15 Ocak 2020, Çarşamba 17:00:14

T70 Helikopteri için ilk teslimat

Eskişehir Alp Havacılık Fabrikasında üretilen T-70 Dinamik Komponentleri ve İniş Takımlarının ilk teslim töreni, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi.
  • Bırakın bu işleri bizlere peryodik cetveldeki bütün maddelerle heykel yapın o zaman sizi takdir ederiz yoksa her yaptığınıza kulp buluruz.
  • Uçak, helikopter gibi onbinlerce yüksek teknoloji ürünü parça ve malzeme isteyen sistemlerin yatırım, eğitim, teknolojik birikim gerektirdiğini söyleyip de tüm bunların bugünden yarına olmayacağını, belirli projelerin gerçekleşmesine bağlı bir termin planı dahilinde mümkün olabileceğini değerlendiremeyen zihniyet ya kötü niyetlidir, ya da kıskançlık ve aşağılık duygusuna teslim olmuştur. Yerli ve milli projeler; ambargolara, kötü niyetli eleştirilere ve karalamalara rağmen her yıl büyük adımlarla gelişiyor.. bizler de gurur duyuyoruz... Kim yaparsa yapsın, sonuna kadar arkasında olmamız gereken projeleri karalayan zihniyeti kınıyorum.. Geçmişte araba fabrikasını, uçak fabrikasını kapatan zihniyetin devamı yine işbaşında... Bu kez izin vermeyeceğiz!! Herkes destek vermeli, herkes gurur duymalı.. Daha iyisi daha iyi nasıl yapılır, bilen varsa konuşup olumlu katkıda bulunmalı..
  • Temel Kotil buyuk adam, tk nin onsuz haline bakarsaniz anlarsiniz
  • Thy'ye fetocuları dolduran temel ve thy'de görev yaparken oğlu thy'ye mal satan şirkette thy kartviziti ile çalışan ismail nasıl hala bir kurumda yöneticilik yapabiliyor akıl almaz ama burası Türkiye maalesef. Ayrıca yerlilik oranı %63 ise yerli ve milli kavramı ne anlama geliyor? Bu ülkede helikopter gövdesinin yapıldığı ham madde üretilemiyor. Motorunu da yurtdışında arıyorlar. Bir şeyin patenti bize aitse,onları yapacak bilgisayar,parça,teknoloji, elektronik sistemlerinin, makinelerin de patenti bize aitse o zaman yerli ve milli olur başka türlü ordan burdan parça toplayıp birleştirmekle yerli ve milli olmuyor. Deyin ki bu işleri yerli ve milli yapacağız,ama zaman, para,yetişmiş insan lazım,eğitim kalitesinin artması gerek şimdilik dışardan destek alacaģız anlarız. Tutturmuşlar gündemi değiştirmek,yedikleri haltların konuşulmasını önlemek için koltuk sallanınca yerli ve milli diye bir yalan millet de çıkar ve şakşak için peşlerinden gidiyor. Madem bunları yapabilen ülkeydik niye iktidara ilk geldiklerinde bu işleri yapmadılar? Kerameti kendinden menkul temel o zaman bu işlerle uğraşsaydı thy'den şutlanmayı mı bekledi? Bu sefer de bunca sene ar ge yaptık o yüzden bekledik diye sallarlar nasılsa yiyen çok.
  • Lisansla üretilen s70 blackhawk helikopterinin tr icin adaptasyonu. Aynı zamanında ürettiğimiz F16 gibi. Keşke zamanında ona da t16 deseydik.

Eskişehir Alp Havacılık Fabrikasında üretilen T-70 Dinamik Komponentleri ve İniş Takımlarının ilk teslim töreni, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan İsmail Demir F-35 programında yaşanan kısıtlamalara değinerek, “İrili ufaklı ambargo kararlarının bu milletin azmini arttıracağını tüm dünyaya ilan etmek istiyorum” dedi.

Fabrikada, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende katılımcılara üretilen parçalarla ve çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Daha sonra imzaların atılması ile T-70 dinamik komponentleri ve iniş takımları resmen teslim edildi. Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türk Savunma Sanayii açısından projenin önemine değinirken F-35 projesinde olduğu gibi gelen bazı durdurmaların önlerini kesmeyeceğini aksine bu hamlelerin milletin azmini arttıracağını ifade etti.

“Yerlilik oranımız yüzde 63’e erişmiş bulunmaktadır”

Genel maksatlı helikopter programı kapsamında 109 adet üretim yapılmasını planlandığını ifade eden Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yerlilik oranının ise yüzde 63’e eriştiğini belirtti. Program hakkında bilgiler de veren Başkan Demir, “T-70 Genel Maksatlı Helikopter Programı kapsamında, 6 ayrı kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda, 2 farklı konfigürasyonda 109 adet Genel Maksatlı Helikopter üretilmesini planlıyoruz. Ancak bu 109 rakamı daha da artması için bazı çalışmalarımız var. Bu proje kapsamında Türk Savunma Sanayii’miz açısından önemli pek çok ilki yaşıyoruz. Bu projede uygulamakta olduğumuz politikalar neticesinde yerlilik oranımız yüzde 63’e erişmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda; kokpit, kabin, panel kısımları TUSAŞ tarafından, motor TEI tarafından, iniş takımı ve dişliler Alp Havacılık tarafından üretilmektedir” şeklinde konuştu.

“İrili ufaklı ambargo kararlarının bu milletin azmini arttıracağını tüm dünyaya ilan etmek istiyorum”

F-35 projesinde olduğu gibi gelen bazı kısıtlamalar ve durdurmaların asla milletin önünü kesemeyeceğini belirten Başkan Demir, “Ülkemize ilişkin uygulanan bazı kısıtlamalar F-35 projesinde olduğu gibi gelen bazı durdurmalar, asla bizim önümüzü kesmez ve bizi daha da hızlandırır. İrili ufaklı ambargo kararlarının hepsinin bu milletin azmini artıracağını, özellikle biz Savunma Sanayii çalışanlarının aşkını, şevkini, iradesini daha çok artıracağını tüm dünyaya ilan etmek istiyorum. F-35 programındaki üretim payımızın şimdilik durdurulması ki biz bu konuda üretime devam ettiğimizi, edeceğimizi, fırsat verilirse bu programda kalacağımızı sürekli söylüyoruz. Ancak burada elde edilen kabiliyetlerin de ileride savunma sanayiimize önemli katkılar yapacağını, umarım uçak projemizde ve havacılığın diğer alanlarında ve diğer savunma sanayii projelerinde yolumuzu açacağını belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ise, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye son 15 yıldır büyük atılımlar içerisinde. Özellikle Savunma Sanayii’nde baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Çünkü geçmişe baktığımızda savunma sanayiimizin geldiği noktayı açıkçası 25-30 yıl öncesi tarif etseler belki de inanmakta güçlük çekerdik” dedi.

Törene ayrıca Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in yanı sıra Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tümgeneral İsmail Günaydın, Hava İkmal Bakım Komutanlığı Fabrika Müdürü Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, USAŞ - Türk havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Temel Kotil, Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Organize Sanayi Odası Başkanı Celallettin Kesikbaş da katıldı.







T70 Helikopteri için ilk teslimat

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Statue ~ 4 yıl önce
Bırakın bu işleri bizlere peryodik cetveldeki bütün maddelerle heykel yapın o zaman sizi takdir ederiz yoksa her yaptığınıza kulp buluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugünden yarına.. ~ 4 yıl önce
Uçak, helikopter gibi onbinlerce yüksek teknoloji ürünü parça ve malzeme isteyen sistemlerin yatırım, eğitim, teknolojik birikim gerektirdiğini söyleyip de tüm bunların bugünden yarına olmayacağını, belirli projelerin gerçekleşmesine bağlı bir termin planı dahilinde mümkün olabileceğini değerlendiremeyen zihniyet ya kötü niyetlidir, ya da kıskançlık ve aşağılık duygusuna teslim olmuştur. Yerli ve milli projeler; ambargolara, kötü niyetli eleştirilere ve karalamalara rağmen her yıl büyük adımlarla gelişiyor.. bizler de gurur duyuyoruz... Kim yaparsa yapsın, sonuna kadar arkasında olmamız gereken projeleri karalayan zihniyeti kınıyorum.. Geçmişte araba fabrikasını, uçak fabrikasını kapatan zihniyetin devamı yine işbaşında... Bu kez izin vermeyeceğiz!! Herkes destek vermeli, herkes gurur duymalı.. Daha iyisi daha iyi nasıl yapılır, bilen varsa konuşup olumlu katkıda bulunmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyuk adam ~ 4 yıl önce
Temel Kotil buyuk adam, tk nin onsuz haline bakarsaniz anlarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T 70 ! ~ 4 yıl önce
Thy'ye fetocuları dolduran temel ve thy'de görev yaparken oğlu thy'ye mal satan şirkette thy kartviziti ile çalışan ismail nasıl hala bir kurumda yöneticilik yapabiliyor akıl almaz ama burası Türkiye maalesef. Ayrıca yerlilik oranı %63 ise yerli ve milli kavramı ne anlama geliyor? Bu ülkede helikopter gövdesinin yapıldığı ham madde üretilemiyor. Motorunu da yurtdışında arıyorlar. Bir şeyin patenti bize aitse,onları yapacak bilgisayar,parça,teknoloji, elektronik sistemlerinin, makinelerin de patenti bize aitse o zaman yerli ve milli olur başka türlü ordan burdan parça toplayıp birleştirmekle yerli ve milli olmuyor. Deyin ki bu işleri yerli ve milli yapacağız,ama zaman, para,yetişmiş insan lazım,eğitim kalitesinin artması gerek şimdilik dışardan destek alacaģız anlarız. Tutturmuşlar gündemi değiştirmek,yedikleri haltların konuşulmasını önlemek için koltuk sallanınca yerli ve milli diye bir yalan millet de çıkar ve şakşak için peşlerinden gidiyor. Madem bunları yapabilen ülkeydik niye iktidara ilk geldiklerinde bu işleri yapmadılar? Kerameti kendinden menkul temel o zaman bu işlerle uğraşsaydı thy'den şutlanmayı mı bekledi? Bu sefer de bunca sene ar ge yaptık o yüzden bekledik diye sallarlar nasılsa yiyen çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
budur ~ 4 yıl önce
imzamı atıyorum, kalemine sağlık. ağızlarından din iman eksik olmayana dikkat edeceksin asıl. Tilki ahlak dersi verirken gözünüz tavuklarda olacak.
S70 ~ 4 yıl önce
Lisansla üretilen s70 blackhawk helikopterinin tr icin adaptasyonu. Aynı zamanında ürettiğimiz F16 gibi. Keşke zamanında ona da t16 deseydik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000