02 Ekim 2017, Pazartesi 09:40:07

TAI o ihaleyi kazandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI/TUSAŞ) Airbus S.A.S'ın tek koridorlu uçağı A320Neo’nun Pratt and Whitney (PW) motor kabuğu tasarım ve üretim ihalesini kazandı.
  • İyi çok güzel havacılık büyüsün Alp Havacılık skorsky helikopterinin parçalarının Eskişehirde üretsin. TAI gitsin Airbus'ın parçalarını kendi tesislerinde üretsin. Devlet, Sanayi Bakanlığı, SSM, ASO'da Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'den bahsetsin oraya yatırım yapmaya çalışsın. Kardeşim bir karar verinin OSB mi yoksa parça başı iş mi? Yalan dolanlar ile işler yürümez.
  • tebrikler. bu işler öyle kolay değil. o kabuk dediğiniz yapıyı dizayn ve imalat etmek bir çok mühendisliğin bir araya gelmesi ile oluyor.mekanik, ısıl, akışkan,gerilim,malzeme,analiz bütün bunlarda çok iyi olmanız lazım. mühendislikten anlamayanlar tek bildikleri yapılanı küçümsemek.kafanız o kadar çalışmıyor bari boşuna konuşmayın
  • Havacılık uçak bileti satmaktır, havacılık sanayisidir, havadan kargo taşımaktır, havacılık eğitimi vermektir, pilot ihraç etmektir. Havalimanı inşaatı yapmaktır, havalimanı işletmektir. Bu alanlarda dünyada çok paralar kazanabilir bu ülke. Hiçbir çabayı gereksiz görmeyin. Uçak dediğiniz şey zaten basit bir gövde, kanat, kuyruk, motor ve aviyoniktir.
  • Tebrikler TAI
  • Haçen bu motor kabuğu dediğiniz ne ola ki
  • yaa şu tai birğünde dogru düzgün bir ihale alsa yaa...ya montaj yapar ya kanat ucu falan filan...maksat çark döndün kapıya kilit vurmayalım...kaçırdıgı mühendisler ne olacak? hala yerli helikopter ile uçağı bekliyoruz ama buda bilboardlarda kaldı hellam
  • Bize ancak çar çöp ürettirirler zaten...
  • Ya çok afedersiniz bu basın bülteni mi yoksa haberi siz mi derlediniz? Dümen ne kabuk ne? İnsan içinde söylemeyin gülerler böyle bi' terminoloji yok jargon yok.
  • vitamin kabuğundadır
  • Saka gibi motor kabugu denilen motorun kaportasi yani bunu yapmaya sevinmek bile ayip adamlar bizi asagilamak icin bunu verdiler ancak bunu yaparsiniz diye biz de buna seviniyoruz yersen...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI/TUSAŞ) Airbus S.A.S'ın tek koridorlu uçağı A320Neo’nun Pratt and Whitney (PW) motor kabuğu tasarım ve üretim ihalesini kazandı.

TAI'den yapılan açıklamaya göre, TAI, Alman- Fransız ortaklığı olan Airbus'un iki motor seçeneğine sahip olan A320Neo’ların PW P1100G-JM jet motorlu uçakları için motor kabuğunu tasarlayacak. TAI, platform ömrü boyunca ve tek kaynak olarak üretime devam edecek.

TAI'nin tasarlayıp, üreteceği PW motor kabuğu, uçak motorlarını dış etkenlerden koruyacak, motor üzerindeki hava direncini azaltacak ve uçağın aerodinamik veriminin artırılmasını sağlayacak.

Açıklamada ayrıca, TAI'nın Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiği belirtilerek, bugüne kadar Kahramankazan’daki tesislerinde, Airbus A350 XWB kanatçıklarının tasarım ve üretimine, Airbus A330 dümenleri ile Airbus A320 uçaklarının 18 ve 19 numaralı arka panellerinin ve arka gövdelerinin üretimine başarıyla devam ettiği ifade edildi.

TAI o ihaleyi kazandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

HAB OSB ~ 6 yıl önce
İyi çok güzel havacılık büyüsün Alp Havacılık skorsky helikopterinin parçalarının Eskişehirde üretsin. TAI gitsin Airbus'ın parçalarını kendi tesislerinde üretsin. Devlet, Sanayi Bakanlığı, SSM, ASO'da Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'den bahsetsin oraya yatırım yapmaya çalışsın. Kardeşim bir karar verinin OSB mi yoksa parça başı iş mi? Yalan dolanlar ile işler yürümez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendislik ~ 6 yıl önce
tebrikler. bu işler öyle kolay değil. o kabuk dediğiniz yapıyı dizayn ve imalat etmek bir çok mühendisliğin bir araya gelmesi ile oluyor.mekanik, ısıl, akışkan,gerilim,malzeme,analiz bütün bunlarda çok iyi olmanız lazım. mühendislikten anlamayanlar tek bildikleri yapılanı küçümsemek.kafanız o kadar çalışmıyor bari boşuna konuşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık nedir? ~ 6 yıl önce
Havacılık uçak bileti satmaktır, havacılık sanayisidir, havadan kargo taşımaktır, havacılık eğitimi vermektir, pilot ihraç etmektir. Havalimanı inşaatı yapmaktır, havalimanı işletmektir. Bu alanlarda dünyada çok paralar kazanabilir bu ülke. Hiçbir çabayı gereksiz görmeyin. Uçak dediğiniz şey zaten basit bir gövde, kanat, kuyruk, motor ve aviyoniktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Sanayi ~ 6 yıl önce
Tebrikler TAI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
Müthiş başarı.1980 den beri bilgi birikimi var tabi.
Onekidir ~ 6 yıl önce
Haçen bu motor kabuğu dediğiniz ne ola ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sünnetsiz ~ 6 yıl önce
Kabuklu işte
Ne ki? ~ 6 yıl önce
Kabuksuzun kabuklusu işte ya
kznfs ~ 6 yıl önce
yaa şu tai birğünde dogru düzgün bir ihale alsa yaa...ya montaj yapar ya kanat ucu falan filan...maksat çark döndün kapıya kilit vurmayalım...kaçırdıgı mühendisler ne olacak? hala yerli helikopter ile uçağı bekliyoruz ama buda bilboardlarda kaldı hellam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Bize ancak çar çöp ürettirirler zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor kabuğu derken ~ 6 yıl önce
Ya çok afedersiniz bu basın bülteni mi yoksa haberi siz mi derlediniz? Dümen ne kabuk ne? İnsan içinde söylemeyin gülerler böyle bi' terminoloji yok jargon yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor kabuğu ~ 6 yıl önce
vitamin kabuğundadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herseyi bilen adam ~ 6 yıl önce
Saka gibi motor kabugu denilen motorun kaportasi yani bunu yapmaya sevinmek bile ayip adamlar bizi asagilamak icin bunu verdiler ancak bunu yaparsiniz diye biz de buna seviniyoruz yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000