16 Nisan 2018, Pazartesi 13:20:56

TAI'den önemli ortaklık

Türkiye'nin havacılık, uzay ve savunma sanayisine yönelik projelerinde kullanılacak haberleşme sistemlerinin üretimi için yerli kabiliyetlerin birleştirildiği bir ortaklık hayata geçirildi.
  • Tai arff ortakligi Turkiye'ye cag atlatir.
  • abd ingiltere rusya fransa avrupa çin ! az kaldı birkaç seneye kadar milli yolcu ve savaş uçaklarımız dünya piyasalarını alt üst edip bütün piyasayı ele geçirecek. sizin boying eyirbaslarınızı kimse almayacak kıskananlar çatır çatır çatlasın.korkunun ecele faydası yok!! uyuyan dev uyandı artık siz hala uyumaya devam edin.
  • Icerde ve dis mihraklarda kiskananlar olmasina ragmen Turkiye gelismeye devam ediyor.Bunlar sadece buz daginin gorulen guzu,bizim bilmedigimiz ne buyuk projeler,devasa uzay ustleri silahlar vardir
  • Tabi,tabi.
  • thy'ye fetocuları dolduran,ihaleleri onlara veren,yedikleri her haltı görmezden gelen ve adeta ödüllendirilir ya da sus payı verilir gibi tai'nin başına atanan zat ve hamdi hala nasıl serbestçe dolaşabiliyorlar? aynı şekilde 15 temmuz akşamı apar topar almanya'ya niye gittiğini hala açıklayamayan ilker efendi de öyle. bunları kim,nasıl,niye koruyor,bunu kim açıklayacak ? bu zatın gelmesiyle tai'ye bir anda doldurulanlar kimler? thy'den atılıp ya da soruşturmadan kaçmak için kendi istekleriyle ayrılıp oraya torpille geçenler kimler? tai'de yıllardır görev yapan bir sürü mühendis ve çalışanlar neden zorla istifa ettirildi ya da atıldı ? bu zatın getirdiklerine yer açılsın diye mi? yoksa iktidarın feto ile mücadele ediyoruz söylemi yalan mı yoksa bunlara güçleri mi yetmiyor ya da korktukları birşeyler mi var ?

Türkiye'nin havacılık, uzay ve savunma sanayisine yönelik projelerinde kullanılacak haberleşme sistemlerinin üretimi için yerli kabiliyetlerin birleştirildiği bir ortaklık hayata geçirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), yürüttüğü iddialı projelerdeki yerli çözümleri artırmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor.

Projelerde görev alacak insan kaynağının yetiştirilmesi için arayışlarını sürdüren TAI, bir yandan da Türkiye'de oluşturulan kabiliyetlerden faydalanmak için farklı iş birliği modellerine başvuruyor.

TAI, bu kapsamda, yürüttüğü projelerin kritik bileşenlerinden haberleşme sistemleri için stratejik bir ortaklığa gitti. TAI, MMT Holding AŞ bünyesinde yer alan ve uzun süredir birlikte çalıştığı bilişim şirketi CTech'e ortak oldu.

Bu ortaklıkla, ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak üzere havacılık, uzay sanayisi, savunma ve telekomünikasyon alanlarında müşterek çözümler geliştirilecek, üretim, modernizasyon, sistem entegrasyonu ve benzeri alanlarda faaliyet gösterilecek. Söz konusu ortaklıkla bugüne kadar geliştirilen çözümlerin nitelikleri artırılacak.

TAI'nin yürüttüğü insansız hava aracı (İHA), Milli Muharip Uçak ve uydu projelerinde bu ortaklıktan çıkacak çözümlerden yararlanılacak.

Geliştirme süreleri kısalacak, yerli ürünler artacak

CTech, savunma, güvenlik ve ilgili alanlarda yerli ürünler geliştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Türkiye'nin yurt dışından temin ettiği çeşitli ürün ve hizmetlere karşı özgün çözümler oluşturan CTech, güvenli uydu haberleşme sistemleriyle dikkati çekiyor. Şirket, bu alanda dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu frekans atlamalı uydu haberleşme modemini geliştirme başarısını gösterdi.

Şirket, Türkiye'nin ana platform üreticilerine yerli alt sistemler üretme stratejisiyle hareket ediyor. Bu strateji, şirketin özgün ürün sayısını artırırken, savunma, havacılık ve haberleşme sanayilerindeki yerlileştirme hedefine de katkı sağlıyor.

TAI ile yapılan ortaklık şirkete geliştirme, test ve ürünleştirme konularında önemli olanaklar sunacak. Böylece ürün geliştirme süreleri kısalacak, daha geniş test olanaklarından yararlanılacak, ürün çeşitliliği artırılacak.

Bu ortaklığın doğal sonuçlarından biri de TAI'nin platformlarındaki CTech ürünlerinin sayısının artması olarak ortaya çıkacak.

ANKA-S için uydu terminali geliştiriyor

Bugüne kadar ithal hava uydu terminallerini kullanan Türkiye, CTech tarafından geliştirilen hava uydu terminaliyle yerli olarak tasarlanan ve üretilen ilk ürüne kavuştu.

TAI ile ANKA-S'te kullanılabilecek uydu terminali üzerinde çalışan şirket, ilerleyen dönemde uydu kontrollü İHA'larda önemli bir yerlileştirmeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

TAI'den önemli ortaklık

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Seul ~ 6 yıl önce
Tai arff ortakligi Turkiye'ye cag atlatir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osmanlı ~ 6 yıl önce
abd ingiltere rusya fransa avrupa çin ! az kaldı birkaç seneye kadar milli yolcu ve savaş uçaklarımız dünya piyasalarını alt üst edip bütün piyasayı ele geçirecek. sizin boying eyirbaslarınızı kimse almayacak kıskananlar çatır çatır çatlasın.korkunun ecele faydası yok!! uyuyan dev uyandı artık siz hala uyumaya devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyuk Turkiye ~ 6 yıl önce
Icerde ve dis mihraklarda kiskananlar olmasina ragmen Turkiye gelismeye devam ediyor.Bunlar sadece buz daginin gorulen guzu,bizim bilmedigimiz ne buyuk projeler,devasa uzay ustleri silahlar vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 6 yıl önce
biraz az makarna ye,yandaş,seçim yaklaştıkça palavra haberler sallayan haber kanallarını izleme,oku,araştır,sor,sorgula,biat etme diyeceğim de sen ve senin gibilerde bunları anlayacak kafa var mı orası soru işareti işte...
troll ~ 6 yıl önce
gerçekten böyle düşünüyor-muş gibi yaparak ahmaklığını gösteriyorsun. zavallısın
biraz anayış ~ 6 yıl önce
arkadaşlar adam (belki biraz avam diliyle ve uçukluğa kaçarak da olsa) ülkemizin güçlü olması hususundaki ümitlerini belirtmiş.Birbirimize saldırmanın, birbirimizi hakaretlerle dışlamanın anlamı yok. Karşılıklı anlayış lütfen!!!
Dış Mihrak ~ 6 yıl önce
Bu dış mihraklar, orduları küçültüp, kibrit kutusunda ülkeye sokuyorlar. Birgün yeniden büyütüp ülkeyi işgal edecekler. Aman dikkat!
??? ~ 6 yıl önce
Tabi,tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tai ~ 6 yıl önce
thy'ye fetocuları dolduran,ihaleleri onlara veren,yedikleri her haltı görmezden gelen ve adeta ödüllendirilir ya da sus payı verilir gibi tai'nin başına atanan zat ve hamdi hala nasıl serbestçe dolaşabiliyorlar? aynı şekilde 15 temmuz akşamı apar topar almanya'ya niye gittiğini hala açıklayamayan ilker efendi de öyle. bunları kim,nasıl,niye koruyor,bunu kim açıklayacak ? bu zatın gelmesiyle tai'ye bir anda doldurulanlar kimler? thy'den atılıp ya da soruşturmadan kaçmak için kendi istekleriyle ayrılıp oraya torpille geçenler kimler? tai'de yıllardır görev yapan bir sürü mühendis ve çalışanlar neden zorla istifa ettirildi ya da atıldı ? bu zatın getirdiklerine yer açılsın diye mi? yoksa iktidarın feto ile mücadele ediyoruz söylemi yalan mı yoksa bunlara güçleri mi yetmiyor ya da korktukları birşeyler mi var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000