15 Mayıs 2021, Cumartesi 11:41:07

Tahliye uçuşuna katılacak 70 kişi Covid-19'lu çıktı!

Avustralya'nın Hindistan'daki vatandaşlarını tahliye etmek için gerçekleştirdiği uçuşa rezervasyon yaptıranların yaklaşık yarısı Covid-19 pozitif ya da temaslı çıktı.

Avustralya hükümeti, Hindistan'daki korona virüsü salgını nedeniyle seyahatleri çift yönlü yasaklayıp tepki çekmesinin ardından ilk tahliye uçuşunu gerçekleştirdi. Ancak bu uçuşla Hindistan'dan ülkelerine dönmek için rezervasyon yaptıran Avustralya vatandaşlarının 70'inin temaslı ya da pozitif olduğu ortaya çıktı.

Avustralyalı yetkililer, Hindistan'daki vaka sayılarının yükselmesi üzerine bu ülkedeki vatandaşlarının da dönüşünü engelleyecek şekilde çift yönlü seyahat yasağı getirmişti. Geçtiğimiz ay alınan bu karar muhalefetteki siyasetçilerin yanı sıra hem Hindistan'da yaşayan Avustralyalıların hem de Avustralya'da yaşayan Hintlerin sert tepkisini çekmişti.

İKİ HAFTA KARANTİNADA KALACAKLAR

Yasağın kaldırılmasıyla, ilk uçuş dün yapıldı; Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den 80 kişiyi taşıyan bir uçak Avustralya'nın Darwin kentine indi. Ülkelerine dönen yolculardan iki negatif Covid-19 testi istenirken, rezervasyon yaptıran 70 kişinin kendilerinin pozitif çıkması ya da yakın temaslı olması nedeniyle uçağa alınmadığı açıklandı. Avustralya'ya dönebilen 80 kişi iki hafta boyunca karantinada kalacak.

Avustralya hükümetinin bu ay içinde iki uçuş daha yapması, haziran sonuna kadar yaklaşık 1000 kişinin ülkeye dönmesi bekleniyor. Hindistan'dan dönmek için Avustralya federal hükümetine başvuranların sayısı ise 9 bin.

Hindistan'daki salgın ise hız kesmiyor. Ülkedeki vaka sayılarının artış hızında bir miktar azalma görülse de günlük ölümler 4 bin eşiğinde. Ülkede son 24 saatte 326 bin 98 yeni vaka, 3 bin 890 ölüm raporlandı. Uzmanlar, vaka sayılarındaki kısmi azalmanın da test sayısının azalmasından kaynaklandığını söylüyor. (Duvar)

Tahliye uçuşuna katılacak 70 kişi Covid-19'lu çıktı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000