25 Ocak 2018, Perşembe 08:44:57

T-129 ATAK görevini başarıyla yerine getirdi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde ilk kez görev alan yerli üretim T-129 ATAK helikopteri, Afrin’in batısındaki terör hedeflerini yerli üretim Cirit füzeleriyle vurdu.
  • Gövde italyan, motor, elektronik aksamlar ile silahlar amerikan sadece burada montaj yapılıyor, amerika izin vermediğinden yurtdışına satamıyoruz, amerika'nın desteklediği, beslediği teröre karşı bunu kullanıyoruz ve biz de bu helikopteri yaptık diye gurur duyuyoruz...
  • Atak kendisine verilen gorevi basari ile yerine getirecektir. Bu savas tecrubesi ona dahada bir degisiklik kazandiracaktir. Bu heli icin emegi gecenlere sonsuz tesekkurker
  • Helal olsun bukadarını beklemiyorduk valla. Surpriz yaptı bize Atak.
  • Atak T129'un sınırötesi savaş tecrübesi olması çok güzel bir referans. Savaş tecrübesine göre modifiye edilir gerekirse ve savaş tecrübesi - katıldığı önemli operasyonlar ihracatına da yardımcı olur.

Harekatın 5. gününde ilk kez görev alan yerli üretim T-129 ATAK helikopteri, Afrin’in batısındaki terör hedeflerini yerli üretim Cirit füzeleriyle vurdu.

Afrin’deki  PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirilen harekata lojistik destek sağlanan Hatay ve Kilis bölgesinde operasyonun ilk günlerinde yaşanan hareketlilik yerini top ve uçak sesine bıraktı. Afrin’in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı. Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı. Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim “Cirit” lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

2 ASKERİ YARALI

Teröristlerle çıkan çatışmada 2 Türk askeri yaralandı. Yaralı askerler, Gülbaba Köyü Sınır Tahliye Noktası’na getirilerek, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim “Cirit” lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

8 terörist öldürüldü

Şeyh Horoz bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan PKK/PYD/YPG’liler ile çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda Türk savaş uçakları, Kilis’in İkidam Köyü’nün karşısındaki Darmık Dağı ve çevresindeki mevzileri bombaladı. Bu mevzilerden biri ise YPG’nin cephaneliği çıktı.

France24: Türk askeri kararlı

 

Fransız devlet televizyonu France 24, terör örgütüne karşı Zeytin Dalı Harekatı’na katılan bir Türk askeri birliğini sınırda ziyaret etti. Fransız kanalı, “Türk askeri, terörle mücadelede kararlı ve morali yüksek, bölge halkı onlara minnettar” ifadesini kullandı. 

T-129 ATAK görevini başarıyla yerine getirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Trajikomedi ~ 6 yıl önce
Gövde italyan, motor, elektronik aksamlar ile silahlar amerikan sadece burada montaj yapılıyor, amerika izin vermediğinden yurtdışına satamıyoruz, amerika'nın desteklediği, beslediği teröre karşı bunu kullanıyoruz ve biz de bu helikopteri yaptık diye gurur duyuyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak.. ~ 6 yıl önce
Atak kendisine verilen gorevi basari ile yerine getirecektir. Bu savas tecrubesi ona dahada bir degisiklik kazandiracaktir. Bu heli icin emegi gecenlere sonsuz tesekkurker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçtu yani ~ 6 yıl önce
Helal olsun bukadarını beklemiyorduk valla. Surpriz yaptı bize Atak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden?? ~ 6 yıl önce
çok mesai ve emek var.alaycı yorumunun nedeni bitok bilmediğinden heralde. (t=b)
Helal olsun ~ 6 yıl önce
Atak T129'un sınırötesi savaş tecrübesi olması çok güzel bir referans. Savaş tecrübesine göre modifiye edilir gerekirse ve savaş tecrübesi - katıldığı önemli operasyonlar ihracatına da yardımcı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000