02 Eylül 2015, Çarşamba 08:20:35

TAI Polonya ile işbirliği yapacak

Şirket, Polonya'da faaliyet gösteren firmalarla Polonya Hava Kuvvetlerinin Taarruz Helikopteri Tedarik Programı kapsamında gerçekleştirilecek işbirliği için mutabakat muhtırası imzaladı
  • Hiçbirşey yapmayıp oturalımmı?
  • TAI yaptıgı islerde hep EASA onayli belgelerle adım atıyor. Yani ^Airworthness^ uçuşa elverişlilik belgeleri bulunuyor projelerinde. Bu da dışarıya satabilecegi ve ucurabilecegi anlamına geliyor. POA ve DOA araştıran ne olduklarını öğrenir.
  • Memorandum of Understanding in öz Türkçesi Mutabakat Muhtırası yada Mutabakat Zaptı demektir denyo
  • sizin gibiler bu ülke için yapılan iyi şeyleri hiçbir zaman hazmedemezsiniz. milgem nedir, altay nedir, mpt nedir bi araştır ama araştırmazsın çünkü bunların yapıldığını biliyorsun ancak kabullenemiyorsunuz AKP nasıl yapar bunları???? MİLGEM (Milli Gemi Pojesi, Pendik), LHD helikopter gemisi, ALTAY Ana Muharebe Tankı, ATAK helikopteri, MPT Milli Piyade Tüfeği, FIRTINA kundağı motorlu obüsler, GÖKTÜRK yerli uydumuz, duble yollar, köprüler, havalimanları, 2001 de 48 olan bugün 400e ulaşan THY filosu ve diğer operatörlerin yükselen başarıları bunları bilir ama kabullenemezsiniz. Siz görmek istemesiniz de çalışanlar çalışıyor durmak yok yola devam..
  • Uçak yapılmaya yapılır onda sıkıntı yok. Türkiyeden başka kim alacak uçak diğer ülkelerde uçuşa elverişli olarak kabul edilecekmi. Eğer dış piyasası olmazsa bütün emek boşa gider. Bir savaş uçağı yapılsa helikopter yapılsa dışarıdan almasak.
  • Neyin şeyini imzaladınız? Mukattak zurtunası ne demek? Öz Türkçe bir kelime kullanın da halk anlasın.
  • Helkopter yaptigimiz gibi ucakta yapacagiz siz dalganizi gecin

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Polonya Hava Kuvvetlerinin Taarruz Helikopteri Tedarik Programı kapsamında Polonya firmalarıyla işbirliği yapacak. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, T129 ATAK Taaruz ve Taktik Keşif Helikopteri'nin üreticisi TUSAŞ ile Polonya'da faaliyet gösteren WCBKT, WZL1, ITWL ve MESKO firmaları arasında Polonya Hava Kuvvetleri'nin Taarruz Helikopteri Tedarik Programı (KRUK) kapsamında gerçekleştirilecek işbirliği amacıyla Kielce'de düzenlenen MSPO Fuarı'nda mutabakat muhtırası imzalandı.

TUSAŞ standında gerçekleştirilen imza törenine, Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, iki ülkeden üst düzey yetkililer, savunma ve havacılık sanayinden firma temsilcileri katıldı.

T129 ATAK Helikopteri, Polonya Tanıtım Turu kapsamında Polonya semalarındaki ilk buluşmasını 22-23 Ağustos'ta Radom Havacılık Fuarı'nda gerçekleştirmişti. Daha sonra 28 Ağustos'ta Varşova - Babice Havaalanı'nda Polonyalı yetkililer ve basına özel uçuş gösterisi icra edilmişti. 

SSM Milli Katılımı koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen MSPO Fuarı'nda helikopter statik alanda 4 Eylüle kadar sergilenecek. Ziyaretçiler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden TUSAŞ'ın standında T129 ATAK helikopterini daha yakından inceleme fırsatı bulacak. 

TAI Polonya ile işbirliği yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Yorum ~ 9 yıl önce
Hiçbirşey yapmayıp oturalımmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
TAI yaptıgı islerde hep EASA onayli belgelerle adım atıyor. Yani ^Airworthness^ uçuşa elverişlilik belgeleri bulunuyor projelerinde. Bu da dışarıya satabilecegi ve ucurabilecegi anlamına geliyor. POA ve DOA araştıran ne olduklarını öğrenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öz türkçe ~ 9 yıl önce
Memorandum of Understanding in öz Türkçesi Mutabakat Muhtırası yada Mutabakat Zaptı demektir denyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dalgacıya ~ 9 yıl önce
sizin gibiler bu ülke için yapılan iyi şeyleri hiçbir zaman hazmedemezsiniz. milgem nedir, altay nedir, mpt nedir bi araştır ama araştırmazsın çünkü bunların yapıldığını biliyorsun ancak kabullenemiyorsunuz AKP nasıl yapar bunları???? MİLGEM (Milli Gemi Pojesi, Pendik), LHD helikopter gemisi, ALTAY Ana Muharebe Tankı, ATAK helikopteri, MPT Milli Piyade Tüfeği, FIRTINA kundağı motorlu obüsler, GÖKTÜRK yerli uydumuz, duble yollar, köprüler, havalimanları, 2001 de 48 olan bugün 400e ulaşan THY filosu ve diğer operatörlerin yükselen başarıları bunları bilir ama kabullenemezsiniz. Siz görmek istemesiniz de çalışanlar çalışıyor durmak yok yola devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At gözlüklü ~ 9 yıl önce
Evet kardeş, çıkart şu at gözlüklerini de gerçekleri biraz gör. İstenirse her şey yapılır, sözüm yok. Ama milli diye de elin italyanının yaptığı helikopteri bilenlere bari satmaya çalışma. Güzel şeyler yapılıyor, yapılmalı da. Ama duble yollar, köprüler, havalimanları ihtiyaçtan ziyade yandaşları zengin olsun diye yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Umarım sende bunu anlayacak kapasite vardır, yandaş değilsindir ve iyiyle kötüyü az çok ayırt edebiliyorsundur. Siz görmek istemeseniz de çalanlar aynen çalmaya devam ediyor, siz de çalıyorlar ama çalışıyorlar da demeye devam ediyorsunuz. Ne de olsa en iyi çalan sizin çaçanınız. Ama çalanlar her hangi bir müzik aletini çalımıyorlar. Senin, benim kısacası bizim hakkımızı çalıyorlar. Anladın mı? Ha sen de o çalanlardan biriysen her çalana olduğu gibi sana da haram zıkkım olsun :-)
urfair ~ 9 yıl önce
tuturmuşlar bi yalan gidiyolar neymiş çalma çırpma ula arkadaş çalma çırpma olsa idi bu projelerin % 10 bile yapılmazdı arkadaş dogru söylemiş AT GÖZLÜGÜ işte siz o gözlükle baktıgınız için bu milileştirilmiş projelerin hiç birini kabul etmezsiniz size gül deriz siz agla sanırsınız ya yinede ne demişler at denize balık bilmese halik bilir yani ALLAH için kim benim vatanıma bir çivi dahi çakmışsa allah ondan razı olsun
yapılır ~ 9 yıl önce
Uçak yapılmaya yapılır onda sıkıntı yok. Türkiyeden başka kim alacak uçak diğer ülkelerde uçuşa elverişli olarak kabul edilecekmi. Eğer dış piyasası olmazsa bütün emek boşa gider. Bir savaş uçağı yapılsa helikopter yapılsa dışarıdan almasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imza ~ 9 yıl önce
Neyin şeyini imzaladınız? Mukattak zurtunası ne demek? Öz Türkçe bir kelime kullanın da halk anlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tai ~ 9 yıl önce
Helkopter yaptigimiz gibi ucakta yapacagiz siz dalganizi gecin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 9 yıl önce
salla dur bende dün evde hızlı tren yaptım:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000