29 Haziran 2018, Cuma 09:12:51

TAI yerli uçak için bir işbirliği daha yaptı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Technocast fabrikası ile Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
  • Alt sistemlerin yerlileştirilmesi için çalışanları tebrik ederim.
  • Boeing sesten 5 kat hızlı giden uçak yapacak biz de temel sayesinde 1 ay'a kalmaz şimdilik 10 kat hızlı gideni yapacağız. Jantlar hazır nasılsa, 250 tonluk motoru zaten yapmıştık. Kafamızı bozmasınlar, sabrımızı test etmesinler 6 ayda 20 kat gideni yapar dünyayı kendimize bir kere daha hayran bırakırız ona göre...
  • Bu ülkede 1980 lerde gazete küpürlerinde anıtkabir in bayrak direğinin ipini artık biz üretiyoruz diye atılan manşetler var.
  • Arkada jant var ne yerli uçağı abi
  • Jant yapmayı sizden öğrenecek değiliz. Yürüyen uçak yapıcaklar anlaşılan.. çılgın projelere devam.
  • mı bulamadınız başlayacak insan bi gövdeden başlar aerodinamik yapısını oluşturur sadece oyalama
  • bu nasıl bi ofis la böyle, sanayi ortamı gibi jantlar falan
  • Yeni Nesil Janti Uçqklarrr
  • Modifiyeli uçak yapılacak herhalde. Jantlar fiyakaymış. Aman diyim spoiler a dikkat...
  • Abi bize de gelin, Ostim'de Kısmet Eksoz. Çayımızı için size eksoz yapalım. Her modeli yaparız F16, F35, TFX ne varsa artık.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Technocast fabrikası ile Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Bülent Eker, toplantıda yerli ve milli yolcu uçak jantı konusunda yapılabilecek ve geliştirilecek projelerden bahsedileceğini kaydederek toplantının basına kapalı şekilde gerçekleşeceğini ifade etti.

Eker’in ardından söz alan Technocast Genel Müdürü Necat Öney ise, üniversite-sanayi iş birliğinin çok güzel bir örneğinin yapıldığını söyledi Öney, "Yolcu uçağı jantı ile başladığımız bu projeyi Türk savunma sanayisinde de katkıda bulunmak istiyoruz. Talep bizim tarafımızdan geldi. Burada bize ilgi gösteren yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise "Çalışmalarımızı gözden geçireceğiz. Yolcu uçağı jantı ile ilgili daha önce bir ziyaretimiz olmuştu. Bugün de genel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Technocast Genel Müdürü Necat Öney, Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Bülent Eker, Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş yetkilisi Serkan Yalız katıldı. 

TAI yerli uçak için bir işbirliği daha yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Mkemal ~ 6 yıl önce
Alt sistemlerin yerlileştirilmesi için çalışanları tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taiiiiii ~ 6 yıl önce
Boeing sesten 5 kat hızlı giden uçak yapacak biz de temel sayesinde 1 ay'a kalmaz şimdilik 10 kat hızlı gideni yapacağız. Jantlar hazır nasılsa, 250 tonluk motoru zaten yapmıştık. Kafamızı bozmasınlar, sabrımızı test etmesinler 6 ayda 20 kat gideni yapar dünyayı kendimize bir kere daha hayran bırakırız ona göre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
250 ton motor ~ 6 yıl önce
kabinci abeeey
Vatandas ~ 6 yıl önce
Bu ülkede 1980 lerde gazete küpürlerinde anıtkabir in bayrak direğinin ipini artık biz üretiyoruz diye atılan manşetler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş'a ~ 6 yıl önce
Bırak 1980 leri bu ülkede hala havalimanında alman malı kablo, elektronik aksamlar vs kullanılıyor, yerli balon bile yapamıyoruz, en basit teknolojik ürünler hep ithal. İthalat rekorları kırılıyor. Yani değişen çok şey yok...
Ben ~ 6 yıl önce
Atma vatandaş, seksenlerde bütün dünyaya beyaz eşya satıyorduk. İp konusunu iyi sallamışın. Karne ile ekmek geyiğine de girecek misin
Jant ~ 6 yıl önce
Arkada jant var ne yerli uçağı abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyy almanya ~ 6 yıl önce
Jant yapmayı sizden öğrenecek değiliz. Yürüyen uçak yapıcaklar anlaşılan.. çılgın projelere devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başka parça ~ 6 yıl önce
mı bulamadınız başlayacak insan bi gövdeden başlar aerodinamik yapısını oluşturur sadece oyalama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanayi dükkanı ~ 6 yıl önce
bu nasıl bi ofis la böyle, sanayi ortamı gibi jantlar falan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Janti Yeni Nesil Uçak ~ 6 yıl önce
Yeni Nesil Janti Uçqklarrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MC Uçak Stayla ~ 6 yıl önce
Modifiyeli uçak yapılacak herhalde. Jantlar fiyakaymış. Aman diyim spoiler a dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksozcu ~ 6 yıl önce
Abi bize de gelin, Ostim'de Kısmet Eksoz. Çayımızı için size eksoz yapalım. Her modeli yaparız F16, F35, TFX ne varsa artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezik ~ 6 yıl önce
Maalesef eziksiniz ! Kendine güven sıfır. Senden bi halt olmaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000