07 Mart 2018, Çarşamba 08:45:12

TAI'den eğitime destek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), ANKA’nın görev yeri olan Elazığ’da belirlenen 5 okula 50 adet bilgisayar ve 5 yazıcı ile eğitime olan desteğini sürdürdü.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), ANKA’nın görev yeri olan Elazığ’da belirlenen 5 okula 50 adet bilgisayar ve 5 yazıcı ile eğitime olan desteğini sürdürdü.

İlköğretim okulunda okuyan çocukları bilgisayarlarla buluşturarak genç nesillerin teknoloji ve bilişimle tanışması sağlandı. Belirlenen okullar arasında olan ve açılışın gerçekleştirildiği Avlağı Şehit Resul Kayaoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Yılmaz, "Çocuklar bilgisayarların taşındığını görünce bile çok heyecanlandılar. Taşımak istediler. Köy okulları imkanların kısıtlı olduğu yerlerdir. Bilgisayarların gelmesiyle çocuklar internette dünyayı keşfedecekler, dersleri ve konuları hakkında araştırma yapabilecekler. En önemlisi ise ufukları ve vizyonları artacak. Çocuklar bugüne kadar araştırmalarını yapabilecekleri bir yer arzuladılar. Hayallerinin gerçekleşmiş olmasını görmek hepimiz için çok önemli" dedi.

Bölge ve konum olarak önemli bir yere sahip olan Elazığ’da okulları gezerek gerekli desteğin tespitinde bulunan TAI yetkilileri Hankendi İlkokulu, Yünlüce İlkokulu, Alacakaya İlkokul, Avlağı Şehit Resul İlköğretim Okulu ve Şahsuvar İlköğretim Okuluna 10’ar adet olmak üzere toplam 50 bilgisayar ve 5 adet yazıcı ulaştırılmasını sağladı. Belirlenen okulların 15-20 köyden öğrencilerin eğitim gördüğü "taşıma yapılan" okullar olduğu aktarıldı

Çocukların yalnızca bilgisayar kullanabilmelerinin değil, aynı zamanda bilişim çağını da anlamaları gerektiğine vurgu yapan öğretmenleri, geleceği şekillendirecek çocuklara sağlanan destekten mutluluk duyduklarını belirtti. 





TAI'den eğitime destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000