20 Mayıs 2009, Çarşamba 08:24:27

Suriye uçak alımını durdurdu mu?

Suriye’nin Rusya’dan yaklaşık 500 milyon dolar ödeyerek sekiz Mig-31 savaş jeti alma anlaşmasının askıya alındığı belirtiliyor.
  • benim bildiğim Ruslar parasını verdikten sonra kimseyi dinlemez satarlar,ancak tek şartla vazgeçerler daha fazlasını verirsen ))))

Kommersant gazetesi, 2007’de yapılan kontratla vaad edilen uçakların yapımının durdurulduğunu yazdı. Gazetenin kaynakları, bu beklenmeyen karar ilk akla gelen sebebin “İsrail’in Rusya’ya baskısı” olduğunu söylüyor.
 
Bir başka olası gerekçe olarak da, ekonomik kriz nedeniyle Suriye’nin ödeme güçülüğü içine düşmüş olması gösteriliyor. Resmi makamlardan bir açıklama yok.

Rus silah ihracat tekeli Rosoboroneksport’a yakın bir kaynak Kommersant’a konuşurken, “Benzer bir durum Suriye’ye İskender füzelerinin satışında da yaşandı. 2005 yılında İsrail’den gelen baskılar üzerine bu kontrat iptal edilmişti. İptal kararını Putin İsrail gezisi öncesinde açıklamıştı” dedi.

Bazı uzmanlar ise Suriye’nin Rusya’ya 3.6 milyar dolar borcu olduğunu, ekonomik sorunlar nedeniyle uçak kontratının askıya alınmış olabileceğini savunuyor.

Suriye uçak alımını durdurdu mu?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
benim bildiğim Ruslar parasını verdikten sonra kimseyi dinlemez satarlar,ancak tek şartla vazgeçerler daha fazlasını verirsen ))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000