06 Mayıs 2022, Cuma 16:10:09

SunExpress Rus uçağını iade ediyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Rusya'dan kiraladığı yolcu uçağını geri gönderme kararı aldı.
  • Sunex sadece Tknin Lh ile ortalikligi degil birde Istanbulda yasayan bir ozel sahisin ortakligiyla kurulmus, ayrica enteresan bicimde onlarca baska ozel sahis Tk ya ucak kiralamis ve herya kira/komisyon aliyorlar, bir arastirilsa ne iliskiler ortaya cikar
  • Şirketin işmi de çok manidarmış…
  • Bu sene 2 defa İzmir üzerinden Almanya’dan Adana’ya gittim. Her ikisindede sunexpress’in son derece eski uçaklarıyla uçtum. Sonuncu seferde uçağın kodunu internetten araştırdım. SNV olan uçakları 20 seneden yaşlı. Bundan sonra izmirden uçmam kardeşim. Pegasusun THYnin uçakları çok daha yeni. İstanbul üzerinden giderim kafam rahat olur. Pegasusun 320leri neo dedikleri yeni uçak. Thyde yine max var vs. Sunexpress bu eski uçak problemine çözüm bulmalı.
  • Keşke bütün SP serisinden kurtulsalar. Çok eski ve sıkıntı çıkaran uçaklar.
  • Herşeyin tam zaten yaptırım olmasın diye uçak gönderiyor.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Rusya'dan kiraladığı yolcu uçağını geri gönderme kararı aldı.

Rus şirketi GTLK'dan 2019 yılında kiralanan Boeing 737-800 tipi TC-SPF kuyruk tescilli yolcu uçağı, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle 13 Mart 2022'den bu yana operasyonlara verilmiyor. SunExpress yönetimi de operasyonlarında kullanamadığı uçağı geri verme kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrasında AB ülkeleri ve ABD başta olmak üzere çok sayıda ülke Rusya'ya yönelik yaptırım kararı almıştı. Başta Airbus ve Boeing gibi uçak üreticileri Ruslara ait uçaklara teknik destek tedariğini durdururken, sigorta şirketleri de hava araçlarını kapsam dışına aldığını duyurmuştu.

TC-SPF, SunExpress Deutschland'ın filosunda D-ASXZ olarak görev yaparken şirketin kapatılması kararı sonrası Türk tesciline geçirilmiş ve o günden beri SunExpress adına uçuşlarda kullanılmıştı.

Öte yandan AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; SunExpress'in yaptırımlardan etkilenmemek için kira ödemelerini bir süredir durdurduğu ve GTLK ile anlaşmanın feshedilmesi için son görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

Ayrıca GTLK'nın müşterilerinden Ryanair, Bluebird Nordic, Easyjet ve Smart Lynx gibi firmaların da birer birer uçakları iade etmek için anlaştığı öğrenildi.

©AirportHaber.com

SunExpress Rus uçağını iade ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Sadece onlarmi? ~ 2 yıl önce
Sunex sadece Tknin Lh ile ortalikligi degil birde Istanbulda yasayan bir ozel sahisin ortakligiyla kurulmus, ayrica enteresan bicimde onlarca baska ozel sahis Tk ya ucak kiralamis ve herya kira/komisyon aliyorlar, bir arastirilsa ne iliskiler ortaya cikar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cx ~ 2 yıl önce
Ne diyon güzel kardeşim sen?
GTLK ~ 2 yıl önce
Şirketin işmi de çok manidarmış…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski uçaklar ~ 2 yıl önce
Bu sene 2 defa İzmir üzerinden Almanya’dan Adana’ya gittim. Her ikisindede sunexpress’in son derece eski uçaklarıyla uçtum. Sonuncu seferde uçağın kodunu internetten araştırdım. SNV olan uçakları 20 seneden yaşlı. Bundan sonra izmirden uçmam kardeşim. Pegasusun THYnin uçakları çok daha yeni. İstanbul üzerinden giderim kafam rahat olur. Pegasusun 320leri neo dedikleri yeni uçak. Thyde yine max var vs. Sunexpress bu eski uçak problemine çözüm bulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviation fan ~ 2 yıl önce
Uçaklar yaşlanmaz, ister yolcu ister savaş jeti olsun. Bakımınınyaptığın sürece uçar. Bakım yapılamaz hale gelirse filodan çıkarılır. Örneğin eski A340lar kendi kendine motor durdurmaya başkayıp sorun çözülemedi, lutfansa 340ları tekrar hizmete soktu, iran air ile a300le uçtum hala gayet iyiydi, f4 savaş uçakları modernize edildi ve modernize edilmeyen f16lardan iyi durumdalar
Eski Ucak ~ 2 yıl önce
Sen ucak yeni olunca daha mi guvenli saniyorsun. Arastir bakalim kaza kirim oranlarini bir daha digerleri ile ucuyormusun.
Adam ~ 2 yıl önce
Ohy uçaklarına etmedik laf bırakmadılar,yok tavan raf kapağı düşmüşmüş yok koltuk geri yatmista ne oldu?kimsenin burnunu kanatmadan kapanma noktasına geldi,sxs de maşallah sevmesekte
5 yıl ~ 2 yıl önce
Ben hep sxs ile uçuyoru. Genelde 5 10 yaşında uçaklar oluyor bindiğim en yaşlısı 15 yaşındaydı
North ~ 2 yıl önce
Bilgililer kuşku içindeyken, cahillerin kendinden emin olması...
Tecrübeli uçak mış, ~ 2 yıl önce
Tecrübeye önem vermeyen sunex yakında o uçağıda işten atar, Atması da lazım tecrübesiz personelle yaşlı uçak uçuramazsınız, düşürürsünüz. Üç beş kişi kaldı koca şirkette tecrübesi iyi. Ha yeniler de çalışır öğrenir iyi personel olur... Du ancak bu moral bozucu yönetim le zor, Yakında malum haberi duyarız,,, bakalım yönetici katiller haç kişinin canına mal olacak.
Okay ~ 8 ay önce
Aynen doğru be Ankaradan Frankfurt uçtum hayatimda böyle eski Uçak görmedim
xxx ~ 2 yıl önce
Keşke bütün SP serisinden kurtulsalar. Çok eski ve sıkıntı çıkaran uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayda ~ 2 yıl önce
Herşeyin tam zaten yaptırım olmasın diye uçak gönderiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000