01 Ekim 2020, Perşembe 10:17:23

SunExpress'e EASA'dan DOA sertifikası

SunExpress'in havacılık tasarım ve sertifikasyon alanlarındaki mühendislik altyapısı ve yetkinliği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından 'Tasarım Organizasyonu Onayı' (DOA) sertifikası ile tescillendi.
  • Bunu almayanı dövüyorlar zaten ya. Herhalde en son siz aldınız
  • Doğum günün kutlu olsun.
  • Emeği geçen, bu sektör için taş üstüne taş koyan her bir arkadaşımıza teşekkürler.
  • Şirketimi tebrik eder daha da güçlenerek bu kriz döneminden çıkmasını dilerim.. Emeği geçenlere teşekkürler.
  • Hayirli olsun
  • Çok büyük bir başarı. TÜm emeği geçenleri tebrik etmek gerek. Sunexpress, hem EASA hem Türk Sivil havacılık ortamında kendini ispatlamış, güçlü bir mühendislik ve teknik ekibi olan iyi bir havayolu şirketi. Gelecek başarılarını ve ürünlerini dört gözle bekliyoruz.

SunExpress'in havacılık tasarım ve sertifikasyon alanlarındaki mühendislik altyapısı ve yetkinliği, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından 'Tasarım Organizasyonu Onayı' (DOA - Design Organisations Approvals) sertifikası ile tescillendi. SunExpress, sertifika ile birlikte EASA tarafından bu alanda Türkiye'de yetkilendirilen ikinci hava yolu şirketi oldu.

Antalya ve İzmir'in yanı sıra toplam 11 Anadolu kentini direkt tarifeli seferlerle hem birbirlerine hem de Avrupa'ya bağlayan SunExpress, filosunda bulunan uçaklar veya diğer ulusal veya uluslararası operatörlerin uçakları için belirli kategorilerde tasarım, tamir ve uçuş koşullarını onaylama hizmeti vermeye başladı.

SunExpress CEO Yardımcısı Ahmet Çalışkan, "Havacılık sektörünün Covid-19 salgını nedeniyle zor bir dönemden geçtiği bugünlerde, böylesine önemli bir yetkilendirmeyi almamızda emeği geçen tüm ekip üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Artık yalnızca filo işleten bir havayolu değil, aynı zamanda hem ulusal hem uluslararası operatörlerin uçakları için tamir ve modifikasyon hizmeti veren önemli bir havacılık ortağıyız. Söz konusu hizmetleri verebilme yetkisine sahip Türkiye'deki iki havayolundan biri olarak bu yetkilendirme gerek SunExpress gerek Türkiye için oldukça önemli ve gurur verici bir başarıdır. Bu başarı, havacılık tutkumuz ile birlikte Türk havacılığına, turizmine ve ekonomisine desteğimizi artırarak sürdürme çabalarımızın bir sonucudur" diye konuştu.

Şu ana kadar söz konusu hizmetler için dışarıdan destek alan hava yolu şirketi, 'EASA Tasarım Organizasyonu Onayı' yetkisi ile artık mühendislik tasarım, sertifikasyon ve uçuş koşulları onayı paketlerini kendi bünyesinde hazırlayıp onaylayabilecek. Bu sayede filosundaki uçaklar için modifikasyon maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak olan hava yolu şirketi, aynı zamanda diğer ulusal veya uluslararası operatörlere ve müşterilere de mühendislik tasarım, sertifikasyon ve uçuş koşulları onayı hizmeti sunacak.

SunExpress'e EASA'dan DOA sertifikası

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Dayak ~ 4 yıl önce
Bunu almayanı dövüyorlar zaten ya. Herhalde en son siz aldınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talat OCC ~ 4 yıl önce
Doğum günün kutlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emek ~ 4 yıl önce
Emeği geçen, bu sektör için taş üstüne taş koyan her bir arkadaşımıza teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sxsli ~ 4 yıl önce
Şirketimi tebrik eder daha da güçlenerek bu kriz döneminden çıkmasını dilerim.. Emeği geçenlere teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gzm ~ 4 yıl önce
Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teorisyen ~ 4 yıl önce
Çok büyük bir başarı. TÜm emeği geçenleri tebrik etmek gerek. Sunexpress, hem EASA hem Türk Sivil havacılık ortamında kendini ispatlamış, güçlü bir mühendislik ve teknik ekibi olan iyi bir havayolu şirketi. Gelecek başarılarını ve ürünlerini dört gözle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000