29 Ocak 2017, Pazar 10:14:35

TAI ve BAE Systems Milli Muharip Uçağı'nda birlikte çalışacak

Türkiye ve İngiltere arasında Milli Muharip Uçak Projesi ile 2017 Havacılık Güvenliği İşbirliği Programı çerçevesinde iki anlaşma imzalandı
  • Bunlar her şeyi yerli üretiyor. Yerli olmyan birtane halk zaten. Helikopter dediler italya agusto firması çıktı. Araba dediler cadillac çıktı. Uçak yapıyorız yerli hatta milli pilot bile yerli dediler ingiliz Bae yle anlaştılar ne dedilerse yaptılar. Bu ülkeye daha ne yapacaklar.
  • Siz akp karşıtları milliliğin ne olduğunu bilmeyen batı hayranları, Temel Kotil İTÜ uçak mühendisliğini 1. Derecede bitirmiş biridir. 48 uçaklık THY filosunu 6 misli büyüterek 300+ uçaklık filoya çıkarmış 6 yıldan beri Avrupa'nın 1.si yapan başarılı bir genel müdürdür.
  • temel bey bence imzaya değil borç batağındaki thy den nasıl kurtulduğu için güşüyor:)
  • Milli Ucak. Bu fotograflardaki ay-yildiz haric hic kimse milli degil. Bademler dahil. Bu olay takunyalilarin algi operasyonu. Ucagi Bae ile yapacaklar. Muhtemelen Saabin advance stealth modeli olacak. Motorda bir ihtimal RR. Burada onemli olan durust olmaktir. Ortakliklarla ucak yapmak normaldir. Normal olmayan milli diye yaygara yapmaktir. Turkiye Cumhuriyeti 100% kendi ucagini yapma sansini 1945 ten sonra kacirdi.
  • Yazılımını gps'ini vs. biz yapalım allah rızası için. En önemlisi bunlar. GPS'e alternatif bir konumlama sistemi lazım hatta.
  • daki havanat bahçesi müdürü ve eski fetöcüler eşlik edecekler...
  • türkiye bugünkü eğitim ve teknoloji düzeyiyle milli uçak falan YA PA MAZ. anca seçim zamanı propaganda yapar, siz de inanırsınız. milli tank dediler içi boş motoru yok. milli dedikleri tek çalışan alet ATAK, onu da zaten hazır italya'dan satın aldılar. girin en iyi mühendislik fakültelerinde bile okuyanların yarısı dersten sonra batak atar. öbür yarısı da zaten meydanı bize bırakmayan yabancı şirketlerde çalışıp kendini kurtarır, parasına bakar. siz de sevinirsiniz ihihihih uçak yaptık. aynen hem de en güzelini yaptık.
  • Bu işde gene bir kotil gözü var
  • Temel beyin resmini gören sallamış. Yazmış çizmiş. Proje nedir ne işe yarar bilen yok. Boş adamlar boş kafalar. Arap'la yapılsa sallarsınız, know how Batı'da. Bilemediğini bilenden alacaksın kural bu. Hayırlı olsun.
  • milli derken karaköy'demi üretilecek:)

Türkiye ile İngiltere arasında Milli Muharip Uçak Projesi ile 2017 Havacılık Güvenliği İşbirliği Programı çerçevesinde iki iş birliği anlaşması imzalandı.

Başbakan Binali Yıldırım ile İngiltere Başbakanı Theresa May, Çankaya Köşkü'nde düzenledikleri ortak basın toplantısı öncesi iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katıldı.

Törende, ilk olarak Milli Muharip Uçak Projesi'ni (TF-X) geliştirmeye yönelik Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ile İngiliz savunma devi BAE Systems arasında sözleşme imzalandı.

Anlaşmaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI-TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil ile BAE Systems Ceo'su Ian Graham King imza attı.

Daha sonra İngiltere ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki 2017 Havacılık Güvenliği İşbirliği Programı anlaşması, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore tarafından imzalandı.



TAI ve BAE Systems Milli Muharip Uçağı'nda birlikte çalışacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

UyuuuuTürkiyem ~ 7 yıl önce
Bunlar her şeyi yerli üretiyor. Yerli olmyan birtane halk zaten. Helikopter dediler italya agusto firması çıktı. Araba dediler cadillac çıktı. Uçak yapıyorız yerli hatta milli pilot bile yerli dediler ingiliz Bae yle anlaştılar ne dedilerse yaptılar. Bu ülkeye daha ne yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanlı ~ 7 yıl önce
Osmanlı ekonomi ve teknoloji geliştirmede biraz geri kaldı bundan dolayı gücünü kaybetti.sırtından vuranları ingilizlerin oyununa gelenlerde başka bir etken...şimdi ekonomi öğrenildi...teknoloji atakları yapılıyo eksikler gideriliyo..%100 olmasada lisansı bize ait üretimler,sahibi biziz zaman içinde yaptıkça sattıkça %100 e tamamlanır .kimse karışamaz istediğin parçayı ekler istediğini çıkarırsın...istediğin sayıda üretir istediğin yerde kullanırsın önemli olan bu.ithalata vereceğin paranın büyük kısmı şimdi içerde kalıyo arge kaynağı oluşuyo sonuç kaçınılmaz, tam bağımsızlık...dışa bağımlılıktan rahat karar alamayan ,hain ilan edilip duran yöneticilerde kurtulur artık .bizim bizden başka dostumuz yok,600 sene koruduğun araplar gitti batıyla anlaştı petrollerini batı işletiyo aldıkları parayıda batı menşeli silaha yatırıyolar.iyi tezgah kurmuşlar..batı kendi arasında savaşmayı bırakmış problemlerini masada çözmeyi öğrenmişler,sadece çıkarları doğrultusunda ,başka devletleri savaştırıp silah satıp para kazanmak vs.ortadoğuda tutturmuş bi ideoloji sarmalı yok şiisin yok sünnisin yok yezidisin yok bilmemnesin.birbiriyle savaşıp batıyı zengin ediolar.o zenginlikte herzaman batıyı daha fazla teknoloji sahibi yapıyo...bizimde birbirimizle itişip kakışmayı bırakıp biraz bardağın dolu tarafını görüp emek verenlerin arkasında durup elde edilen kazanımlara sahip çıkıp eksikleri giderip biran önce tam bağımsız olmak lazım bize ne ortadoğudan ne batıdan fayda yok .ama şöyle bi durum var batıda doğuda bize gebe ,enerji koridorunun ortasındayız,ipek demiryolu,3ncü hava alanı stratejik
Ne iş? ~ 7 yıl önce
Maket mi bu, istediğin parçayı ekliyorsun. Komik olma.
Temel Kotil ~ 7 yıl önce
Siz akp karşıtları milliliğin ne olduğunu bilmeyen batı hayranları, Temel Kotil İTÜ uçak mühendisliğini 1. Derecede bitirmiş biridir. 48 uçaklık THY filosunu 6 misli büyüterek 300+ uçaklık filoya çıkarmış 6 yıldan beri Avrupa'nın 1.si yapan başarılı bir genel müdürdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gülüyor ~ 7 yıl önce
temel bey bence imzaya değil borç batağındaki thy den nasıl kurtulduğu için güşüyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAMisafir ~ 7 yıl önce
Milli Ucak. Bu fotograflardaki ay-yildiz haric hic kimse milli degil. Bademler dahil. Bu olay takunyalilarin algi operasyonu. Ucagi Bae ile yapacaklar. Muhtemelen Saabin advance stealth modeli olacak. Motorda bir ihtimal RR. Burada onemli olan durust olmaktir. Ortakliklarla ucak yapmak normaldir. Normal olmayan milli diye yaygara yapmaktir. Turkiye Cumhuriyeti 100% kendi ucagini yapma sansini 1945 ten sonra kacirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bb ~ 7 yıl önce
Adamlar bize satsa satsa eski gloster meteor teknolojisini ancak satar. Üretim falan yaptirmazlar. Düşük seviye bir adet jet satarsa 1 senelik domates, kavun, karpuz ihtiyacını karşılar. Biz de zil takar oynarız.
Galip ~ 7 yıl önce
İngilizler son sistem savaş uçağı teknolojisini,bizim mühendislere öğreteceğine inanmıyorum.Eski teknolojiyi ,yeni diye verip,önümüzü kesmek istiyorlar.
eeegooo ~ 7 yıl önce
Yazılımını gps'ini vs. biz yapalım allah rızası için. En önemlisi bunlar. GPS'e alternatif bir konumlama sistemi lazım hatta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
yazılım milli olsun tamam da donanım lazım o nasıl olacak. %100 yerli bir projede neredeyse tüm parçaları dışardan almıştık çünkü yerli üretim parçalar birkaç kullanımdan sonra bozuluyordu. hassas bir sensör türkiyede üretilmediği için aylarca bekledik almanyadan gelmesini. nerede kullanacağımızı anladıkları için satmak istemediler. piyasadaki en hassas sensör onlarınkiydi mecburen bekledik. yani diyorumki şu yazılımı bizim olsun ezberini bırakalım artık. tek sorunumuz bu değil.
tübitak ~ 7 yıl önce
daki havanat bahçesi müdürü ve eski fetöcüler eşlik edecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkiyem ~ 7 yıl önce
türkiye bugünkü eğitim ve teknoloji düzeyiyle milli uçak falan YA PA MAZ. anca seçim zamanı propaganda yapar, siz de inanırsınız. milli tank dediler içi boş motoru yok. milli dedikleri tek çalışan alet ATAK, onu da zaten hazır italya'dan satın aldılar. girin en iyi mühendislik fakültelerinde bile okuyanların yarısı dersten sonra batak atar. öbür yarısı da zaten meydanı bize bırakmayan yabancı şirketlerde çalışıp kendini kurtarır, parasına bakar. siz de sevinirsiniz ihihihih uçak yaptık. aynen hem de en güzelini yaptık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kotil reyiz ~ 7 yıl önce
Bu işde gene bir kotil gözü var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş laflara cevap ~ 7 yıl önce
Temel beyin resmini gören sallamış. Yazmış çizmiş. Proje nedir ne işe yarar bilen yok. Boş adamlar boş kafalar. Arap'la yapılsa sallarsınız, know how Batı'da. Bilemediğini bilenden alacaksın kural bu. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl? ~ 7 yıl önce
milli derken karaköy'demi üretilecek:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mükemmel ~ 7 yıl önce
Takdire şayan bir yorum. Tebrikler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000