05 Ocak 2017, Perşembe 09:12:19

TAI 19'uncu ATAK helikopterini böyle teslim etti

Milli taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK'ın 19'uncusu da düzenlenen törenle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.
  • Arkadaşlar bu siteye girmenizi ve bakmanızı isterim. Agusto Westland lütfen girin ve bakmanızı.
  • Bu eziklikle bizden zaten birşey çıkmaz. Herkes yeriyor, kimse çalışmıyor. Herkes önce kendine baksın.
  • Okadar yerli ki kaç yılda 19 montaj olmuş. 1980lerde F16 bile sayıca daha hızlı artmıştı. O da yerliydi, kesin bilgi. Savaşan Şahin zaten yabancı isim değil.
  • LHTEC üretimi T800'ün tüm teknoloji transferi yapıldı yerli helikopter motorumuz olarak TS1400 adıyla TEI tarafından üretilecek.
  • Bir helikopter geliştirebilirseniz o helikopterden binlerce üretebilirsiniz. O bir helikopteri geliştirmek için zamana ve akla ihtiyaç var. Daha doğrusu mühendis yetiştirecek okula. Odtü gibi tek bir üniversite bile yeter, sağlam bir eğitim öğretim olduktan sonra. Şimdi 19.ancak ilerde binlerce üretip gücümüze güç katabiliriz.
  • thy'na fetocuları dolduranların başında gelen ve hesap vermeden tüyen temel ve oğlu thy'na mal tedarik eden bir firmada çalışan kerameti kedninden menkul ismail efendiler ne de güzel poz vermişler !
  • Makineli topun besleme şeridi halen gövdenin dışındanmı ulaşıyor? Gövde içinde ve korumalı bir muhafazada içinden ilerlese daha iyi olmazmıydı acaba? Allah korusun, şeridin isabet alması halinde, çalışmasına mani olurmu? Kafamızda sorular..
  • Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin
  • Iyiye iyi kotuye kotu diyebilme erdemi herkese lazim. Atak helikopterlerinin uretimi gogsumuzu kabartiyor. Umarim her alanda basarilarimiz surer.
  • Helal, süper Allah utandırmasın.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 19'uncu ATAK helikopterini teslim etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katıldığı törene Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TAI Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

Bakan Işık, yaptığı açıklamada: "Milli taarruz helikopterimiz ATAK, ordumuza terörle mücadelede büyük güç katıyor. Tek bir terörist kalmayıncaya dek mücadelemiz sürecek" dedi.









TAI 19'uncu ATAK helikopterini böyle teslim etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Kafa yapısı ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar bu siteye girmenizi ve bakmanızı isterim. Agusto Westland lütfen girin ve bakmanızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif ~ 7 yıl önce
Bu eziklikle bizden zaten birşey çıkmaz. Herkes yeriyor, kimse çalışmıyor. Herkes önce kendine baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ~ 7 yıl önce
Okadar yerli ki kaç yılda 19 montaj olmuş. 1980lerde F16 bile sayıca daha hızlı artmıştı. O da yerliydi, kesin bilgi. Savaşan Şahin zaten yabancı isim değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Yazılım silah sistemleri tamamen yerli ,aynı zamanda motor sıkıntısını çözersek ihraç edecez,daha dün abd kapılarında ırak savaşından kalma 3 helikopteri almak için yatıp kalkıyorduk unutuldumu,f.16 tamamen montajdır uçuş kodkları bile daha yeni elimize geçti hadi yeniden yapsana ama motor işi çözülürse ataktan binlerce yapabilirsin,not israil merkeva tank motoru mtu alman atış kontrol sistemi abd ama israil malı diyoruz değil mi mal.
T800 ~ 7 yıl önce
LHTEC üretimi T800'ün tüm teknoloji transferi yapıldı yerli helikopter motorumuz olarak TS1400 adıyla TEI tarafından üretilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir helikopter ~ 7 yıl önce
Bir helikopter geliştirebilirseniz o helikopterden binlerce üretebilirsiniz. O bir helikopteri geliştirmek için zamana ve akla ihtiyaç var. Daha doğrusu mühendis yetiştirecek okula. Odtü gibi tek bir üniversite bile yeter, sağlam bir eğitim öğretim olduktan sonra. Şimdi 19.ancak ilerde binlerce üretip gücümüze güç katabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güç ? ~ 7 yıl önce
eğitim mahfoldu, kopya sınavlarla üniversite kazanıp kopya ve tehditle okul bitirenler kaç kere haber oldu. iktidarın bakanı bile bizden icat yapacak adam çıkmaz ara eleman çıkar demedi mi? hangi eğitimle,teknolojiye,bilime,ilime,arge'ye verilmeyen değer ve olmayan yatırımla bilim insanı yetiştireceğiz de gücümüze güç katacağız?
yazık ~ 7 yıl önce
thy'na fetocuları dolduranların başında gelen ve hesap vermeden tüyen temel ve oğlu thy'na mal tedarik eden bir firmada çalışan kerameti kedninden menkul ismail efendiler ne de güzel poz vermişler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Besleme ~ 7 yıl önce
Makineli topun besleme şeridi halen gövdenin dışındanmı ulaşıyor? Gövde içinde ve korumalı bir muhafazada içinden ilerlese daha iyi olmazmıydı acaba? Allah korusun, şeridin isabet alması halinde, çalışmasına mani olurmu? Kafamızda sorular..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Waterwalker ~ 7 yıl önce
Iyiye iyi kotuye kotu diyebilme erdemi herkese lazim. Atak helikopterlerinin uretimi gogsumuzu kabartiyor. Umarim her alanda basarilarimiz surer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Helal, süper Allah utandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000