22 Nisan 2010, Perşembe 08:38:21

SuperJet-100'ün rakibi AN-158

Ukrayna, AN serisinin son modeli olan AN-158 yolcu uçağını dün kamuoyuna tanıttı.
  • IRAN ICIN MUTHIS BIR UCAK AMBARGODA YOK VE TAHRAN KOMSU ULKELER UCUYOR ONUN ICIN SIKINTIDA YOK
  • Rus veye Ukraina yapimi ucaklar gövde olarak bati ucaklardan daha iyidir ve hicbiri sebebsiz düsmemistir. Ayrica, Superjet bati ortakli bir proje. Gövde ve motorun soguk kismi Rus yapimi, geri kalan hersey bati yapimi. Kendi sinifinda Superjet su an dünyanin en gelismis en son teknolojisine sahiptir.
  • Malesef gereke ukrayna gerekse rus uçaklarına güvenmek biraz zor olur en net şekliyle uçaklar belirli bir yıldan sonra düşmeye başlıyor sebepsiz şekilde.. Kendi ihtiyacın için olabilir ama global anlamda satışa mümün görünmüyor.. Ya avrupadam ya da amerikadan teknoloji transferi yapma zorunluluğu var aksi halde sonu fena olur düşer uçaklar bunu da engelleyemessin.. Uçak yaptım, ürettim dersin öyle de gider..
  • AN-158 performans acisindan SSJ'in rabiki olamaz. arada dünya kadar fark var...
  • RJ lerin kopyası. Belli ki ingiltere iyi bir fiyata satmış.

99 yolcu kapasiteli AN-158 için ülke şimdiden 500 milyon dolar tutarında 20 adet sipariş aldı. Ukrayna'nın yeni uçak için aldığı siparişleri Rusya'nın finansal desteği olmadan tamamlamasının zor olduğu, AN-158'in Sukhoi SuperJet-100 Rus yolcu uçağına rakip olduğu için Rusya'nın buna yanaşmayabileceği yorumları yapılıyor.

Kommersant gazetesinin haberine göre, ilk uçuşunu haftaya yapması beklenen ve AN-148'in gelişmiş modeli olan Ukrayna yapımı AN-158, 99 yolcu kapasitesine sahip.

Ukrayna'nın yeni uçak için aldığı siparişleri Rusya'nın finansal desteği olmadan tamamlamasının zor olduğunu, uçakların nihai montajının, AN-148'lerin de üretildiği Rusya'nın Voronej kentindeki uçak fabrikasında yapılmasının planlandığını yazan gazete, “AN-158, Rusya'nın son dönemdeki en büyük havacılık projesi olan SukhoiSuperJet-100'e rakip olduğu için Rusya buna yanaşmaya bilir” yorumunda bulundu.

TurkRus.com

SuperJet-100'ün rakibi AN-158

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
IRAN ICIN MUTHIS BIR UCAK AMBARGODA YOK VE TAHRAN KOMSU ULKELER UCUYOR ONUN ICIN SIKINTIDA YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rus veye Ukraina yapimi ucaklar gövde olarak bati ucaklardan daha iyidir ve hicbiri sebebsiz düsmemistir. Ayrica, Superjet bati ortakli bir proje. Gövde ve motorun soguk kismi Rus yapimi, geri kalan hersey bati yapimi. Kendi sinifinda Superjet su an dünyanin en gelismis en son teknolojisine sahiptir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Malesef gereke ukrayna gerekse rus uçaklarına güvenmek biraz zor olur en net şekliyle uçaklar belirli bir yıldan sonra düşmeye başlıyor sebepsiz şekilde.. Kendi ihtiyacın için olabilir ama global anlamda satışa mümün görünmüyor.. Ya avrupadam ya da amerikadan teknoloji transferi yapma zorunluluğu var aksi halde sonu fena olur düşer uçaklar bunu da engelleyemessin.. Uçak yaptım, ürettim dersin öyle de gider..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AN-158 performans acisindan SSJ'in rabiki olamaz. arada dünya kadar fark var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RJ lerin kopyası. Belli ki ingiltere iyi bir fiyata satmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000