26 Kasım 2019, Salı 09:47:53

T-70 helikopteri hangardan çıktı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen T-70 Genel Maksat Helikopteri, düzenlenen tören ile ilk kez hangardan çıkartıldı.
  • Bu tip şeylerden önce bize çok daha lazım ve elzem olan yerli ilaç,röntgen,mr cihazı gibi şeyleri yapmaya çalışsınlar. Daha en basit şeyleri patentli olarak yapamıyoruz neye elimizi atsak ithal, yerli helikopteri neyle nasıl yapalım? 17 yılda ithalat rekorları kırılıyor döviz yurtdışına gidiyor cahil ve şark kurnazı millet de yerli helikopter yapıyor diye ki o da masal, iktidarı övüyor. Bu millete herşey müstahak.
  • Siz bu hayatı yalan olanlara inanmaya devam edin. Koskoca ülke iktidar sayesinde ekonomik krizde ve borç batağında,kapı kapı dolaşıp borç istiyor bulamıyor,eğitim kalitesi diplerde,a4 kağıttan nohuta hemen herşey ithal ama yerli ve milli uçak,helikopter,gemi,motor,jet vs yapıyoruz. Yersen. Yapamayınca suçlanacaklar da belli inananacaklar da. Bu işler ondan bundan parça,teknoloji falan alarak,ortaklık yaparak başlamıyor öyle olmuyor. O yüzden bol keseden at yalanı,tribüne oyna gerisi kolay millet alışmış yalanla yaşamaya.
  • İnsan evladı önce emekliyor sonra yürüyor hayvanlar aleminde bu bir başarı değil onlar doğar doğmaz koşabiliyor yaniii
  • 80 yıldır nerdeydiniz beyler, yapsaydınız. Yapılanları da toprağa gömdünüz.Geç oldu ama istiyorsanız ve amacınız buysa şimdi de yapabilirsiniz. Bir çivi çakın yeter, çakanlara da engel olmayın veya yapılanlara laf çakmayın. Bu işler böyle başlar ve gelişir. Şu ideoloji gözlüklerinizi de çıkartın artık, dünyada bu işler bitti, soyu tükendi. Yazık oluyor yurdum insanına, bu gözlükler miyop yapıyor, sağlıklı değil. Bir de bu saatten sonra yapılanları da geçmişte yapılanlar gibi artık toprağa da gömemezsiniz, anında şipşak resimlerizi çekerler..enselerler. Millet cin olmuş, kaçırmaz. Boş verin boş lafları bir şey yapın yeter, sonrasımı, o da gelir.. Taş üstüne taş koyalım, laf üstüne laf değil, zor geliyorsa sadece seyredelim, keyfimize bakalım.. Birileri böyle başlar, sonrasında da mutlaka yapar.. üretenler bunu bilir. Şimdi sadece seyredin . Can sıkıntısına da iyi gelir.
  • Yerli yapım olsa TC olmaz mı? Bu da mı yalan ha bu da mı.
  • Bizim eko gibi t 170 üretmeyip hangardan çıkarmama törenide yapalım. Guzel oluyor hersey
  • arkadaşlar bizim ülke olarak yüksek teknoloji gerektiren ürünleri (uzay mekiği,uçak, helikopter, gemi vs) ...henüz sıfırdan tasarlayacak ve yapacak mühendisimiz yok... ama bu hiç bir zaman olmayacak anlamına gelir. şu an devletin amacı sıfırdan yapabilecek tecrübeyi edinmek. onun için ülkemizi karalamak yerine yarınlarımıza evlatlarımıza sahip çıkıp daha çok çalışmamız lazım.
  • Sonra hangara sokma töreni de yapın, dışarıda kalmasın. Yap ilk teslimini son kullanıcıya o zaman tören yaparsın. Takiyeden öleceksiniz bir gün.
  • Lisans altında üretim lafı makul ve yalan olmayan bir beyanata benziyor. Tebrikler ve başarılar. Elbette daha iyisi zamanla yapılır. Yüzde yüz yerli palavlarından ve milleti aptal yerine koymaktan vazgeçtiğiniz için ayrıca tebrikler.
  • Sikorsky baz alınarak helikopter yapıyoruz sonra adı yerli ve milli oluyor. Ayrıca ham madde,teknoloji,ekipman da yerli ve milli mi? Değil.O zaman niye yalan söylüyorsunuz?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen T-70 Genel Maksat Helikopteri, düzenlenen tören ile ilk kez hangardan çıkartıldı.

TUSAŞ ana yükleniciliğinde ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık firmalarının alt yükleniciliğinde, Sikorsky Aircraft firmasının S70i Helikopteri’nden yola çıkılarak geliştirilen T-70 Genel Maksat Helikopteri, bugün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen tören ile ilk kez üretiminin gerçekleştirildiği hangardan çıkartıldı.

T70 Genel Maksat Helikopteri Programı

Program kapsamında, TUSAŞ ana yükleniciliğinde ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık firmalarının alt yükleniciliğinde, Sikorsky Aircraft firmasının S70i Helikopteri’nden yola çıkılarak geliştirilen 109 adet T70 Genel Maksat Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kullanıcıya (Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü) teslim edilecektir.

Proje kapsamında, ana yüklenici TUSAŞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini; Aselsan, temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu ve Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini (IMAS); TEI, T700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecektir.

Türk Genel Maksat Helikopteri Programı ile ülkemizin genel maksat helikopter ihtiyacı karşılanmış olacak ve Türk endüstrisi, askeri ve sivil alanlarda yurtiçi ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol alacaktır.
 

T-70 Helikopteri Özellikleri

Azami Kalkış Ağırlığı9,979 kg22,000 lbs
Azami Kalkış Ağırlığı  (Harici Yük Dahil)10,659 kg23,500 lbs
Azami Harici Yük4,082 kg9,000 lbs
Kabin Genişliği2.14 m7.0 ft
Kabin Yüksekliği1.37 m4.5 ft
Kabin Alanı8.18 m288 ft2
Kabin Hacmi11.22 m3396 ft3

 

T-70 helikopteri hangardan çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

öncelik ~ 4 yıl önce
Bu tip şeylerden önce bize çok daha lazım ve elzem olan yerli ilaç,röntgen,mr cihazı gibi şeyleri yapmaya çalışsınlar. Daha en basit şeyleri patentli olarak yapamıyoruz neye elimizi atsak ithal, yerli helikopteri neyle nasıl yapalım? 17 yılda ithalat rekorları kırılıyor döviz yurtdışına gidiyor cahil ve şark kurnazı millet de yerli helikopter yapıyor diye ki o da masal, iktidarı övüyor. Bu millete herşey müstahak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cümlenize ~ 4 yıl önce
Siz bu hayatı yalan olanlara inanmaya devam edin. Koskoca ülke iktidar sayesinde ekonomik krizde ve borç batağında,kapı kapı dolaşıp borç istiyor bulamıyor,eğitim kalitesi diplerde,a4 kağıttan nohuta hemen herşey ithal ama yerli ve milli uçak,helikopter,gemi,motor,jet vs yapıyoruz. Yersen. Yapamayınca suçlanacaklar da belli inananacaklar da. Bu işler ondan bundan parça,teknoloji falan alarak,ortaklık yaparak başlamıyor öyle olmuyor. O yüzden bol keseden at yalanı,tribüne oyna gerisi kolay millet alışmış yalanla yaşamaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz Kurdu ~ 4 yıl önce
İnsan evladı önce emekliyor sonra yürüyor hayvanlar aleminde bu bir başarı değil onlar doğar doğmaz koşabiliyor yaniii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bendeniz ~ 4 yıl önce
80 yıldır nerdeydiniz beyler, yapsaydınız. Yapılanları da toprağa gömdünüz.Geç oldu ama istiyorsanız ve amacınız buysa şimdi de yapabilirsiniz. Bir çivi çakın yeter, çakanlara da engel olmayın veya yapılanlara laf çakmayın. Bu işler böyle başlar ve gelişir. Şu ideoloji gözlüklerinizi de çıkartın artık, dünyada bu işler bitti, soyu tükendi. Yazık oluyor yurdum insanına, bu gözlükler miyop yapıyor, sağlıklı değil. Bir de bu saatten sonra yapılanları da geçmişte yapılanlar gibi artık toprağa da gömemezsiniz, anında şipşak resimlerizi çekerler..enselerler. Millet cin olmuş, kaçırmaz. Boş verin boş lafları bir şey yapın yeter, sonrasımı, o da gelir.. Taş üstüne taş koyalım, laf üstüne laf değil, zor geliyorsa sadece seyredelim, keyfimize bakalım.. Birileri böyle başlar, sonrasında da mutlaka yapar.. üretenler bunu bilir. Şimdi sadece seyredin . Can sıkıntısına da iyi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bendeniz'e ~ 4 yıl önce
Şimdikiler yalandan,betondan,borçtan başka ne yaptı ? Sen boş konuşacağına millete yerli ve milli diye yalan söyleyenlere laf söyle. Enselerler diyorsun doğru birilerini tapelerde paraları sıfırlarken iyi enselediler...
Tescil neden SP? ~ 4 yıl önce
Yerli yapım olsa TC olmaz mı? Bu da mı yalan ha bu da mı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makaryos eko nerdesin...... ~ 4 yıl önce
Bizim eko gibi t 170 üretmeyip hangardan çıkarmama törenide yapalım. Guzel oluyor hersey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eko ~ 4 yıl önce
sizin bulamadıgınız krediyi adam londradan bulup geldi yarım kalan metro projelerini tekrar başlattı. kudurun ak troller...
makaryos'a ~ 4 yıl önce
Asıl makaryos, yunan 18 adamızı işgal edince ağzını açamayan iktidar ile ona destek veren çakma milliyetçilerdir...
Demir ~ 4 yıl önce
arkadaşlar bizim ülke olarak yüksek teknoloji gerektiren ürünleri (uzay mekiği,uçak, helikopter, gemi vs) ...henüz sıfırdan tasarlayacak ve yapacak mühendisimiz yok... ama bu hiç bir zaman olmayacak anlamına gelir. şu an devletin amacı sıfırdan yapabilecek tecrübeyi edinmek. onun için ülkemizi karalamak yerine yarınlarımıza evlatlarımıza sahip çıkıp daha çok çalışmamız lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demir'e ~ 4 yıl önce
kimse ülkeyi karalamıyor,milletin gözünün içine baka baka,koltuk bekaları için yalan söyleyenlere laf söylüyor.
yanlış anlama ~ 4 yıl önce
karalayan yok, sadece yüzde yüz yerli diye kakalamasınlar, bizi aptal yerine koymasınlar. Bunların hepsi sonuçta vergimizle alınıp veya yapılıp orduya gidiyor. Hepsi ülkenin malı olacak zaten.
yavaş ~ 4 yıl önce
Sonra hangara sokma töreni de yapın, dışarıda kalmasın. Yap ilk teslimini son kullanıcıya o zaman tören yaparsın. Takiyeden öleceksiniz bir gün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenan ~ 4 yıl önce
hangi milletin evladısın. neden batıyor sana. chp limisin hdplimi fetöcümü. nedir yani. siz yapsaydınız ya .okumuşsunuz siz . sözcü gazetesi okursunuz. koyun sürüsünün abd gavur götü yalamalığından vakti kalırsa çarkçı başı ile yaparsınız
kenan ~ 4 yıl önce
siz yapcaktınız saray engel oldu dimi. tabi canım kızkulesini metroyu yapan sizlerden kaçarmı. heykelleri iyi parlatın.
Mba usa ~ 4 yıl önce
Ben vardim, benide hukumetin kacirdi, amerikalida basti parayi geldim burada gelistiruyorum su anda
kenan trolüne ~ 4 yıl önce
işine gelmeyene feto cu diyen zat. sen yıllarca feto ile yiyip içip yaşayan, olimpiyat yapanlara arkasından göz yaşı dökenlere bak. kimin fetocu oldugunu gör...
kenan'a bir soru ~ 4 yıl önce
Rahibi kim serbest bıraktı ve sence bunu yapan abd'nin neresine ne yapmıştır? Millete yalama demeden önce yaladıklarına bak.
tebrikler ~ 4 yıl önce
Lisans altında üretim lafı makul ve yalan olmayan bir beyanata benziyor. Tebrikler ve başarılar. Elbette daha iyisi zamanla yapılır. Yüzde yüz yerli palavlarından ve milleti aptal yerine koymaktan vazgeçtiğiniz için ayrıca tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 4 yıl önce
Sikorsky baz alınarak helikopter yapıyoruz sonra adı yerli ve milli oluyor. Ayrıca ham madde,teknoloji,ekipman da yerli ve milli mi? Değil.O zaman niye yalan söylüyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenan ~ 4 yıl önce
yapılanları damı görmüyorsunuz. neyse kumpaslardan vakit bulursanız kılıçdaroğlu ile beraber abd den alırsınız. yapmaya ne gerek var dimi. göt yalamak varken
kenan ~ 4 yıl önce
f 16 larda özal zamanında böyle yapıldı. buda bize bilmediğimiz alanlarda yetenek kazandırdı. elinizden tutan yoktu. cumhuriyetin kurucuları olarak siz yapsaydınız. başörtüsü laiklik ile uğraşacağınıza. heykel parlatmaya devam
kenan efendi ~ 4 yıl önce
Asıl sen fazla birilerinin bir taraflarını fazla yalama iyi değil alışırsın sonra...Kılıçdaroğlu kötü peki paraları sıfırlayan çok mu iyi? Kimin ne olduğunu tapelerde dünya gördü. Abd'den kimlerin neleri aldığını da gördük,14 milyar dolara uçakları da Kılıçdaroğlu mu aldı,kimin oğlunun abd'de evleri var be ahmak be gafil ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000