olsun.inşallah daha cok kişiy iş imkanı sağlasın..
  • havacılığın 1 numaralı cümlesidir "eski uçak yoktur , bakımsız uçak vardır" biraz bu yönden bakın lütfen hayırlı olsun tailwinde
  • Tailwind'in ilk dört uçağının yaş ortalaması 15,6 yıl. Son uçağının yaşını bilen var mı?
  • Tailwind'e hayırlı olsunda ,5. uçağını alana kadar önce İngilizce bilen Güvenlik Müdürü alsınlar.....
  • yahu getire getire kulustur ucak getirmis ucak 1993 ten beri alaska hava yollarinda hizmet vermis yahu bari dogru durust birsey ketirseler icim yanmaz neyse kolay gelsin guluyorum trukitye birzaman md cennetiydi suan b374 cenneti ;))
  • Türkiye'nin en genç havayolu denmiş. En yaşlı filosuna sahip olduğu da söylenmeli. Şirket 1980lerin ISTAIR modeliyle faaliyet gösteriyor. Bu iş modeli günümüzde başarılı olamaz.
  • Öncelikle Tailwind i tebrik etmek lazım. Daha nice güzel gelişmelere inşallah. Uçaklar çok yaşlı değil, ve en önemlisi ise hepsi her türlü konfigürasyon olarak bire bir aynı. Bu sayede yedek parça alınması durumunda bütün uçaklarla uyumlu ki bu büyük bir avantaj (tek tip uçaklı firmalara bakınız). Başlangıçta maliyetler de göz önüne alındığında gayet mantıklı bir seçim bu uçaklar. Çok iyi ve sağlam bir teknik kadrosu var. Umalım ki kaliteleri hiç bir zaman düşmesin. İnternet sitesi bir dezavantaj ama o da zamanla düzelecektir.
  • abi bunlar nereye uçuyorda bu kadar uçak getiriyor allahaşkına...aklanacak başka bişey kaldımı ki acaba.. ?
  • sirketimize hayırlı olması kazasız belasız nice uçaklar diliyorum. umarım 737-800 ucagıda yonetim nezninde dusunulur. bu sekilde turk havacılıgına katkıda bulunan tum sirketlere basarılar.. bizler kolkola rekabet ediyoruz.. sevgiler..

12.06.2010 Cumartesi gecesi saat 04.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Boeing 737-400 tipi uçakla birlikte Tailwind Havayolları tarifeli seferler düzenleyebilmek için gerekli olan beşinci uçak şartını da yerine getirmiş oldu. Amerika’daki kontrollerini Tailwind Havayolları teknik ekibinden mühendis Eray Kurum ile teknisyenler Nejdet Yılmaz ve Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı TC-TLE tescilli uçak, Kaptan Pilotlar Muhsin Akgün ve Salim Gönüç tarafından getirildi.

Kadrosunu genişletiyor

Beşinci uçağını Türkiye’ye getirerek büyümeye devam eden Tailwind Havayolları kadrosunu da genişletiyor. İngilizce ve Almanca konuşabilen tecrübeli bayan kabin memurları arayan Tailwind Havayolları kuruluşundan bu yana bir sene içerisinde 212 kişiye istihdam sağlamış oldu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum ve Antalya gibi Türkiye’nin önde gelen turistik şehirlerinden seferler düzenleyen Tailwind Havayolları’nın rotaları arasında Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Hollanda, İtalya, İspanya, İsrail, İran, İsviçre ve Macaristan var.
 

TAILWIND 5'İNCİ UÇAĞINI DA GETİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
kimse birbirinin iyi olmasını istemiyor değil mi?tailwind de çalışmıyorum ama yapılan cahilce yorumlar nedense bana kıskanç ve hastalıklı gibi geliyor.herşeyden evvel,orada Salim GÖNÜÇ gibi bir duayen varsa;burada ahkam kesmeniz tek kelimeyle komik oluyor.. sizler önce kendinize bakın,aynalarla barışın..ve öğrenin kendinizle barışık olmayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akıllı şirketler eski,masrafsız ve zarara ugratmayan ucaklarla baslar ve kendine iyi bir yer edinice daha iyi ucaklarla yoluna devam eder.bu kadar basit :) Tailwinde basarılar dilerim,kazasız belasız,emniyetli uçuslar olsun.inşallah daha cok kişiy iş imkanı sağlasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılığın 1 numaralı cümlesidir "eski uçak yoktur , bakımsız uçak vardır" biraz bu yönden bakın lütfen hayırlı olsun tailwinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tailwind'in ilk dört uçağının yaş ortalaması 15,6 yıl. Son uçağının yaşını bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tailwind'e hayırlı olsunda ,5. uçağını alana kadar önce İngilizce bilen Güvenlik Müdürü alsınlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu getire getire kulustur ucak getirmis ucak 1993 ten beri alaska hava yollarinda hizmet vermis yahu bari dogru durust birsey ketirseler icim yanmaz neyse kolay gelsin guluyorum trukitye birzaman md cennetiydi suan b374 cenneti ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'nin en genç havayolu denmiş. En yaşlı filosuna sahip olduğu da söylenmeli. Şirket 1980lerin ISTAIR modeliyle faaliyet gösteriyor. Bu iş modeli günümüzde başarılı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle Tailwind i tebrik etmek lazım. Daha nice güzel gelişmelere inşallah. Uçaklar çok yaşlı değil, ve en önemlisi ise hepsi her türlü konfigürasyon olarak bire bir aynı. Bu sayede yedek parça alınması durumunda bütün uçaklarla uyumlu ki bu büyük bir avantaj (tek tip uçaklı firmalara bakınız). Başlangıçta maliyetler de göz önüne alındığında gayet mantıklı bir seçim bu uçaklar. Çok iyi ve sağlam bir teknik kadrosu var. Umalım ki kaliteleri hiç bir zaman düşmesin. İnternet sitesi bir dezavantaj ama o da zamanla düzelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
abi bunlar nereye uçuyorda bu kadar uçak getiriyor allahaşkına...aklanacak başka bişey kaldımı ki acaba.. ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sirketimize hayırlı olması kazasız belasız nice uçaklar diliyorum. umarım 737-800 ucagıda yonetim nezninde dusunulur. bu sekilde turk havacılıgına katkıda bulunan tum sirketlere basarılar.. bizler kolkola rekabet ediyoruz.. sevgiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000