25 Mart 2015, Çarşamba 10:15:06

T-34'LER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

T-34 uçaklarını koruma ve yaşatma topluluğu, bir açıklama ve T-34'lerin tarihine ilişkin tanıtımla T-34'lere destek istedi.
  • Bizde bu hevesimizi baltalayan baltalar olduğu sürece ilerleme yavaş oluyor. Tebrik ediyorum süper bir çalışma devamı gelir inşallah
  • Saçma...
  • Adımı yazdırdım. Tayyarelerin restorasyonunda faydam olursa ne mutlu bana. Bu arada güvenlik kodu da tucano çıktı. Manidar :)

T-34 uçaklarını koruma ve yaşatma topluluğu, bir açıklama ve T-34'lerin tarihine ilişkin tanıtımla T-34'lere destek istedi.

Topluluk tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

21 Aralık 2013 tarihinde Liseler Havacılık Birliği Derneği çatısı altında kurulmuştur.1956-1993 yılları arasında Hava Kuvvetlerimize genç pilotlar yetiştirmiş olan T-34 uçakları daha sonra 1993-2007 yılları arasında İstanbul Havacılık Kulübü’nde uçmuştur.Ardından kulübün uçaklara gerekli ilgi ve önemi gösterememesi(işletmesini sağlayamaması) nedeniyle 2007-2008 yılları arasında uçaklar Hava Kuvvetlerimiz  tarafından geriye alınmıştır.

2011 yılında Hava Kuvvetlerimizin 100.Yılı’na özel olarak 1 adet T-34A uçağı hazırlanmıştır.Adına İlk Hava Şehitlerimizden Teğmen Nuri Bey’in adı verilmiştir.Uçak 100.yıl etkinlikleri kapsamında uçuş gösterileri gerçekleştiren T-34A uçağı gösterilerin ardından Kayseri Hava İkmal Bakım Komutanlığı’na götürülmüş ve 2013 yılında Yeşilköy Havacılık Müzesi’ne getirilmesinin ardından topluluğumuzun temelleri atılmıştır.

Topluluğun kuruluşunun hemen ardından Türkiye çapında araştırmalara başlanmış ve ülke genelindeki T-34A uçaklarının tespitine başlanmıştır.Türk Hava Kuvvetleri envanterine toplamda 24 adet T-34 uçağının girmesi ve müzelerde bulunan uçakların dışındaki uçakların konumlarını bilmememiz nedeniyle araştırma çalışmalarımız Mart-Nisan 2014 tarihine kadar sürdü.Bu sırada T-34 Türkiye Arşivi oluşturmaya başladık.T-34’ler ile uçmuş pilotlar,bakımcılar ve bu tayyare ile uçmak isteyen gönüllüleri bir araya getirmeye çalıştık.Kurulduğu günden itibaren 1250 kişiye ulaşan aktif takipçisi ile projeye beklenenden fazla ilgi duyulmuştur.Projenin amacı; ülkemizde uçabilir durumda olan T-34’lerin yeniden ticari olmayan sportif amaçlar için uçurulması,uçamayacak durumda olanlarının ise orjinaline sadık kalınarak en iyi şekilde sergilenmesini sağlamaktır.2014 yılının ortalarında Hava Kuvvetleri Komutanlığımız projenin ilk aşamasına destek vermiş ve 2014 yılının sonlarında yapılan T-34’lerin yeniden uçurulması ile ilgili görüşmelerin ilki olumlu geçmiştir.Bu sırada topluluğumuz tarihi uçakların korunması ve yeniden uçurulması ile ilgili tarafımızdan kurulan Hür Kuş Sportif Havacılık Kulübü’ne bağlanmıştır.Aynı zamanda 2014 yılının Eylül ayında Yeşilköy Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı’nda bulunan 3 adet T-34 uçağından  1 tanesinde ‘’Yarı Restorasyon Çalışması’’ tarafımızdan gerçekleştirilmiştir.

T-34 uçakları yeniden uçurulmaya başlanacağı zaman Hür Kuş Sportif Havacılık Kulübü tarafından denetlenecektir. Aynı zamanda T-34 uçaklarının yeniden uçmaya başlamasının ardından bir fon oluşturulacak ve uçmak isteyen 7’den 77’ye herkesin bu fona yapacağı küçük bir bağış ile T-34 uçağı ile uçabilecektir.Oluşturulan fona yapılan bağışlar ile uçakların bakım,yakıt vs. masrafları karşılanacak böylelikle saatlik uçuş ücretleri 400-500USD’dan başlayan firmaların tekellerinden halkımızı kurtarmış olacağız.Tek amacımız var o da ‘’UÇAN BİR TÜRK MİLLETİ YARATMAK’’tır.

www.t-34turkiye.com

facebook.com/groups/t34mentorlari

T-34'LER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Yorumlar

Nesi saçam ~ 9 yıl önce
Bizde bu hevesimizi baltalayan baltalar olduğu sürece ilerleme yavaş oluyor. Tebrik ediyorum süper bir çalışma devamı gelir inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Saçma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Adımı yazdırdım. Tayyarelerin restorasyonunda faydam olursa ne mutlu bana. Bu arada güvenlik kodu da tucano çıktı. Manidar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000